Tuusula 2020

22. Townhouse Rokka

Kaunis ja skandinaavinen, moderni valkoinen hirsitalo huokuu valoa ja lämpöä sekä toiminnallisuutta, laadusta tinkimättä. Talon valkoinen ulkoväritys luo raikkaan jaajattoman ilmeen kokonaisuuteen.

Kaunis ja skandinaavinen moderni valkoinen hirsitalo joka huokuu valoa ja lämpöä sekä toiminnallisuutta, laadusta tinkimättä. Valkoinen talon ulkoväritys luo raikkaan ja ajattoman ilmeen kokonaisuuteen. Sisustus on harkittu ja kaunis jossa yhdistyy ajaton skandinaavinen ilme yhdistettynä Japanilaiseen minimalismiin ja kauneuteen.

Tähän neljän makuuhuoneen taloon mahtuu asumaan isompikin perhe. Alakerran sisääntuloaulan viereinen huone mahdollistaa hyvin myös yritystoiminnan toteuttamisen kätevästi asumisen yhteydessä. Tilava keittiö ja olohuone mahdollistavat perheen yhteisen ajanvieton ja oleskelun täydellisesti.

Tämän kohteen suunnittelun lähtökohtana oli talon valkoinen ja tyylikäs ulkoväritys. Inspiraationa sisustukselle toimi kaunis ns. japandi-tyyli jossa yhdistyvät skandinaavisen asumisen käytännöllisyys ja pehmeys sekä japanilainen minimalistisuus sekä keveys. Valoisuus jatkuu myös sisälle tultaessa kauniiden vaaleiden hirsien värityksessä. Portaikon tehosteseinänä toimii kaunis ja akustiikkaa parantava nestemäinen kangastapetti.

Pohjaratkaisu

Kohteen pohjratkaisu on ajateltu ja harkittu jossa jokaisella neliöllä on funktio. Pohjaratkaisu mukailee täydellisesti nykypäivän asumisen trendiä, jossa asutaan pienemmissä neliöissä isomman perheen kokoonpanoilla.

Alakerrasta löytyy olohuone ja keittiökokonaisuus, wc, yksi makuu/työhuone sekä pesutilat ja kodinhoitohuone. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, kaksi vaatehuonetta sekä kylpyhuone/wc suihkulla. Tiloja yhdistää Gradon kauniit teräsportaat kauniilla lasikaiteilla varustettuna.

Suunnittelijan kommentti

Talo on samalla perinteinen ja moderni. Rakennus on rakennettu ekologisesti painumattomasta lamellihirrestä ja lämpenee maalämmöllä. Runsas luonnonvalo ja korkea tila luovat väljyyden vaikutelmaa ja pohjaratkaisultaan varsin kompaktissa rakennuksessa on tiloja suuremmallekkin perheelle. Olohuoneesta on yhteys patiolle sekä vehreälle pihalle ja myös yläkerran makuuhuoneista on ulkoyhteys ranskalaisten parvekkeiden kautta. Suojaisaa pihaa rajaa kadun puoleta liuskekivin päällystetty hirsiaita, johon liittyy myös viherkattoinen auto- ja jätekatos.

Sisustus

Olohuone

Olohuoneen sisustus yhdistyy kauniisti valkoiseen keittiöön joka on vahvasti osana olohuoneen sisustusta yhteinäisten tilojen ansiosta. Kevyt kaunis korkea tila antaa lisäneliöiden tuntua ja josta valo ohjautuu kauniisti tilaan.

Keittiö

Tässä keittiössä on taidokkaasti yhdistetty valkoista ja vaalea puuta. Lakattu koivuviilu kiertää kaapistoa saumattomasti ja näin saadaan vetimettömästä keittiöstä linjakas kokonaisuus. Valkoinen kivikeraaminen taso nousee sujuvasti seinälle, suojaten seinää pahimmilta roiskeilta. Tästä keittiöstä löytyy selkeä paikka pienlaitteille ja toimii erinomaisesti aamiaiskaapin korvikkeena.

OVET TML 87 White satiini Matt; Päädyt ja tehosteet: Koivuviilu, lakattu; TASO 6mm keraaminen taso Mat Bianco Assuluto; Lattia: Alfalux Tabula Cembro 20x120; Hana: RIN184 Keittiöhana mattavalkoinen;

Kylpyhuone

Suihkuseinällä upea Diesel Living Shades of Blinds Green 10x30; Muut seinät Alfalux Serie Kompakt Bianco 60x60; Lattia Unicomstarker Bianco 20x20; Suihkut Tapwell TVM7200 Kattosuihkupaketti;

Makuuhuone

Master Bedroom, eli talon isoin yläkerran makuuhuone on sisustettu kunnioittaen talon rakennusmateriaalia, eli mäntyä. Sängynpäätyä koristaa itse sisustussuunnittelijan Johanna Hernesniemen ikuistama usvainen mäntymetsä maisema. Vaatehuoneen maitolasiset liukuovet sulautuvat kokonaisuuteen saumattomasti. Pellavaiset petivaatteet korostavat vahvasti talon japanilaiseen henkeen suunniteltua sisustusta.

