Pihat ja puutarhat

Elokuussa pihalla tuoksuvat liljat, suopayrtit, ruusut ja laventelit huumaavasti

Tuoksujen huumaa elokuussa

Elokuu on yksi lempikuukausistani, sillä silloin pihalla leijailee aivan mystisen ihania tuoksuja. Yksi ehdoton lempparini on kuningaslilja. Sen ensimmäisen kukan avautumisessa on aina juhlan tuntua. Ja nyt parhaillaan on jo useampi kukka auki... voi tätä ihanutta ja tuoksun hurmaa !  Lue lisää »

Suosituimmat kasvit pensasaitoihin Vantaan Asuntomessuilla ovat tuija yms

Suosituimmat pensasaidat Vantaan Asuntomessuilla

Olipa mielenkiintoista tutkia, mitä pensaita oli käytetty nyt Asuntomessujen pihojen pensasaidoissa. Vanhat aitakasvit ovat selvästikin tulleet takaisin muotiin ja yllättävän vähän näkyi viime vuosina suosittua marja- tai koristearoniaa. Todennäköisesti näitä kaikkia on tarkoitus leikkaamalla pitää kapeana ja halutun korkuisena, sillä kasvit ovat aika isokokoisia. Lue lisää »

Parvekkeilla, terasseilla ja kasvihuoneissa on ongelmana kesällä ötökät

Ötökät ongelmana lasitetuilla parvekkeilla, terasseilla sekä kasvihuoneissa

Näin viileänäkin kesänä kannattaa tutkia aika ajoin kasvit, jotta huomaa ötökät ajoissa. On kasveja, joissa harvemmin on tuholaisia eli ötököitä kuten tavalliset pelargonit. Ja on kasveja, joista joka kesä saa myrkyttää, kuten chilit.  Lue lisää »

Vantaan Asuntomessujen parhaat Top 3 pihaa

Top 3 pihaa Vantaan Asuntomessuilla

Pitkän harkinnan jälkeen päädyin lopulta näihin kolmeen pihaan, jotka jo heti ensimmäisenä päivänä olivat herättäneet mielenkiintoni. Valinta oli harvinaisen vaikea.  Lue lisää »

Valkoinen mansikka maistuu hyvälle ja on vähän erikoisemman näköinen

Valkoinen mansikka, ja uusia kukkia

Meidän pihalla on reuna- ja maanpeitekasvina valkoista mansikkaa. Kasvusto on aika tuuhea, joten mansikoita ei meinaa muistaa kerätä. Tänään vähän ex tempore päätin tehdä pienen mansikkakakun niistä valkoisista mansikoista. Mansikoiden lajikenimi on muuten "Valkoinen" ja taimet ovat kotimaisia, viljelty Särkän PerennataimistollaLue lisää »

Mitä fengshui on... oppi harmonisen ja tasapainoisen ympäristön luomisesta

Mitä fengshui tarkoittaa?

Tai mitä fengshui on? Näitä kumpaakin on nyt kysytty paljon messuilla, joten tässä teille vastauksia. Fengshui on tuhansia vuosia vanha oppi siitä, miten saada ympäristö harmoniseksi elää ja asua. Toisinaan fengshui määritellään taiteeksi, jolla saa luotua ympäristöä, jossa ihmiset kokevat olonsa hyväksi ja levolliseksi. Ja mitä se esimekiksi voi olla... Lue lisää »

Parvekepuutarhanäyttely eli parvekenäyttely Vantaan Asuntomessuilla

Parvekenäyttely - Vantaan Asuntomessut

Yllätyin vähän, miten suosittu Vantaan Asuntomessujen Parvekenäyttely on. Aikaisemmin vastaava ei olekaan messuilla ollut. Parvekkeet ovat kolmessa eri kerrostalosssa ja osa parvekkeista on aika isoja, joten kuvissa näkyy vain osa parvekkeesta. Niissä on monta kivaa ja rohkeaakin ideaa... joita voi hyvin soveltaa niin isolle terassille kuin pienelle parvekkeelle. 

Heinäkuussa kukkii paljon, kuten nämä itse kylvetyt kirjolupiinit

Pihakuulumisia heinäkuulta

Pitkästä aikaa sain kuvattua pihallakin ja sopivasti juuri ennen sadekuuroa. Näin heinäkuun alkupuolella monet kasvit kukkivat parhaimmillaan. Nämä kirjolupiinit on kylvetty viime keväänä ja nyt kukkivat ekaa kertaa. Tuo tumma on upean värinen, joten sen aion pitää pihalla. Siemenet sain Korpikangas Siemen-Fröltä.  Lue lisää »

Viidakkoniitty-fengshuiparvekkeen kasvit Vantaan Asuntomessuilla 2015

Kasvit Viidakkoniitty - fengshuiparvekkeella

Laitan näistä Viidakkoniitty -fengshuiparvekkeen kasveista ihan oman postauksen, koska parvekkeella kävijät ovat niistä niin paljon kyselleet. Kasvit ovat Pirilän Kukkatalosta Ensi viikolla kerron enemmän, mikä parvekkeella on fengshuita. Se on ollut toinen suosittu kysymys ;) Lue lisää »

Ammattilaisten pihavalinnat asuntomessuilla

Asuntomessualueen pihoilla on kaavoitusvaiheessa laaditussa rakentamisohjeessa on korostettu asuntomessujen pääteeman mukaisesti helppoa ja mahdollisimman esteetöntä siirtymistä sisä- ja ulkotilojen välillä. Myös pihojen toiminnallisuutta ja huollettavuutta eri vuodenaikoina on painotettu. Hulevesien hallinta tuli liittää viherrakentamiseen niin teknisesti kuin toiminnallisesti. Jokaiselle tontille on kaavassa määritelty istutettavaksi kukkiva pienpuu.