Tuusula 2020

24. Omatalo Kulma

Omatalo Kulma on moderni pohjoismainen, hengittävä puutalo kansainvälisillä vaikutteilla. Talon nimi Omatalo Kulma tulee talon arkkitehtuurista, sen sijainnista kadun ja aukion kulmauksessa sekä sijoittelusta tontille. Talon arkkitehtuurin viimeistelee Evo-tiilikatto ja siihen saumattomasti integroidut aurinkopaneelit.

Rakentajaperheen blogi: Omatalo Kulma, Instagram: @omatalokulma, Facebook: @omatalokulma

Omatalo Kulma on moderni pohjoismainen hengittävä puutalo kansainvälisillä vaikutteilla. Talon nimi Omatalo Kulma tulee talon arkkitehtuurista, sen sijainnista kadun ja aukion kulmauksessa sekä sijoittelusta tontille.

Talomallin kulmikas muotokieli henkii pelkistettyä ajatonta pohjoismaista arkkitehtuuria parhaimmillaan. Talon sisäpiha on suunniteltu suojaisaksi kuten vanhoissa puukaupungeissa, mikä lisää yksityisyyttä. Lisäksi moderni lasikuisti, joka yhdistyy isoon avoterassiin luo vaikutelman sisätilojen jatkumisesta ulos ja tuo luonnonläheisyyden tunnun kotiin.

Talossa on kolme makuuhuonetta ja avara yhtenäinen oleskelutila suurilla ikkunoilla. Päämakuuhuoneen yhteydestä löytyy ylellinen walk in -vaatehuone ja oma kylpyhuone. Talon sisustuksessa näkyy perheen taustan indonesialainen vaikutus, joka vie matkalle lämpimään tropiikkiin. Talossa on lisäksi uudenlainen hengittävä rakenne, joka on suunniteltu Suomen olosuhteisiin – kylmiin talviin ja lämpimiin kesiin. Talon arkkitehtuurin viimeistelee Evo-tiilikatto ja siihen saumattomasti integroidut aurinkopaneelit.

Asukastarina

Syvälahtien modernissa puutalossa näkyy perheen tausta. Roope ja Arum ovat tavanneet Singaporessa työskennellessään siellä. Roope on ammatiltaan rakennusarkkitehti ja Arum harrastaa muotiblogausta.

Suunnittelijan kommentti

Talomallin kulmikas muotokieli henkii pelkistettyä ajatonta pohjoismaista arkkitehtuuria parhaimmillaan. Talon sisäpiha on suunniteltu suojaisaksi kuten vanhoissa puukaupungeissa, mikä lisää yksityisyyttä. Lisäksi moderni lasikuisti, joka yhdistyy isoon avoterassiin luo vaikutelman sisätilojen jatkumisesta ulos ja tuo luonnonläheisyyden tunnun kotiin.

Sisustussuunnittelu

Tavoite oli luoda lämminhenkinen koti joka olisi skandinaavisen tyylikäs mutta siinä saisi olla jotain indonesialaista tuomassa särmää taloon. Lähtökohtana on toiminnallisuus, yksinkertaisuus aasialaisella twistillä.

Kenelle koti on suunniteltu

Suomalais-indonesialaiselle perheelle johon kuuluvat äiti, isä ja yksi lapsi. He pitävät ruuanlaitosta sekä illanvietosta perheen ja ystävien kesken. Siksi ruokapöytä on iso ja hallitsee kodin suurinta tilaa. Muutoin he arvostavat yksinkertaista toimivuutta. Pikkupojan kuulonalenema on otettu huomioon kodissa Konton akustiikan ollessa vahvasti osa sisustusta.

Pohjaratkaisu

Tilavan pohjaratkaisun ansiosta koti tuntuu neliöitään suuremmalta ja suuret ikkunat lisäävät tilantuntua entisestään. Kaikki kompaktit neliöt on hyödynnetty täydellisesti elämiseen ja yhdessäoloon mm. käyttämällä väliovina seinän sisään liukuvia liukuovia Eclisse Pocket Door -ovia. Sisätiloihin ilmavuutta tuo lisäksi tavanomaista suurempi huonekorkeus, 273 cm.

Oleskelutilat haluttiin sijoittaa talon sisäpihan puolelle avautuen etelään ja länteen. Talon kaikki tilat kietoutuvat yhtenäisen oleskelu-keittiötilan ympärille. Aputilat kuten kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna sijoitettiin talon itä-pohjoispuolelle, makuuhuoneiden sijoittuessa pohjoissivulle. Näin maksimoidaan valo oleskelutiloissa ja vältetään makuutilojen liiallinen lämpeminen kesällä.

Olohuone

Olohuonetta hallitsevat isot ikkunat, joten kalustus on haluttu jättää niukaksi ja yksinkertaiseksi

Keittiö

Keittiön linjakas yleisilme on yhdistelmä tummaa ja vaaleaa. Liesi on sijoitettu saarekkeeseen ruokailutilaan ja olohuoneeseen päin, jolloin kaikki tilat toimivat yhteen loistavasti vieraiden viihdyttämiseen ja yhdessäoloon. Keittiö on Topi-Keittiöiden valikoimasta. Keittiöstä on suoraan kulku lasiterassille ulkoruokailutilaan. Mikro on sijoitettu tason alle, joka on sopiva korkeus myös lapsen käyttöön. Astianpesukoneessa on comfort lift-toiminto, jolla korit saadaan nostettua ylös parantamaan käytettävyyttä. Suuri kierrätystiikkinen ruokapöytä on keittiön sydän.

