Pihat ja puutarhat

Kesäkukat viedään nyt suojaan ennen kuin yöpakkaset iskevät

Kesäkukat suojaan... yöpakkaset saapuvat

Nyt meillekin tänne etelään on ensi viikoksi ennustettu yöpakkasia, joten huomenna siirretään talvetettavat pelargonit ja verenpisarat sisälle talvisäilytyksen. Pelargonit ovat olleet sateelta suojassa katoksen alla jo ainakin pari viikkoa. Siksi ne jaksavat kukkia näin hyvin.  Lue lisää »

Syyshortensian istutttaminen syksyllä ja myrkorritsat

Syyshortensiat istutettu

Viime viikolla sain istutettua vihdoinkin muutaman syyshortensia. On ne niin upeita syyskukkijoita, että niitä oli taas saatava pihalle. Ja nyt löydettiin aika hyvä tarjouskin. Vähän jännittää, miten viihtyvät, sillä edellinen yksilö kitui ja kuoli pois.  Lue lisää »

Ennakkokuvia Seinäjoen asuntomessualueelta syyskuulta

Ennakkokuvia Seinäjoen asuntomessualueelta

Oli tosi kiva päästä näkemään ensi kesän asuntomessualue. Siellä jo muutamassa kohteessa pihan teko oli pitkällä ja yksi piha oli melkein valmis. Se tietää siis vehreitä pihoja kesän messuaikaan. Kuten kuvasta näkyy talot on sijoitettu lähelle katua.  Lue lisää »

Hollannissa ei vain kampanjoida vaan tehdään elävää ympäristöä

Tutustuin Hollannissa kolmen päivän ajan kestävän ympäristörakentamisen mukaiseen suunnitteluun, rakentamiseen ja hoitoon (sustainability). Ansiokkaaksi teeman saa se, että muutamat yritykset ovat muuttaneet ideologian toimivaksi liikeideaksi. 

Hollannin viherrakentajien järjestö VHG kampanjoi Living Garden –nimistä projektia, jossa tavoitteena on viheralaan liittyvässä hankkeessa ottaa huomioon samat kestävän kehityksen mukaiset toimintaperiaatteet. Kampanja on tuottanut toimintaohjeet, erilaista kampanja- ja tiedotusmateriaalia sekä käytännön ohjeet yrityksille.

Syyskuussa istutetaan jouluhyasintin sipulit

Aika istuttaa jouluhyasintin sipulit

Vaikka ollaankin vasta syksyn alussa, niin jouluhyasinttien sipulit pitää istuttaa viimeistään nyt. Niiden juurien ja versojen kasvuaika on niin pitkä. Kuva on viime joululta hyasinttimaljakossa kasvaneesta hyasintista, joka innostui tekemään tammikussa pienen kukan sipulin tyveen. Lue lisää »

Kestävimmät ja tavallisimmat tulppaanit ovat Darvin Apeldoorn -lajikkeita

Hehkuvat tavis tulppaanit - Apeldoorn

Nämä Apeldoorn tulppaanit ovat niin tavallisia ja samalla ällistyttävän pitkäikäisiä, että ansaitsevat oman postauksensa. Kuvassa näkyvät punaiset tulppaanit ovat ainakin 20 vuotta vanhoja. Ja kukkivat edelleen komeasti...hyvä tavikset !  Lue lisää »

Terassipöytä pukeutuu syksyyn

Muistanette vielä tämän terassipöydän, jonka nikkaroimme kesällä? Kun kesä on nyt jotakuinkin ohi ja samalla myös terassikelit ja terassijuhlat, pöytäkin saa vaihtaa käyttötarkoitustaan. Pöydän sisään rakennettu cooleri vaihtui nyt kukkaruukuksi ja se sai sisäänsä syksyisiä kanervia. Nyt saa syksy tulla!

Terassipöytä jossa on kukkalaatikko sisässä Lue lisää »

Ravintola Murun kattopuutarhan antimet päätyvät ravintolan lautaselle

Ravintola Murun kattopuutarha

Pääsin viime tiistaina käymään Helsingissä Ravintola Murun kattopuutarhassa. Aika jännää oli kiivetä vanhoja metalliportaita piharakennuksen katolle ihan Helsingin keskustassa. Ovat kyllä löytäneet oivan paikan ravintolan viljelyksille, sillä katolla kasvit saavat olla rauhasa ohikulkijoilta, ja kaneilta :)  Lue lisää »

Nyt on pop hiilen, mykorritsojen ja hyötymikrobien lisäys multaan

Kuuminta hottia - hiili, mykorritsat ja hyötymikrobit

Tätä on odotettu! Nimittäin nyt tulee kuluttajillekin myyntiin multatuotteita, joissa on hyötymikrobeja, mykorritsoja sekä biohiiltä. Ammattiviljelmillä ja golfkenttien nurmikoilla näitä on hyödynnetty pitkään. Eli jos ammattilaiset käyttävät niitä, niin se jo kertoo paljon.  Lue lisää »

Syyssyrikka eli syyssyreeni (Buddleja) on paras kasvi houkuttelemaan perhosia

Syyssyrikkä - paras perhoskasvi

Buddleja eli syyssyreeni on ehdottomasti paras kasvi houkuttelemaan värikkäitä päiväperhosia. On muitakin hyviä kasveja, mutta syyssyrikässä on aina eniten perhosia. Heti kun aamulla aurinko paistaa siihen, saapuvat perhoslaumat. Perhoset ovat kohta kuin humaltuneena syyssyrikän medestä ja lentelevät vilkkaasti pensaan ympärillä. Lue lisää »