Pihat ja puutarhat

Ihana Helsinki -kaupunkitapahtuma Pohjoisesplanadilla, katuvalopylväiden koriste

Ihana Helsinki 2015

Tänään Pohjoisesplanadin katuvalopylväät saivat upeat kukkakoristelut, kun Ihana Helsinki 2015 alkoi. Kyseessä on Esplanadin kukkavalopylväiden koristelukilpailu, johon osallistui floristeja ja kukkakauppoja. Siis kukka-alan ammattilaisia... ja työt olikivatkin aivan sykähdyttävän kauniita, ja hauskoja. Laitan tähän nyt kuvia kahdesta kilpailutyöstä, jotka miellyttivät minua eniten : )  Lue lisää »

Hiilimulta vähentää kastelua ja ötököitä. Luomu tuote Biolan Vihreä Multa

Hiilimulta on tulevaisuuden multa

Olen saannut testailla pari vuotta puuhiilipitoista multaa ja tänä kesänäkin aion kokeilla sitä maljaköynnösruukkuihin... kunhan nyt säät lämpiävät enemmän. Muistattekin varmaan tämän kuvan viljelylaatikosta, jossa kasvit lähtivät paljon paremmin kasvuun kuin ympäröivässä kasvimaassa. Laatikossa oli hiilimultaa. Lue lisää »

Clichy–Batignolles, esimerkki uudesta aluesuunnittelusta Pariisissa

Pariisin luoteisosaan rakennetaan uutta viihtyisää kaupunginosaa. Sen suunnittelussa huomioidaan uusia kaupunkisuunnittelun periaatteita, kuten energiatehokkuus, hyvät julkiset yhteydet sekä  viihtyisä ja monipuolinen kaupunkiympäristö.

 

Aisteja kiihottavaa arkkitehtuuria, vahvaa identiteettiä, viihtyisää elinympäristöä, ekologista ja luonnon monimuotoisuutta tukevaa, resursseja säästävää, uusien kulkuyhteyksien luomista. Mm tätä kaikkea on uuden pariisilaisen kaupunginosan rakentamisessa.

Siljan bloggaajatapahtuma laivalla eli #siljablogtour ... upeat näkymät laivalta

Siljan bloggaajatapahtuma laivalla

Mahtavat maisemat Silja Symphonyn kannelta... ihan jo näin Helsingin päässä. Kannelta aukesi näkymä Tähtitorninvuoren puistoon. Taitaa olla kauneimmillaan juuri nyt kun vaahterat ja monet sipulikukat kukkivat. Pääsin siis tänään tutustumaan uudistetun Silja Symphonyyn Siljan järjestämässä bloggaajatapahtumassa. En ajatellut kirjoittavani siitä postausta, mutta...  Lue lisää »

Kotipuutarhalehden bloggaajailta Espoon Marketanpuistossa, Ideapihan alueella

Bloggaajailta Marketanpuistossa

Olipas kiva bloggaajailta Espoon Marketanpuistossa tänään, sateesta huolimatta. Sade oikeastaan vain loi lisää tunnelmaa iltaan. Ja näköjään aika värikkäin sateenvarjoin puutarhabloggaajat olivat liikkeellä. Taustalla näkyy upeat rusokirsikat täydessä kukassa.  Lue lisää »

Miten kesäkukat saa kukkimaan koko kesän ajan taukoamatta

Miten kesäkukat saa kukkimaan koko kesän...?

Helposti, kunhan muistaa pari perusasiaa. Ensinnäkin kukat kannattaa valita kasvupaikan mukaan, eli aurinkoiselle paikalle siellä viihtyvät ja varjoon varjossa viihtyvät. Lasitetuilla parvekkeilla kasvien on hyvä kestää myös kuumuutta. Toiseksi...  Lue lisää »

Vantaan asuntomessujen pihat Vantaan Kivistössä on vielä tekeillä toukokuussa

Vantaan asuntomessualueelta

Tänään pääsin käymään Vantaan asuntomessualueella Kivistössä, joten tässä muutama kuva sieltä. Löysin yhden talon takapihan, jossa oli jo tehty terassia ja levitetty multaa. Muut pihat olivat vielä hyvin alkutekijöissä. Onneksi on pari kuukautta aikaa messujen alkuun. Avajaispäivä on vasta 10.7.2015.  Lue lisää »

Siirtonurmikon, alppiruusun, atsalean, pensasmustikan ja ruusun lannoitusaika

Siirtonurmikon, rodojen ja ruusujen lannoitusaika on nyt !

Nyt on paras aika lannoittaa siirtonurmikko, ilmattu nurmikko sekä monet muut runsasravinteisen maan kasvit. Joten annoin ohjeistuksen "puutarha-apulaiselleni", niin lannoitteet ja mykorritsat pääsivät maahan tänään täydenkuun päivänä. Onneksi hyvä ajankohta jatkuu koko vähenevän kuun ajan... osa Suomeahan on vielä lumen peitossa ; )  Lue lisää »

Tarhakylmänkukka - Pulsatilla vulgaris kukkii huhtikuussa ja kestää yöpakkasia

Tarhakylmänkukka

Tarhakylmänkukka on yksi suosikeistani kevätkukkijoista. Jo sen lehdistö on kauniin pörheä keväällä ja kukat isot. Ostin Tampereen puutarhamessuilta yhden uuden taimen, ja nyt sekin kukkii, jee !  Lue lisää »

Hyvää vappua... kevätkukat vappukukkina, kuten skilla, valkovuokko, narsissi

Vappukukkia :)

Kevätkukkijat ovat jo täyttäneet pihan ihan valtoimenaan... tai ainakin tämän reunapenkin. Siinä nämä perennat ja sipulikukat saavat levitä ihan miten haluavat, vaikka täyttäisivät koko ryhmän. Nämä ovatkin ihania vappukukkia : )  Lue lisää »