Pihat ja puutarhat

Tomaatin siemenet kylvetty ja pelargonin taimet ruukutettu isompiin ruukkuihin

Tomaatit kylvetty ja taimet ruukutettu

Messuilla meni niin paljon aikaa, että nämä kylvöpuuhat meinasi kokonaan unohtua. Tänään sattuikin sopivasti hedelmäpäivä, joka on mitä parhain tomaatin, kurkun ja paprikan kylvöön. Samalla tulee nyt testailtua toimiiko ne hedelmäpäivät oikeasti kylvöissä ; )  Lue lisää »

Helsingin Kevätpuutarha- eli Kevätmessuilla oli taas paljon nähtävää

Taas Kevätpuutarhamessuilla...

Tänään taas tuli käväistyä Helsingin Kevätmessuilla, ja etenkin sen Kevätpuutarha -messujen puolella. Lasigalleriassa oli upeita kukkasidontatöitä, sillä tänään siellä oli vuorossa Helsingin Avoimet 2015 kukkasidontakilpailu. Yllä olevassa kilpailutyössä on keväistä keveyttä ja ihana sininen hyasinitti.  Lue lisää »

Helsingin Kevätpuutarha messuilla on paljon nähtävää yleiskoristelualueella,

Helsingin Kevätpuutarhamessuilla

Koko päivä hujahti Kevätpuutarhamessuilla ja silti jäi vielä muutama juttu näkemättä. Onneksi olen menossa messuille lauantaina uudelleen. Laitan tähän joitakin kuvia messuilta ja palaan vielä myöhemmin muutamaan mielenkiintoiseen aiheeseen, jotka ansaitsevat ihan oman postauksen. Lue lisää »

Turvepelletit, kylvömulta, sanomalehdestä tehdyt potit sopivat siementen kylvöön

Turvepelletit, multa, sanomalehtipotit... siementen kylvöön

Taas jatkuvat kylvöt ja tänään oli vuorossa munakoiso. Tosin nyt kylvin vain yhden siemen, loput kylvän ensi viikolla tai huhtikuussa. Mihin sitten kannattaa kylvää... vaihtoehtoja kun on nykyään niin paljon. Lue lisää »

Helsingin Kevätpuutarha -messuille lippuarvonta sekä itsekasvatetut sipulikukat

Lippuarvonta Kevätmessuille, ja itse kasvatettuja sipulikukkia

Sain Messukeskukselta kaksi kahden lipun pakettia arvottavaksi täällä blogissa. Yhden lipun arvo on 18€. Kevätmessut ovat siis Helsingin Messukeskuksessa to-su 26.-29.3.2015. Samalla lipulla pääsee Kevätpuutarha-, OmaKoti-, OmaMökki-, Sisusta- ja Lähiruoka&Luomu -messuille. Tänä vuonna Kevätpuutarha messuilla pitäisi olla mielenkiintoinen yleisaluekoristelu...hmm. Lue lisää »

Milloin lannoittaa ja istuttaa uuteen ruukkuun pieniä taimia, ötököiden myrkytys

Pienten taimien hoito, ja ötököiden myrkytystä

Sain tänään Iirikseltä listan kysymyksiä, jotka liittyivät siemenistä kylvettyjen taimien hoitoon. Huomasin, etten olekaan kirjoittanut taimien jatkokasvatuksesta tänne mitään... siis kiitos Iiris vinkistä! Toinen aihe, mistä kursseilla kysellään jatkuvasti on ötököiden myrkytys chilin taimista ja sisäkukista... siitä lisää postauksen lopussa.  Lue lisää »

Hyvä pihasuunnitelma takaa kauniin pihan jo aikaisin keväällä, ja ympäri vuoden

Onko piha kaunis jo aikaisin keväällä ?

On välillä hyvä pysähtyä ja katsoa pihaa, miltä se näyttää. Kun lumet ovat sulaneet ja maa paljastuu, niin onko piha kaunis? Kaipaisiko jokin kohta pientä muutosta? Itse kun olen pihasuunnittelija, niin tulee tarkasteltua meidän omaakin pihaa tästä näkökulmasta. Nytkin listasin pari kohtaa, mihin pitää muistaa ostaa syksyllä lisää kukkasipuleita, ja keväällä ehkä pari havuakin.  Lue lisää »

Mykorritsat jauheena tai rodolannoitteen mukana parantavat maata ja kasveja

Mykorritsat... uuden pihan pelastus

Kasvit tarvitsevat mykorritsoja, joita onkin luonnossa ja vanhoilla pihoilla maassa. Sen sijaan uudesta mullasta ne puuttuvat. Välillä näkee uusia istutuksia, mitkä eivät ole lähteneet kunnon kasvuun. Syynä voi olla juuri noiden mykorritsojen puuttuminen... onneksi niitä voi ostaa ja lisätä istutuksille jälkeenpäinkin.   Lue lisää »

Kasvitieteelliset krookukset, kuten sieberinsahrami kukkii aikaisin keväällä

Kiitos.... ja itse kasvatettu sieberinsahrami

Aivan ensiksi haluan kiittää ihanista kommenteista, joita on jätetty blogiarvonta postaukseen. Blogin kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa, vaikka postauksia kommentoidaankin. Sitä ei osaa kuvitellakaan, miten blogin lukijat kokee kirjoitukset. Joten ihan hämmennyin joistakin kommenteista. Kiitos siis palautteesta : )   Lue lisää »

Palloesikko on kiva kevätkukka sisälle ja monivuotinen perenna pihalle

Palloesikko kevätkukkana

Löysin joku aika sitten meidän torilta erikoisemman "palloesikon". Se myytiin kääpiöesikoiden tapaan sisäkukaksi. Yksittäiset kukat ovat aika isot, ja niissä on vahva esikkomainen tuoksu. Ihanan pirtsakka, ja suloinen kevään tuoksuja : )  Lue lisää »