Pihat ja puutarhat

Kotimainen valkoinen joulutähti on arvokas ja juhlava joulukukka

Valkoinen joulutähti.. vai sittenkin punainen

Täytyy myötää, että iso valkoinen joulutähti on todella kaunis ja juhlava joulukukka. Siinä on jotain ajatonta tyylikkyyttä. Toisaalta punaisen sävyisissäkin on aika kivoja vaihtoehtoja...   Lue lisää »

Kauniit sammalpallo-hyasintit vähän tuoksuttomammin lasikuvun alla

Hyasinttejä sammalpallolla... lasikuvun alle

Hyasintit ovat kauniita ja niin ihanan tuoksuvia. Tein näistä hyasinteistä vähän erinäköisiä, eli ruukun tilalla onkin sammalpallo. Sininen hyasinttti, lilahtava sipuli ja sammalpallo... tosi kaunis yhdistelmä. Ja tuttuun tapaan sijoitin ne lasikupuun, niin tuoksua ei tule niin vahvasti huoneeseen. Näin herkkänenäisetkin voivat tulla nyt kylään.  Lue lisää »

Oravat saivat oman syöttötelineen, jossa on maapähkinöitä linnuilta suojassa

Oravien syöttölaite, ja varpushaukka

Oravia on hauska seurata, meidän pihalla niitä näkyy välillä kolmekin. Naapurin isoissa männyissa niitä on enemmänkin. Laitettiin pari viikkoa sitten oraville oma syöttöteline, jossa on maapähkinöitä. Lintujen ruokintalaitteisiin oravat eivät pääse, joten siksi niille on nyt oma oravien syöttölaite. Fiksut oravat keksivät aika nopeasti, miten sieltä saa otettua pähkinöitä : )  Lue lisää »

Peruskorjaus myös pihoissa hyvin yleistä

Tilastot osoittavat, että pihojen peruskorjaus on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä peruskorjattavista asioista sekä yksityisissä omakotipihoissa että asunto- ja kiinteistöyhtiöissä.

Kotimainen jouluruusu tuo joulun parvekkeelle

Jouluruusut parvekkeella

Jouluruusu on amaryllisten ohella lempijoulukukkiani ! Ne ovat niin ihanan juhlavia ja samalla herkkiä. Laitoin nämä jouluruusut parvekkeelle, koska ei ole luvassa pakkasia. Niiden kukat kestävät pidempään viileässä.  Lue lisää »

Talviajan sisäkukille merilevää kasteluveteen ja sumutettuna lehdille

Merilevän metsästystä

Oli kyllä niin yllättävän vaikeaa löytää merileväuutetta kaupoista, että on ihan pakko nyt postata merileväuutteen eduista. Nimittäin näin talviaikaan sisäkukkien lannoite kannattaa vaihtaa merileväuutteeseen. Kasvit saavat siitä paljon hyötyä. Löysin lopultakin ison pullon merileväuutetta, mutta piti lähteä ihan naapurikunnan suureen markettiin. Taidanpa esittää toiveen meidän kylän kauppiaalle ; )   Lue lisää »

Pieni kataja ja syyskukka istutettiin kangasruukkuun talveksi parvekkeelle.

Pieni havupuu parvekkeelle

Vihdoinkin löysin pienen havun parvekkeelle, siis jonkun muun kuin sypressin, ja joka voi jopa kestää talven yli hengissä. Tämä oli oikeastaan tarkoitettu nyt joulun ajan havukasviksi sisälle... mutta minäpä istutin sen parvekkeelle ; )   Lue lisää »

Wanhan ajan kukka illakko hurmaa ihanalla tuoksullaan perinnepihalla

Illakko - tuoksuva perinnekasvi

Katselin kesän kuvia kursseille... ja tuli mieleeni laittaa tänne blogiin vielä yksi perinnekasvi. Illakkoa on nimittäin kasvatettu Suomessa jo 1600-luvulla eli on todellinen maatiaiskasvi, ja ihanasti vielä tuoksuvakin. Meidän pihalla sitä kasvaa ainakin kahdessa kohtaa.   Lue lisää »

Valkoinen kerrottu kukkainen amaryllis eli ritarinkukka on upea joulukukka

Juhlava kerrottu amaryllis

Voi ihanuus, miten kaunis tämä kerrottu valkoinen amaryllis on. Se on ehdoton suoksikkini joulukukista. Siinä on jotain herkkää juhlavuutta, vaikka kukat ovatkin tosi isot. Sille on kasvamassa kolmaskin kukkavarsi, eli kukinta jatkuu vielä pitkään : )  Lue lisää »

Vanha rusopäivänlilja Hemerocallis fulva kukki kesällä hieman kerrotuin kukin

Vanha kerrottu rusopäivänlilja

Tämän veikeän rusopäivänliljan esittely ihan unohtui kesällä. Se kuuluu pihamme alkuperäisiin kasveihin, joten se on aikankin 30 vuotta kasvanut paikallaan.... tai jopa 50 vuotta. Nyt kesällä se kukki ensi kerran oikein kunnolla, ja aika veikein kukin.  Lue lisää »