Piha

Suojaisa, viihtyisä piha. Kohteessa on käytetty aitoa kotimaista luonnonkiveä, sahattuna kivilaattana ja perinteistä vapaamuotoista suomalaista mustaa liuskekiveä. Leafstones-luonnonkivillä verhoiltiin kohteen aitamuurit ja talon sisäänkäynnin yksityiskohdat. Kivipaanut on kiinnitetty ruuveilla koolaukseen. Mekaaninen kiinnitys on taloudellinen, kestävä, helppo ja nopea toteuttaa.

Kalusteet

Taide

Sari Haapaniemi, www.sarihaapaniemi.com, Maria Juditseva / Mona Mosaic, @monamosaic, Valokuvatapetti: Johanna Hernesniemi, www.hernesniemiphotography.fi

Huonekalut

Kalustus ja Stailaus: Nordic Stories, www.nordicstories.fi, Sohva: Adea, www.adea.fi

Valot ja tekstiili

Nordic Stories, www.nordicstories.fi

Ulkokalusteet

Blomus / Nordic Stories

Muut

Pesuallas: Woodio, www.woodio.fi, Tehosteseinä porrastilassa: Suomen betonileimasin, www.sbl.fi, Keittiö- ja kiintokalusteet: Puustelli Tampere, www.puustelli.fi, Vesikalusteet: Tapwell, Nordic stories, www.nordicstories.fi / www.tapwell.fi, Portaat: Grado Design, www.grado.fi, Somisteet ja viimeistelytuotteet, Nordic Stories, www.nordicstories.fi

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakotitalo
Huoneistoala (m²): 113m2
Huoneiden lukumäärä: 5h+k+s
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Hirsi
Energiatehokkuusluokka: A

Vaaleaa ja kaunista skandinaavista tyyliä japanilaisella twistillä.

Tekijät

Näytteilleasettaja

Ollikaisen Hirsirakenne Oy/Heidi Willman
www.ohr.fi

Pääsuunnittelija

Avarrus Arkkitehdit Oy/Meri Murto
www.avarrus.fi

Rakennuttaja

Ollikaisen Hirsirakenne Oy/Tero Ollikainen
www.ohr.fi

Rakennesuunnittelija

Ollikaisen Hirsirakenne Oy/Tero Ollikainen
www.ohr.fi

Pihasuunnittelija

T:mi Havupiha/Jukka Uotila
www.havupiha.fi

Sähkösuunnittelija

Spigot Oy/Otto Kantola
www.spigot.fi

LVI-suunnittelija

Spigot Oy/Seppo Kukko
www.spigot.fi

Viherrakentaja

KK-Kivetys Ay/Mikko Kaerla
www.kk-kivetys.fi

Sisustussuunnittelija

Design Paja Oy / Nordic Stories / Johanna Hernesniemi
www.designpaja.fi / www.nordicstories.fi

Arkkitehtisuunnittelija

Avarrus Arkkitehdit Oy/ Meri Murto ja Pauli Siponen
www.avarrus.fi

Tekniset tiedot

Runko

Hirsi

Julkisivut

Ulkoseinän pintamateriaalit Hirsi
Ulko-ovet Tiivi, www.tiivi.fi
Ikkunat Tiivi, www.tiivi.fi

Perustukset ja alapohja

Betoniantura, Kovapalkki Oy

Katto

Hiljainen, ekologinen ja esteettinen Ormax Evo katto. BMI Ormax
www.bmigroup.fi
Hengittävä ja erittäin kestävä Divorol aluskate
www.icopal.fi

Seinät, lattiat

Lattiat Laatta, vinyyli
Ulkoseinät: mäntyhirsi

Väliseinät ja -ovet

Seinät Kipsilevy, Puumerkki www.puurmerkki.fi
Ovet Jeld wen väliovet www.jeld-wen.fi, Liukuovi: Profin www.profin.fi
Portaat Teräsportaat Grado Design Oy, www.grado.fi

Tilavarusteet

Vakiokiintokalusteet Puustelli Group Oy www.puustelli.fi
Kylpyhuonekalusteet Puustelli Group Oy www.puustelli.fi

Talotekniikka

LVI-järjestelmät Vuosihyötysuhde 76%, ilmanvaihtokerroin 0,74. lto-laitteessa integroitu kosteusanturi, liesituuletin aktiivihiilisuodattimella
Lämmöntuotanto Maalämpö / kalliolämpö
Lämmönjako talon sisällä Vesikiertoinen lattialämmitys

Sähköjärjestelmät

Perinteinen sähköjärjestelmä

Piha-alue

Pihan materiaalit Aidat: kivipaanuverhouksella
Muurit: kotimaista liuskekiveä www.liuskemestarit.fi
Lakka loimuliuskekivi hiilenmusta, Lakka musta loimureunakivi
Liuskemestarit www.liuskemestarit.fi
Kasvillisuus Puut, havukasvit, pensaat ja hedelmäpuut Mattilan Taimistot Oy;

Seuraavaksi

Tuusula 2020

23. Villa Ormax

Kaunis ja ajaton musta ulkokuori.

Tuusula 2020

24. Omatalo Kulma

Omatalo Kulma on moderni pohjoismainen, hengittävä puutalo kansainvälisillä vaikutteilla.