Asiantuntijaesitykset

50 minuutin esittelyihin voit valita yhden seuraavista Lohjan kaupungin asiantuntija-aiheista:

Järven lumo – Katsaus järvikaupunki Lohjan näkymiin

Kaupungin johdon katsaus ajankohtaisiin asioihin, esim. miten kaupunkia kehitetään, minkälainen on kaavoitusstrategia, miten taloushaasteisiin on vastattu, mitkä ovat kaupungin kärkihankkeet ja mitä matkailun saralla on käynnissä.

Hyvä olo – Miten palvelujen ja luonnon avulla tuotetaan hyvinvointia asukkaille

Katsaus kaupungin kulttuuri-, liikunta-, luonto- ja terveyspalveluihin sekä siihen, miten Lohjalla on ratkottu koulujen sisäilmaongelmia ja väestön ikääntymisen mukaan tuomia haasteita, sekä mitä matkailun saralla on käynnissä.

Arjen ilo – Miten Lohjalla tuotetaan hyvää arkea asukkaille

Katsaus kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluihin ja siihen, miten Lohjalla on tartuttu sisäilmaongelmiin ja panostettu kouluihin. Esimerkkinä juuri valmistunut Laurentius-talo, joka koostuu kouluista, päiväkodeista, erilaisista opistoista ja kulttuuritoiminnoista, ja jossa rikotaan perinteisiä hallintokuntien rajoja.

Vihreä teko – Asuntomessualueen ilmastoystävälliset ratkaisut ja Lohja Hinku-kaupunkina

Miten messualueella on ohjattu ilmastoystävällisiin ratkaisuihin ja miten ratkaisut näkyvät rakentamisessa, asumisessa ja liikkumisessa. Kuullaan myös Lohjan kaupungin matkasta kohti hiilineutraaliutta Hinku-hankkeen siivittämänä.

Yhteiselo – Asumisen erilaisia muotoja ja kohtaamisia

Miten messualueen asunto-osuuskunta saatiin toteutumaan ja minkälainen on kumppanuuskaavoituksena laadittu kerrostalokortteli, jonka suunnittelun yhtenä lähtökohtana oli kohtaamiset.

Kehittyvä järvikaupunki - Asuntomessualue ja Lohjan maankäyttö

Katsaus messualueeseen ja sen kehitykseen osana Lohjan maankäyttöä ja kaavoitusta. Alueen suunnittelun vaiheet sahateollisuudesta viihtyisäksi kaupunkirakennetta täydentäväksi asuntoalueeksi. Asemakaavan laatiminen ja kaavaa täydentävät rakentamistapaohjeet. Lisäksi alueen toteuttamiseen liittyviä kiinteistönmuodostuksen, maanhankinnan, rakentamisen ohjauksen ja kaupunkitekniikan sekä maaperän kunnostuksen näkökulmia.

Ryhmävarauksen pääset tekemään tästä >>