Pihat ja puutarhat

Reilun kaupan eli Fairtrade neilikat vaaleanpunaisina, reilun kaupan viikko

Fairtrade neilikat

Nenään leijailee nyt aivan ihana neilikan tuoksu. Siitä onkin jo aikaa, kun viimeksi kotona on ollut neilikoita. Tämä tuoksu on niin suloisen ilahduttava, että aion ostaa niitä jatkossakin. Ne kun ovat kaikenlisäksi pitkäikäisiä leikkokukkia.  Lue lisää »

Muratti kasvaa vihreänä köynnöksenä seinällä syksyisessä Kööpenhaminassa

Murattia seinillä

Käväisin Kööpenhaminassa Asuntomessujen bloggarireissulla. Siellä näkyi kasvavan paljon murattia seinustoilla. Osa kasvoi suoraan maasta katukivien välistä ja osa pienissä ruukuissa. Tässä vähän kuvasaldoa... Lue lisää »

Leikataanko perennat syksyllä vai keväälllä... ja pitääkö nurmikko haravoida

Syksyinen perennojen leikkaaminen

Näin ihanasti kukkivia astereita ja takana siintäviä komeamaksaruohoja pääsee leikkaamaan vasta myöhemmin. Eihän näitä raaski edes leikata vielä, sillä ulkona kukat säilyvät pitkään. Saa nähdä miten luvatut yöpakkaset muuttavat kukkia : )  Lue lisää »

Näin lokakuulla pihalla kukkii vielä perennat, tehdään kompostia ja harvavoidaan

Pihakuulumisia lokakuulta

Reunuspäivänkakkarat ne vaan jaksavat kukkia. Tästä Kuupuutarhan penkistä ne siirrettiin jo kerran kokonaan pois, mutta nyt niitä on istutettu takaisin ihan villiviinin alle. On ne kyllä sitkeitä syksyn kukkijoita.  Lue lisää »

Pihasuunnilija luo talon omistajan toiveet todellisuudeksi.

”Pihasuunnittelija vetäytyi suunnittelusta”

Vantaan Sanomat kirjoitti 11.-12.10.2014 jutun Vantaan asuntomessujen yhden perheen taloprojektista. Juttusarjassa seurataan perheen rakennusprojektin etenemistä. Jutussa kerrotaan, että pihasuunnittelija vaihtui kesken projektin.

Suora lainaus lehdestä.

Täysin putkeen kaikki ei ole mennyt. Urakka on tällä hetkellä noin kuukauden myöhässä ja Cervantesit joutuivat vaihtamaan pihasuunnittelijaa kesken kaiken.

Iralnninnummikanerva Daboecia cantabrica on uusi syyskukka parvekkeelle terassil

Irlanninnummikanerva... mikä ihanuus !

Löydin tämän super ihanan irlanninnummikanervan... ja ihan tästä meidän torilta. Parvekkeella on vieläkin pelargonit, joten en ole edes ajatellut sinne vielä syyskukkia. Mutta kun näin tämän ihanuuden, se oli pakko ostaa heti. Ja nyt se on parvekkella, suojassa sateelta : )  Lue lisää »

 Piha Villa Lumous oli yleisön suosikki Jyväskylän Asuntomessuilla Paras piha

Paras piha Jyväskylän Asuntomessuilla... hmm

Tänään julkaistiin Jyväskylän Asuntomessujen yleisöäänestyksen Paras piha -voittaja. Se oli saanut ääniä 15,39 %. Tässä siis kuvia Villa Lumouksen pihasta. Kuvan oikeassa reunassa pilkottaa talon pääovi.  Lue lisää »

Puutarhan ja pihan kalkitus on tärkeää tehdä keväällä tai syksyllä

Pihan kalkitus

Tässä teille lupaamani juttu pihan kalkituksesta, vaikka vieläkään en ole saanut selville meidän pihan pH:ta. Kokeilin jo yhdella mittaustavalla, mutta tulos oli liian epämääräinen. Joten suljin kuvien oton jälkeen kalkkisäkit. Kasveille on tosi tärkeää, että maan pH on juuri niille sopiva. Keskiverto pihalla joutuu tämän  takia kalkitsemaan säännöllisesti.  Lue lisää »

Joulukaktukset on otettu sisälle ja hyasintit laitettu hyasinttimaljakkoon

Hyasinttimaljakko ja joulukaktus

Hain parvekkeelta valkokukallisen joulukaktuksen sisälle, vaikka tuskinpa sinne vielä pitkään aikaan tulee pakkasta. Lasitetulla parvekkeella on yleensä 5 astettta ulkoilmaa lämpimämpää. Tämä oranssikukallinen onkin ollut koko kesän sisällä. Lue lisää »

Vadelman maasta otettiin maa-analyysi Viljavuuspalvelussa.

Maa-analyysin tulokset saapuivat... voi jee !!!

Olen vieläkin ihan ällikällä lyöty noista maa-analyysin tuloksista ! Aina välillä kuulee kyseltävän, että mistä näkee onko kasveissa ravinnepuutoksia tai maan pH sopiva. Nyt jälleen paljastui se, että ei sitä aina näe, vaan kunnon maa-analyysi vasta paljastaa totuuden  ; )  Lue lisää »