Pihat ja puutarhat

Piha on vihreä läpi vuoden, myös syksyllä ja talvella - havukasvit ja ikivihreät

Pihan vihreyttä syksyllä

Piha on vielä tosi vihreän näköinen vaikka on melkein marraskuu. Havut ovatkin tärkeitä näin lehdettömänä aikana, sekä muutkin ikivihreät kasvit. Nurmikko on tänään leikattu, siksi siinä näkyy vielä raidat : ) 

Lue lisää »

Lokakuussa Köölpenhaminassa on vielä vihreää kasvillisuutta kaduilla

Vihreää Kööpenhaminan kaduilta...

Tässä lisää kuvia Kööpenhaminasta. Tivolissa oli näyttäviä Haloween-koristeluja, ihan jo kadulta kuvattuna.  Lue lisää »

Sipulikukkia syksyllä ruukkuihin, niin keväällä ne kukkivat kauniisti

Narsisseja, tulppaaneja, iiriksiä, balkaninvuokkoja ja hyasinttejä ruukkuihin

Tästä se alkoi... paljon ruukkuja, monta pussillista kukkasipuleita, kaktusmultaa, multapussien jämiä ja nimilappuja. Tänään on taas hyvä päivä istuttamiselle, joten ensin istutin näitä sipulikukkia ruukkuihin : )  Lue lisää »

Reilun kaupan eli Fairtrade neilikat vaaleanpunaisina, reilun kaupan viikko

Fairtrade neilikat

Nenään leijailee nyt aivan ihana neilikan tuoksu. Siitä onkin jo aikaa, kun viimeksi kotona on ollut neilikoita. Tämä tuoksu on niin suloisen ilahduttava, että aion ostaa niitä jatkossakin. Ne kun ovat kaikenlisäksi pitkäikäisiä leikkokukkia.  Lue lisää »

Muratti kasvaa vihreänä köynnöksenä seinällä syksyisessä Kööpenhaminassa

Murattia seinillä

Käväisin Kööpenhaminassa Asuntomessujen bloggarireissulla. Siellä näkyi kasvavan paljon murattia seinustoilla. Osa kasvoi suoraan maasta katukivien välistä ja osa pienissä ruukuissa. Tässä vähän kuvasaldoa... Lue lisää »

Leikataanko perennat syksyllä vai keväälllä... ja pitääkö nurmikko haravoida

Syksyinen perennojen leikkaaminen

Näin ihanasti kukkivia astereita ja takana siintäviä komeamaksaruohoja pääsee leikkaamaan vasta myöhemmin. Eihän näitä raaski edes leikata vielä, sillä ulkona kukat säilyvät pitkään. Saa nähdä miten luvatut yöpakkaset muuttavat kukkia : )  Lue lisää »

Näin lokakuulla pihalla kukkii vielä perennat, tehdään kompostia ja harvavoidaan

Pihakuulumisia lokakuulta

Reunuspäivänkakkarat ne vaan jaksavat kukkia. Tästä Kuupuutarhan penkistä ne siirrettiin jo kerran kokonaan pois, mutta nyt niitä on istutettu takaisin ihan villiviinin alle. On ne kyllä sitkeitä syksyn kukkijoita.  Lue lisää »

Pihasuunnilija luo talon omistajan toiveet todellisuudeksi.

”Pihasuunnittelija vetäytyi suunnittelusta”

Vantaan Sanomat kirjoitti 11.-12.10.2014 jutun Vantaan asuntomessujen yhden perheen taloprojektista. Juttusarjassa seurataan perheen rakennusprojektin etenemistä. Jutussa kerrotaan, että pihasuunnittelija vaihtui kesken projektin.

Suora lainaus lehdestä.

Täysin putkeen kaikki ei ole mennyt. Urakka on tällä hetkellä noin kuukauden myöhässä ja Cervantesit joutuivat vaihtamaan pihasuunnittelijaa kesken kaiken.

Iralnninnummikanerva Daboecia cantabrica on uusi syyskukka parvekkeelle terassil

Irlanninnummikanerva... mikä ihanuus !

Löydin tämän super ihanan irlanninnummikanervan... ja ihan tästä meidän torilta. Parvekkeella on vieläkin pelargonit, joten en ole edes ajatellut sinne vielä syyskukkia. Mutta kun näin tämän ihanuuden, se oli pakko ostaa heti. Ja nyt se on parvekkella, suojassa sateelta : )  Lue lisää »

 Piha Villa Lumous oli yleisön suosikki Jyväskylän Asuntomessuilla Paras piha

Paras piha Jyväskylän Asuntomessuilla... hmm

Tänään julkaistiin Jyväskylän Asuntomessujen yleisöäänestyksen Paras piha -voittaja. Se oli saanut ääniä 15,39 %. Tässä siis kuvia Villa Lumouksen pihasta. Kuvan oikeassa reunassa pilkottaa talon pääovi.  Lue lisää »