Pihat ja puutarhat

Pienet taimet ja ammattitason Biolan kylvö- ja taimimulta sisältää mykorritsaa

Söpöjä orvokin taimia, ja ammattitason kylvömulta

Nyt on kulunut kuukausi orvokin siementen kylvöstä ja taimet olivat sopivasti kasvattaneet ekat varsinaiset lehdet. Tai oikeastaan osalla oli vain millin alut, mutta olivat siis koulimiskunnossa. Koska kuun vaihe oli loistava puuhaan, pääsin istuttamaan ne uuteen huippulaatuiseen kylvö- ja taimimultaan, jossa on mykorritsaa ja hyötymikrobeja. Nyt jännään, miten se näkyy kasvussa ; )  Lue lisää »

Uusi mattamusta altakasteluruukku eli kestokasteluruukku on puutarhurin valinta.

Altakastelu- eli kestokasteluruukut - puutarhurin valinta!

Jos haluaa viherkasvien voivan hyvin, kannattaa valitan niille altakasteluruukut. Kasvit saavat niissä tasaisen mullan kosteuden, eivätkä pääse kuivahtamaan liikaa. Altakasteluruukut ovatkin monen ammattilaisen valinta omille sisäkukilleen. Kuten minunkin... ja en voisi enää kuvitellakaan tulevani toimeen ilman niitä!  Lue lisää »

Kruunuvuokko eli Anemone coronaria on suloinen kevättalven leikkokukka maljakkoo

Suloinen kruunuvuokko

Valkea kruunuvuokko on niin herkän kaunis. Minulla on tapana ostaa niitä aina tammi-helmikuussa. Ehkäpä se on kevään kaipuuta, sillä kruunuvuokon kukka muistuttaa vähän valkovuokkoja ja muita kevään pihakukkia. Näin valkoisena se on enemmänkin talvinen, kun taas sinisenä paljon keväisempi. Ihania ovat kyllä kummatkin.  Lue lisää »

Miksi altakastelu multa on tärkeä kestokasteluruukuissa eli altakasteluruukuissa

Altakastelumulta, miksi ?

Aina välillä kuulen harmillisia kokemuksia, miten joidenkin kasvit ovat kärsineet altakasteluruukuissa. Olen ihmetellyt, miten se on mahdollista, sillä itselläni monet kasvit ovat altakasteluruukuissa. Kasvit ovat viihtyneet niissä jopa paremmin kuin tavallisissa ruukuissa. Epäonnistumisen syy on todennäköisesti väärä multatyyppi.  Lue lisää »

Puutarhurin vuosi alkaa helmikuussa, kun kasvit lähtevät kasvuun. Fengshui.

Valmistaudu... puutarhurin vuosi alkaa

Ajattelin nyt muistutella täälläkin, kun kursseillani moni oli jo unohtanut asian. Eli ensi viikolla alkaa "kasvien kasvu" eli fengshuissa alkaa apinan vuosi. Tähän kannattaa viisaasti varautua. Kuvassa on muuten vauva-amaryllis tänään kuvattuna. Se on yksi aarteistani, vaikka näyttääkin kituvalta perinteisiin amarylliksiin verrattuna. Saa nähdä kukkiikohan se jo ensi vuonna.  Lue lisää »

Oravaa ruokitaan talvella, samalla kuin lintujakin ja fasaania.

Orava ja ukko fasaani

Tänään orava oli pitkästä aikaa syömässä, ja näytti olevan tosi nälkäinen. Ei edes pahemmin häiriintynyt kameran äänistä, kun kuvasin sitä. Päästi jopa aika lähelle kuvaaan. Pihan eläimiä on kiva seurata, joten niitä tulee ruokittua läpi talven. Lue lisää »

Hortensia (eli jalohortensia eli ruukkuhortensia ) tumman värisenä, vau!

Vau, mikä hortensia!

Olen ihan täpinöissäni tästä upean tummasta hortensiasta. Että voikin olla mykistävän hieno väritys. Nyt ei meinaa tulla työn teostakaan mitään, kun katse siirtyy siihen koko ajan. Tämän aioin kyllä säilyttää ja kokeilla sen talvetusta.  Lue lisää »

Karkkivärinen isokukallinen neilikka sopii yhdenkukan maljakkoon

Karkkivärinen neilikka

Mikä piristääkään siivouspäivää parhaiten kun leikkokukat. Sain tänään vihdoinkin käytyä kukat läpi ja heitettyä "roina-kukat" kompostiin". Oli kyllä vaikea homma. Joten halusin jotain ilahduttavaa yhdenkukan maljakkoon... ja löysin tällaisen ihanan kärkkivärisen neilikan. Aivan herkullisen värinen!  Lue lisää »

Kastele sisäkukat kuukalenterin mukaan, niin kasvit voivat paremmin

Kastelu kuukalenterin mukaan, ja kastelukannut

Olen saanut paljon palautetta kukkien kastelusta kuun vaiheiden mukaan. Kasvit kuulemma voivat silminnähden paremmin ja kasvu on rehevää. Osalla kukkivat kasvit ovat kukkineet runsaammin, mitä aikaisemmin. Itse taas innostuin asiasta, kun sain kastelurytmillä kirvaongelman pois lankaköynnöksesta ilman mitään torjunta-aineita.  Lue lisää »

Tummalehtiset kasvit ovat suosittuja pihalla, kuten pensaat ja perennat

Myös pihalla tummalehtiset on pop!

Tummalehtiset kasvit ovat nyt suosittuja myös pihakasveina. Tässä teille muutama viininpunalehtinen pensas- ja perennalaji. Osa niistä on erittäin talvenkestäviä ja osa talvenarkoja. Kaikki ne tuovat kivasti kontrastia muuten niin vihreään pihaan. Viininpunainen väri on siis pop niin sisällä kuin ulkonakin!  Lue lisää »