Pihat ja puutarhat

Tampereen puutarhamessuilla eli Supermessuilla oli paljon nähtävää

Tampereen puutarhamessuilla...

Käväisin tänään Tampereella katsomassa puutarhamessujen antia. Oli tosi kiva tavata tuttuja, ja rauhassa jutustella... Tampereen messuilla on muuten paljon rauhallisempi tunnelma kuin Helsingissä. Tässäpä teille muutama kuva messuilta... Tampereen Supermessut ovat siis tämän viikonlopun ajan. Lue lisää »

Menkää pihatalkoisiin | Talotarinat

Menkää pihatalkoisiin!

Taas on se aika vuodesta: pihatalkoot. Talkoisiin kannattaa osallistua, vaikka pihanhoito ei kuuluisi suosikkiharrastuksiin. Tärkeintähän ei itse asiassa ole puutarhanhoito - kuten sanonnassa - vaan tutustuminen ja yhteinen tekeminen. Joku keittää kahvit, toinen hankkii tarvikkeita ja loput osallistuvat kykyjensä mukaan. Talkootilanne on oiva paikka toiveiden ja näkemysten esittelyyn muun puuhastelun ohessa. 

Meillä talkoot pidettiin tänään. Pihamme on hyvä esimerkki siitä, että kerrostalopihassakin voi toteuttaa puutarhaunelmia. Pieneen metsikköön on rakennettu japanilaistyylinen puutarha, joka on kesällä satumainen. Loistoa joutuu vielä odottelemaan, mutta muutamia kukkia jo löytyi. Isompi valkoinen kukka on jouluruusu ja pienet kukat valkoisen sinivuokon, joka on harvinainen. Näin minulle kerrottiin (itse tunnen kasveja huonosti).

 

 

Lue lisää »

Puutarhakirjoja 2015 on listattuna tähän, siis uutuus kirjoja puutarhasta

Puutarhakirjat 2015

Tässä teille lista tämän vuoden uusista puutarhakirjoista. Osa niistä on jo ilmestynyt ja osa ilmestyy vasta kesällä. Muutama on aivan super ihana kirja... kuvien ja ulkoasun puolesta ja muutama todella mielenkiintoinen hyvän tietopuolisen sisällön takia. Saa nähdä, otanko niistä joitain tänne blogiin esittelyyn... täytyy ensin vähän lukea kirjoja tarkemmin ; )  Lue lisää »

Pihan kevättyöt on nyt aloitettu osittain. Lannoitus tehdään toukokuussa.

Pihan kevättyöt alkoi, jee !

Tänään oli aivan super ihanaa haravoida, kantata nurmikon reunaa, vähän kitkeä ja leikata hieman yhtä omenapuutakin. Sää oli niin upea, ettei parempaa olisi voinut toivoa. Ja tänään moni kevätkukkija aukaisi kukkansa, kuten kuvan kevätkaihonkukka.  Lue lisää »

Taimien vaihtoa, taimikirppiksiä ja taimitoreja ympäri Suomea,

Taimien vaihtoa, taimikirppiksiä, taimitoreja...

Kohtapuoliin taas harrastelijat pääsevät vaihtamaan ja ostamaan kotipihoilla kasvaneita kasviaarteitaan. On kasveja, joita ei löydä enää myymälöistä, mutta niitä saattaa löytää taimien vaihtopäiviltä, taimikirppiksiltä, taimitoreilta...ainakin minä olen tehnyt upeita löytöjä.   Lue lisää »

Pääsiäisheinä voi olla muutakin kuin ruohoa. Keltainen pääsiäishyasintti tuoksuu

Erilainen pääsiäisheinä ja keltaiset hyasintit

Tästä pääsiäsiasetelmasta pidän nyt tosi paljon. Se on kivasti erilaisempi ja ja kuitenkin luonnollinen. Kaikki materiaalit löytyivät kotoa ja pääsiäisen jälkeen kaikki säilytetään, eikä mikään muodostu roskaksi. Ja tuoksukin on aivan ihana : ) Lue lisää »

Pääsiäiskukkia Helsingin Talvipuutarhassa, kuten narsisseja, liljoja sekä kanoja

Pääsiäisasetelmia Talvipuutarhasta

Tänään kävin huollattamassa kännykkää Helsingissä, joten samalla reissulla pääsin käymään Talvipuutarhassa. Näin pääsiäisen aikaan siellä on aina pääsiäisaiheinen koristelu. Ihastuin näihin vaaleisiin narsisseihin... kerrassaan upeita ! Lue lisää »

Tomaatin siemenet kylvetty ja pelargonin taimet ruukutettu isompiin ruukkuihin

Tomaatit kylvetty ja taimet ruukutettu

Messuilla meni niin paljon aikaa, että nämä kylvöpuuhat meinasi kokonaan unohtua. Tänään sattuikin sopivasti hedelmäpäivä, joka on mitä parhain tomaatin, kurkun ja paprikan kylvöön. Samalla tulee nyt testailtua toimiiko ne hedelmäpäivät oikeasti kylvöissä ; )  Lue lisää »

Helsingin Kevätpuutarha- eli Kevätmessuilla oli taas paljon nähtävää

Taas Kevätpuutarhamessuilla...

Tänään taas tuli käväistyä Helsingin Kevätmessuilla, ja etenkin sen Kevätpuutarha -messujen puolella. Lasigalleriassa oli upeita kukkasidontatöitä, sillä tänään siellä oli vuorossa Helsingin Avoimet 2015 kukkasidontakilpailu. Yllä olevassa kilpailutyössä on keväistä keveyttä ja ihana sininen hyasinitti.  Lue lisää »

Helsingin Kevätpuutarha messuilla on paljon nähtävää yleiskoristelualueella,

Helsingin Kevätpuutarhamessuilla

Koko päivä hujahti Kevätpuutarhamessuilla ja silti jäi vielä muutama juttu näkemättä. Onneksi olen menossa messuille lauantaina uudelleen. Laitan tähän joitakin kuvia messuilta ja palaan vielä myöhemmin muutamaan mielenkiintoiseen aiheeseen, jotka ansaitsevat ihan oman postauksen. Lue lisää »