Pihat ja puutarhat

Kasvusäkit voi laittaa kastelualtaan päälle altakasteluun lomareissun ajaksi.

Kasvusäkit altakasteluun... ja lomalle - Viidakkoniitty

Laitoimme tänä vuonna tomaatit kasvamaan lämpimälle seinustalle. Viime kesänä osa tomaateista oli parvekkeella kasvusäkissä, joka oli kastelualtaan päällä. Kasteluallas helpotti huomattavasti kastelua ja uskalsi lähteä vähän pidemmällekin lomareissulle. Myös tavalliset altakasteluruukut helpottavat lomakastelijan työtä, etenkin kuumana hellejaksona... joka toivottavasti alkaa kohta ;)  Lue lisää »

Taiteilijan puutarha Kouvolassa on Avoimet puutarhat 2015 -kohde

Taiteilijan puutarhassa... Avoimet puutarhat 2015

Kävin pari viikkoa sitten Kouvolassa taiteilija Irmeli Tarmon pihalla. Se oli todella mieleenjäävä kokemus. Oli aivan lumoavaa kuunnella taiteilijan itsensä kertovan persoonallisesta ja luonnon muovaamasta puutarhastaan. Taitelijan puutarha on nyt sunnuntaina avoinna Avoimet puutarhat  2015 tapahtumassa.  Lue lisää »

Ihana rakas siirtonurmikkoni leikataan varrellisella Bosch akkuruohosaksilla

Pienen nurmikon leikkaaminen... ja rakas siirtonurmikkoni

Tämä minun rakas nurmikkoympyräni saa minut joka päivä niin onnelliseksi. Siinä on selvästikin jotain taikaa. Vasta nyt toisena kesänä valkeat bellikset nurmikon ympärillä kukkivat runsaasti. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, ainoa ongelma oli nurmikkoympyrän leikkaaminen... Sama ongelma on muuten monella, jotka haaveilevat samantyyppisestä mininurmikosta ; ) Lue lisää »

Onnistuiko siirtonurmikon laitto vanhan nurmikon päälle... tässä kokemuksia

Miten onnistui siirtonurmikko vanhan nurmikon päälle...

Nyt on kulunut vuosi siirtonurmikon asennuksesta meidän vanhan kukkivan nurmikon päälle. Joten tässä nyt oma postaus kokemuksista ja fiiliksistä. Kuvassa vasemmalla on siirtonurmikkoa ja bellisrivin oikealla puolella kukkivaa nurmikkoa.  Lue lisää »

Kukilla ja kasveilla saa luotuta erilaisia tunnelmia kuten Viidakkoniityn.

Kasveilla saa erilaisia tunnelmia - Viidakkoniitty

Nyt PikkuProjektimme Vantaan asuntomessuilla on saanut nimen... Viidakkoniitty. Ja heti oli lähdettävä etsimään siihen sopivia kasveja Pirilän Kukkatalosta. Niinkuin varmaan olette huomanneet.... kasvit luovat erilaisisa tunnelmia ja mielikuvia. Kuten kuvan kellokukat tuovat niittymäistä tunnelmaa. Nyt haemme siis Viidakkoniittyyn sopivaa :) Lue lisää »

Kesä tuli puutarhaan | Talotarinat

Kesä tuli puutarhaan

Kaupunkijuhannus ei puitteiltaan välttämättä jää mökkijuhannuksen varjoon. Vanhoilla puutaloalueila pihat ovat ovat yleensä varsin reilun kokoisia ja vuosikymmenten aikana puusto on kasvanut viehättävän reheväksi. Kuvat puhuvat puolestaan.

 

 

Hyvää juhannusta...  ihanasti tuoksuva juhannuskimppu oman pihan kukista.

Tunnelmallista juhannusta!

Juhannusperinteeseeni kuuluu aina kukkakimput, ja tällä kertaa keräsin kukkia ihan omalta pihalta. Aika kivasti nyt löytyikin hyvälle tuoksuvia kukkia, ja tähän kimppuun ei edes tullut kaikkia. Jätin nyt asetelman yöksi parvekkeelle viileään, jotta se on huomenna kauneimmillaan.  Lue lisää »

Perinnekasvi pihasyreeni tai pihasireeni tuoksuu huumaavasti kesäkuun alussa.

Perinteinen pihasyreeni huumaa tuoksullaan, ja muita pihakuulumisia

Lila ja valkoinen pihasyreeni löytyy varmaan jokaiselta vanhalta pihalta. Meidänkin pihalla ne ovat niitä alkuperäisiä kasveja, jotka on todennäköisesti istutettu aikoinaan ensimmäisenä. Meilläpäin niitä kylläkin kutsutaan pihasireeneiksi ; )  Lue lisää »

Siperianunikko kukkii vihdoinkin ihanassa unikkoruukussa

Nyt siperianunikko kukkii, jee !

Välillä blogin pitäminen vaatii kyllä tosi pitkää pinnaa... kuten kävi tämän hauskan unikkoruukku-idean kanssa. Nimittäin tänään aamulla huomasin voimakkaan punaisen siperianunikon vihdoinkin avanneen ekan kukkansa... ja kylvöstä kukkaan ei mennyt kuin reilu vuosi ; )  Lue lisää »

Arboretum Mustila, Mustilan taimitarha ja Mustilan Viini huippupaikkoja

Mustila on kasviharrastajan paratiisi

Pääsin tutustumaan eilen Kouvolan seudun kesäisiin ja puutarhamaisiin matkakohteisiin...  ykköseksi nousi tietysti Mustila Elimäellä. Olen käynyt siellä useasti aikaisemmin ja nyt olikin mielenkiintoista kuunnella oppaan selostusta alueesta. Lue lisää »