Pihat ja puutarhat

Omenapuiden ja pensaiden kevätruiskutus tehdään huhtikuussa Kevätruiskutteella

Omenapuiden kevätruiskutus, ja ylläreitä

Nyt on kiire tehdä omenapuiden ja pensaiden kevätruiskutus, jos sellaisen aikoo tehdä! Vanhassa orapihlaja-aidassamme majailee orapihlajakemppejä. Aitaa on kurja leikata kesällä, kun pienet vihreät kempit lentelevät ympäriinsä. Aita myös kasvaa huonosti, kun ne vioittavat uutta kasvua. Joten otin paineruiskun ja Kevätruiskutteen esille.  Lue lisää »

Pääsiäishyasintti  `City of Harlem` kuukkii nyt pääsiäisasetelmassa.

Pääsiäishyasintit... hyvää pääsiäistä !

Ihanat vaaleankeltaiset ja tuoksuvat pääsiäishyasintit `City of Haarlem` onnistuivat tosi hyvin. Kukinnan ajoituskin meni napppin. Olen kasvattanut nämä siis itse sipulista. Tässä oli myös sinisiä hyasintteja, mutta siirsin ne pääsiäisen ajaksi muualle ; )  Lue lisää »

Luomu multa ja luomu lannoitteet sekä luomu torjunta-aineet ovat nyt pop !

Luomumullat ja -lannoitteet on pop !

On ihana huomata, että luomumultien ja luomulannoitteiden suosio kasvaa. Itse olen käyttänyt niitä jo vuosia, kuten myös luomutorjunta-aineita, kompostimultaa ja puuntuhkaa. Niillä saa maan pidettyä loistokunnossa... ja kasvit kukoistaa ; )  Lue lisää »

Anemone blanda eli balkaninvuokko kukkii nyt itse kasvatettuna ja kohta pihalla

Balkaninvuokko, ja sitruunakurkun kylvö

Anemone blanda eli balkaninvuokko on niin suloisen värinen ja herkän kaunis. Istutin mukulat ruukkuun marraskuun puolessa välissä. Talven ruukku oli viileässä kellarissa, ja nyt balkaninvuokot kukkivat parvekkeella... ja parin viikon päästä pihalla : )  Lue lisää »

Mallipihat Helsingin OmaPiha -messuilla, ja Biolanin Ilo-ruukku yrteille

Pari huomiota Mallipihoista OmaPiha -messuilta

Vielä muutama kuva viikonlopun OmaPiha -messuilta... on ihan pakko kommentoida noita Mallipihoja. Varmaankin tärkeintä niiden suunnittelussa on aina näyttävyys eli että ne näyttävät kauniilta ja trendikkäiltä. Mutta onko ne käytännöllisiä...  Lue lisää »

Puutarhanäyttelyt vetävät

 On taas se aika vuodesta, jolloin auringonvalon määrä herättää useimmissa meistä jonkinlaisen – isomman tai pienemmän – puutarhainnostuksen. Yksi selkeä merkki uudesta kasvukaudesta ovat monet puutarhanäyttelyt.

 Olen tänä keväänä käynyt kolmilla puutarhamessuilla, Tukholmassa, Turussa ja Helsingissä. Yhteistä kaikille on kävijöiden innostus kasveihin ja siemeniin. Lukuisat erikoisyhdistykset tarjoavat innokkaille harrastajille erikoislajikkeiden siemeniä ja taimia. Ihmiset pörräävät kasvien ympärillä ja kauppa käy. Lue lisää »

Pihalla kukkii nyt krookukset, ja messulippu -arvonta Tampereen puutarhamessuill

Pihakuulumisia... ja Tampereen messulippujen arvonta

Tänään oli niin lämmin ja aurinkoinen päivä, että krookukset kukkivat nyt tosi komeasti.Rakastan näitä krookuksia, ne on niin ihania! Olipas tuuri, että oli vapaapäivä ! Arvon tiistaina messuliput Tampereen puutarhamessuille... lisätietoa tämän postauksen lopussa : )  Lue lisää »

Parhaat löydöt Helsingin Oma Piha -messuilta, Sarin puutarhat -blogi

Löytöjä Helsingin OmaPiha -puutarhamessuilta

Olipa kiva päivä tänään... sain tehdä kukkakimpun Kukkakoulussa, tapasin tuttuja bloggareita, kurssilaisia ja muita puutarhatuttuja. Sain ostettua mitä listallani oli ja enemmänkin ; ) Ennen kaikkea olen aivan täpinöissäni yhdestä löydöstä...  Lue lisää »

Kirjoittaja Sarin puutarhat -blogin takana -haaste

Kirjoittaja blogin takana -haaste

Karoliinan puutarha -blogi laittoi puutarhabloggaajille tämän haasteen... joten tässäpä nyt minäkin osallistun siihen : )  Lue lisää »

Perunasäkissä on helppo kasvattaa perunoita vaikka parvekkeella

Perunan kasvatusta perunasäkissä

Moni blogini lukija on kysellyt, miten perunakokeiluni sujui viime kesänä... joten tässä siitä nyt postaus. Tulevaa kesää ajatellen, kohta onkin aika laittaa siemenperunat itämään. Tosin sopiva perunalajike on vielä etsinnässä ; )  Lue lisää »