Pihat ja puutarhat

Viimeiset kukkasipulit istutettiin ruukkuihin kellariin odottamaan kevättä

Viimeiset kukkasipulit ruukkuihin, ja pelakuut sisälle

Viimeisetkin kukkasipulit on nyt istutettu ruukkuihin, ja ruukut viety kellariin. Säilytin näitä sipuleita kellarissa ja osaa jääkaapissa. Aika jännästi krookuksissa oli jo pitkät alut. Kuvan iso sipuli on tulppaani ja nuo pienet kahta eri krookusta. Lue lisää »

Puutarha on saanut lumisen ensikasteen

Pikkutalvio on saanut lumisen ensikasteen.

Blogiarvonta, jossa palkintona merilevää, lannoitetta, kuukalenteri ja ötökkämyr

Arvonta - sisäkukkien hoitoon

Tässä teille pieni sisäkukkiin liittyvä arvonta. Näin talven lähestyessä tulee oltua puutarhassa yhä vähemmän, joten sisäkasvit ovat entistä ajankohtaisempia. Palkintoina onkin tuotteita, joilla viherkasvit pärjäävät talven yli ja joita olen testaillut todeten ne hyviksi.  Lue lisää »

Seinäjoen asuntomessujen pihoista ennakkokuvia marraskuussa

Ennakkokuvia Seinäjoen asuntomessualueen pihoista marraskuussa

Näissä tämän postauksen kuvissa näkyy hyvin, miten pihatyöt ovat edenneet reilussa kuukaudessa. Otin samoista pihoista kuvia, kun silloin syyskuussa. Yllä on kohde 18 Villa Roihu. Kuvan etualalle on tulossa leikkimökki ja lasten leikkialue.  Lue lisää »

Asennetta ja riittävästi aikaa

Pakko oli lähteä tarkistamaan, pitivätkö puheet paikkansa, että Seinäjoen asuntomessuilla ollaan ajoissa liikkeellä ja että monet pihatkin ovat jo lähes valmiit. Pieni uhoaminen on hyvästä – varsinkin, jos sattuu olemaan vielä oikeassa.

Totta puhuen, asuntomessut ovat hyvällä mallilla Seinäjoella. Ilo oli kierrellä, sillä valmistelut ovat edenneet hyvin. Messurakentamista oli aikaistettu puoli vuotta. Se antoi riittävän pelivaran rakentajille. Työt tehdään harkitusti ja työnjälki on hyvää.

Mehitähti (Sempervivum) viihtyy monta vuotta samassa ruukussa parvekkeella

Mehitähtiä ruukussa

Olette ehkä huomanneetkin näiden seittimehitähtien vilahtavan monessa postauksessani. Ne ovat helppohoitoisia ja kauniita ruukkuryhmissä, sekä talvehtivat aika kivasti. Joten ansaitsevat tämän oman postauksen.  Lue lisää »

Itse siemenestä kasvatettu bellis innostui kukkimaan parvekkeella nyt syksyllä

Bellis innostui kukkimaan

Tänään huomasin yllättäen, että siemenistä kylvetyt bellikset kukkivat nyt parvekkeella tosi upeasti. Kukat ovat ilmestyneet siihen ihan viime päivinä. Ne on muuten todella isot kukat, paljon isommat kuin tavallisen valkoisen belliksen. Olipa hyvä, että en ehtinyt siirtää niitä pihalle kukkapenkkiin. Lue lisää »

Peperomia eli muorikukka on helppo viherkasvi tarkalle kastelijalle

Muorinkukka lasikuvussa

Harvemmin on tullut ostettua muorinkukkaa, se kun ei kuulu lempikasveihini. Mutta kun näin tämän pienilehtisen muorinkukan, niin ihastuin siihen heti. Se sopii kivasti vielä lasikupuun, joka oli tyhjänä. Tämän pitäisi kaikenlisäksi olla helppo viherkasvi, jota voi uusia versoista.  Lue lisää »

Metsäkauriit asialla, sekä muita lokakuun lopun pihakuulumisia

Pihakuulumisia lokakuun lopulta

Hitsi sentään noita metsäkauriita! Ovat yöllä syöneet kaikki ihanat palmukaalit, ja persiljat. Olin juuri aikeissa kuvata ne... eli ovat käyneet aterialla edellisenä yönä. Ei tullut mieleenkään suojata kaaleja, kun kauriita ei ole näkynyt pihalla pitkään aikaan. Toivottavasti niiden vatsa ei mennyt sekaisin tuhdista ja terveellisestä palmukaalista ; )  Lue lisää »

Nyt kannattaa tarkistaa sisäkukista, onko niissä ötököitä eli tuhohyönteisiä

Ötökkätarkistus, ja pelakuut

Tuli mieleen ihan muistuttaa täälläkin ötökkätarkistuksesta. Nimittäin kun lämmityskausi on alkanut, sisäkukkiin voi ilmestyä ötököitä. Ja tietenkin kaikki talvetettavat verenpisarat, muratit, chilit, maljaköynnökset yms. kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Ne nimittäin ovat vihannespunkkien ja ripsiäisten herkkua ;)  Lue lisää »