Pihat ja puutarhat

Tuoksuherne `Cupani`on 1700 -luvulta ja se tuoksuu voimakkaasti hyvälle

Historiallinen tuoksuherne `Cupani

Tällä tuoksuherneellä on ihanan vahva tuoksu. Sen kukat ovat vähän pienemmät kuin uudempien lajikkeiden, jotka ovat suosituimpia nykyään. Aika hienoa, että tämä lajike `Cupani`on säilynyt viljelyssä 1700 -luvulta asti.  Lue lisää »

Kasvien näytemaat ovat tarpeellisia

Professori Risto Tahvonen kertoi Kaupunginpuutarhurien Seuran päivillä Salossa elokuun lopulla ilmastonmuutoksen vaikutuksista kasvillisuuteen. Hän on vakuuttunut, että ilmastonmuutos on väistämätön. Kuluvan vuosisadan keskivaiheilla ja sen jälkeen ilmasto Suomen eteläosissa muistuttaa Pohjois-Saksan ilmastoa 1980-luvulla.

 

Loppukesällä kukkii vielä runsaasti monet perennat, pensaat ja kesäkukat

Loppukesän kukkijoita, ja suloiset siilit

Tänä vuonna valkeassa syyssyrikässä on todella muhkeat kukkatertut. Syrikät kukkivat juuri näin loppukesällä, joilloin myös värikkäät päiväperhoset ovat liikkeellä. Elo-syyskuussa on paljon muitakin hyviä kukkijoita, osa monivuotisia perennoja ja osa talvetettavia mukulakasveja. Niin ja tietysti suurin osa kesäkukista on nyt parhaimmillaan.  Lue lisää »

Piharakennuksessa hiiret ovat syöneet  siemenet.. siis hiiren- ja rotanmyrkkyä

Iik, hiiriä... onneksi ei rottia !

Hitsi, hiiret ovat syöneet kaikki pihalta kerätyt kukkien siemenet. Vähän harmittaa. Koskaan aiemmin, ne eivät ole tulleet piharakennukseen näin aikaisin. Ovat kaikenlisäksi laukaisseet hiirenloukutkin jäämättä kiinni... eli nyt testaan uutta turvallisempaa hiiren- ja rotanmyrkkyä.  Lue lisää »

Mikkelissä katsomassa Asuntomessualuetta vesiltä päin M/S Kuutilla

Mikkelissä

Terveiset Mikkelistä! Kävin jo vähän katsastamassa Mikkeliä, olisiko siellä kivoja puutarhakohteita. Osasta olenkin tehnyt postauksen pari vuotta sitten... MIkkein hurmaavat puutarhat, klik. Nyt pääsin näkemään myös tulevan Mikkelin asuntomessualueen vesiltä päin M/S Kuutin tilausristeilyllä.  Lue lisää »

Sitruunakurkut maistuvat hyvälle, kuten myös  jännän väriset erikoistomaatit

Sitruunakurkku ja erikoistomaatit

Vihdoinkin ekat sitruunakurkut alkavat olla syöntikypsiä. Näitä on kyllä hoivattu ja hoidettu, kylmän kesäkuun epäonnistumisen jälkeen.  Lue lisää »

Idänlilja eli oriental-lilja kukkii tuoksuvin kukin näin elokuussa.

Orientaali-liljoja, ja kukkasipulitilauksia

Keittiöjätekompostorin vieressä tuoksuu huumaavan ihanalle... yksi ns. oriental-lilja on avannut nupun. Paikka on aika varjoinen, mutta sitkeästi se kukkii tässä joka elokuu. Ensi kuussa onkin aika istuttaa lisää liljoja ja muita kukkasipuleita maahan.  Lue lisää »

Metsapuutarha - Ella Räty, Hanna Marttinen antaa tietoa luoda oma metsäpuutarha

Suomalainen metsäpuutarha

Välillä haluan tuoda esille ajattomia puutarhakirjoja, ja tämä Suomalainen metsäpuutarha - Ella Räty, Hanna Marttinen (WSOY) on juuri sellainen. Siinä on hurjan paljon tietoa ja luotettavaa sellaista, onhan Ella Räty Puutarhaliiton kasviasiantuntija. Hanna Marttisen upeat kuvat hyvin erilaisista puutarhoista antavat hyvän tuntuman, miltä metsäpuutarha voi näyttää.  Lue lisää »

Lepaa 50-vuotis juhlanäyttely, Puutarha-alan ammattinäyttely, Lepaan tuulimylly

Lepaan puutarha-alan ammattinäyttelystä

Perinteikäs Lepaan puutarha-alan ammattinäyttely täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Nyt näytteilleasettajia on kuulemma ennätyksellisen paljon eli 200. Ja sen kyllä huomasi... aivan mahtavaa! Näyttelyssä on paljon nähtävää myös puutarhaharrastajille, ja siellä voi tehdä hyviä ostoksiakin ; ) Tässä teille kuvia tältä päivältä...  Lue lisää »

Syyslannoitus tehdään elokuun puolessa välissä, kuun vaiheiden mukaan.

Syyslannoituksen aika

Perinteinen suositus syyslannoitteelle on elokuun puoliväli, ja kun vielä tänään oli täydenkuun päivä... niin annoimme rusotuomelle yhden Syyspanoksen. Voiko lannoittaminen olla enää helpompaa ; )  Lue lisää »