Pihat ja puutarhat

Loppukesällä kukkii vielä runsaasti monet perennat, pensaat ja kesäkukat

Loppukesän kukkijoita, ja suloiset siilit

Tänä vuonna valkeassa syyssyrikässä on todella muhkeat kukkatertut. Syrikät kukkivat juuri näin loppukesällä, joilloin myös värikkäät päiväperhoset ovat liikkeellä. Elo-syyskuussa on paljon muitakin hyviä kukkijoita, osa monivuotisia perennoja ja osa talvetettavia mukulakasveja. Niin ja tietysti suurin osa kesäkukista on nyt parhaimmillaan.  Lue lisää »

Piharakennuksessa hiiret ovat syöneet  siemenet.. siis hiiren- ja rotanmyrkkyä

Iik, hiiriä... onneksi ei rottia !

Hitsi, hiiret ovat syöneet kaikki pihalta kerätyt kukkien siemenet. Vähän harmittaa. Koskaan aiemmin, ne eivät ole tulleet piharakennukseen näin aikaisin. Ovat kaikenlisäksi laukaisseet hiirenloukutkin jäämättä kiinni... eli nyt testaan uutta turvallisempaa hiiren- ja rotanmyrkkyä.  Lue lisää »

Mikkelissä katsomassa Asuntomessualuetta vesiltä päin M/S Kuutilla

Mikkelissä

Terveiset Mikkelistä! Kävin jo vähän katsastamassa Mikkeliä, olisiko siellä kivoja puutarhakohteita. Osasta olenkin tehnyt postauksen pari vuotta sitten... MIkkein hurmaavat puutarhat, klik. Nyt pääsin näkemään myös tulevan Mikkelin asuntomessualueen vesiltä päin M/S Kuutin tilausristeilyllä.  Lue lisää »

Sitruunakurkut maistuvat hyvälle, kuten myös  jännän väriset erikoistomaatit

Sitruunakurkku ja erikoistomaatit

Vihdoinkin ekat sitruunakurkut alkavat olla syöntikypsiä. Näitä on kyllä hoivattu ja hoidettu, kylmän kesäkuun epäonnistumisen jälkeen.  Lue lisää »

Idänlilja eli oriental-lilja kukkii tuoksuvin kukin näin elokuussa.

Orientaali-liljoja, ja kukkasipulitilauksia

Keittiöjätekompostorin vieressä tuoksuu huumaavan ihanalle... yksi ns. oriental-lilja on avannut nupun. Paikka on aika varjoinen, mutta sitkeästi se kukkii tässä joka elokuu. Ensi kuussa onkin aika istuttaa lisää liljoja ja muita kukkasipuleita maahan.  Lue lisää »

Metsapuutarha - Ella Räty, Hanna Marttinen antaa tietoa luoda oma metsäpuutarha

Suomalainen metsäpuutarha

Välillä haluan tuoda esille ajattomia puutarhakirjoja, ja tämä Suomalainen metsäpuutarha - Ella Räty, Hanna Marttinen (WSOY) on juuri sellainen. Siinä on hurjan paljon tietoa ja luotettavaa sellaista, onhan Ella Räty Puutarhaliiton kasviasiantuntija. Hanna Marttisen upeat kuvat hyvin erilaisista puutarhoista antavat hyvän tuntuman, miltä metsäpuutarha voi näyttää.  Lue lisää »

Lepaa 50-vuotis juhlanäyttely, Puutarha-alan ammattinäyttely, Lepaan tuulimylly

Lepaan puutarha-alan ammattinäyttelystä

Perinteikäs Lepaan puutarha-alan ammattinäyttely täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Nyt näytteilleasettajia on kuulemma ennätyksellisen paljon eli 200. Ja sen kyllä huomasi... aivan mahtavaa! Näyttelyssä on paljon nähtävää myös puutarhaharrastajille, ja siellä voi tehdä hyviä ostoksiakin ; ) Tässä teille kuvia tältä päivältä...  Lue lisää »

Syyslannoitus tehdään elokuun puolessa välissä, kuun vaiheiden mukaan.

Syyslannoituksen aika

Perinteinen suositus syyslannoitteelle on elokuun puoliväli, ja kun vielä tänään oli täydenkuun päivä... niin annoimme rusotuomelle yhden Syyspanoksen. Voiko lannoittaminen olla enää helpompaa ; )  Lue lisää »

Messujen yö Jyväskylän asuntomessuilla toi esiin talojen pihavalaistuksen

Messujen yö Jyväskylän asuntomessuilla

Messujen yö oli mahtava tapahtuma, sillä kerrankin näki asuntomessujen pihavalaistukset hämärän aikaan. Harvoin tulee eteen vastaavaa tilannetta, jolloin voi verrata erilaisia pihavalaisimia ja niiden yhdistelmiä aidossa ympäristössä. Toivottavasti samanlainen yötapahtuma on myös ensi vuonna Vantaan asuntomessuilla! Niin, ja olihan Messujen yössä oikein varsinaista ohjelmaakin...   Lue lisää »

Kuokkalan kartanon kesäkukat kukkivat parhaimmillaan Jyväskylässä.

Taas Jyväskylässä...

Ensimmäiseksi kävin Kuokkalan kartanossa ihastelemassa sen upeaa piha-aluetta. Näytemaalla kukki nyt monet yrtit ja kukat... houkuttaen perhosia. Kuukaudessa parvekkeen kesäkukat olivat kasvaneet yllättävän paljon. Ja vanha riippapelargoni kukki nyt runsaasti. Tosi kaunis istutus : )  Lue lisää »