Kylpyhuone

Perheen äidin toiveiden mukaisesti päämakuuhuoneen yhteydessä on pukeutumistila ja kylpyhuone ammeella. Lisäksi kodista löytyy toinen kylpyhuone saunalla. Myös kylpyhuoneet ovat yhdistelmä pohjoismaista/skandinaavista tyyliä indonesialaisilla vaikutteilla ja niihin on haettu spa-tunnelmaa mm. suurilla harmailla laatoilla. Tiloissa on käytetty myös kierrätystiikkisiä mittatilauskalusteita ja mattamusta metalli toistuu mm. hanoissa ja muissa yksityskohdissa.

Makuhuone

Pariskunnan makuuhuoneessa on upea tapetti ja tähän huoneeseen haluttiin tuoda tyylikkyyttä ja myös rohkeampia värejä.

Tässä tilassa on hieman myös ylellisyyden tuntua. Makuuhuoneeseen liittyy myös pukeutumishuone ja vanhempien oma kylpyhuone. Nämä tilat yhdessä muodostavat ylellisen "Master Suiten" jossa on hyvä rauhoittua kiireisen päivän jälkeen vaikka ihastelemalla ikkunasta näkyvää tähtitaivasta kylpyammeessa rentoutuen.

Piha

Piha jakautuu selkeisiin osiin. Puustellinraitin ja Pikkukarhunaukion puoleiset osat pihasta ovat selkeästi puolijulkisia tiloja ja varsinaiset pihan toiminnot sijoittuvat talon ja autotallin suojaamalle sisäpihalle. Liikennepihan osuus on selkeästi jäsenneltyä ja kivettyä aluetta, jota rajaavat rakennuklset ja istutusaltaat. Oleskelupiha aukeaa yhdessä terassin kanssa etelään ja länteen. Selkeälinjaiset istutukset rajaavat nurmipihaa. Pihassa on talon tavoin yhdistetty aasialaista ja pohjoismaista minimalismia.

Taide

Taiteessa on haluttu tuoda esiin perheen taustoja ja historiaa. Singapore-taulu muistuttaa paikasta jossa pariskunta tapasi ja iso Jaavalainen Wayang Kulit -taulu tuo perheen indonesialaiset juuret esille. Molemmat näistä teoksista on painettu Konton akustiikkalevyille.

Kalusteet

Olohuone: ruokapöytä + tuolit, nojatuolit, sohvapöytä, sohva, matto
Tv/ vierashuone: kierrätystiikkinen mittatilaussohva, yöpöydät, vanha kulho kukkaruukkuna, tv-taso (tv-taso ja sohva yhteistyössä Pelti-ja rautatyö E.Salminen)
Makuuhuone: sängynpäätypanelit, yöpöydät, valaisimet, nojatuoli
Pukeutumishuone, pöytä ja kylpyhuone: allastaso, allas ja seinähylly
Lapsen huone: työpöytä, tynnyripöytä, seinähyllyt, valaisin
Kodinhoitohuone: kierrätystiikkiset taso ja seinähylly
Pikku wc: tiikkilaatta seinässä ja allastaso sekä allas
Eteisessä penkki
Terassilla: tiikkiset lepotuolit, sohva, sohvapöytä, ruokapöytä, tuolit, vesiaihe, kukkaruukut, riipputuoli.

Nämä kaikki Sasu´s Playhousesta: www.sasusplayhouse.net

Valaistus

Olohuone, tv-huone, pojan huone, makuuhuone, terassin ruokapöydän päällä: Sasu´s Playhouse, www.sasusplayhouse.net

Kiinteät valaisimet, pukeutumishuoneen, WC:n sekä ulkovalaisimet: MS-Valaistus Oy, www.ms-valaistusoy.com.

Tekstiili

Olohuoneen matto, tyynyt, makuuhuoneen petivaatteet: Sasu´s Playhouse www.sasusplayhouse.net
Vierassohvan patjan verhoilu: Style and Spirit, kangas Kredelin Iia Tammia.

Tapetti

Makuuhuoneen tapetti: Kredelin Porvoo Iia Tammia.

Ulkokalusteet

Sasu´s Playhouse

Muu

Pukeutumishuoneen valaistu meikkipeili: Pelistore Oy, www.peilistore.fi

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakotitalo
Huoneistoala (m²): 107
Huoneiden lukumäärä: 4h + k + s + autotalli/varasto Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: A

Omatalo Kulma on pohjoismaista arkkitehtuuria indonesialaisilla vaikutteilla.

Tekijät

Näytteilleasettaja

Omatalo Oy/ Kiira Valta
www.omatalo.com

Pääsuunnittelija

Roope Syvälahti
www.omatalo.com

Rakennuttaja

Arum ja Roope Syvälahti
www.omatalo.com

Rakennesuunnittelija

Toni Heiskanen
www.omatalo.com

Pihasuunnittelija

Arum ja Roope Syvälahti
www.omatalo.com

Sähkösuunnittelija

Spigot Oy/Sauli Luhtaniemi
www.spigot.fi

LVI-suunnittelija

Spigot Oy/Sauli Luhtaniemi
www.spigot.fi

Viherrakentaja

Vihersuomi
www.vihersuomi.fi

Sisustussuunnittelija

Sasu Heikkilä / Sasu´s Playhouse
http://sasusplayhouse.net/

Arkkitehtisuunnittelija

Roope Syvälahti, Omatalo Oy, Anu Rönkkö
www.omatalo.com

Tekniset tiedot

Ulkotasot

Parvekkeet Siesta Lasiterassi, Siesta Group Oy

Runko

Puurunko

Julkisivut

Ulkoseinän pintamateriaalit Vaakapaneeli
Ulko-ovet Skaala, tumma harmaa RAL 7024
Ikkunat Skaala, tumma harmaa RAL 7024

Katto

Tiili Ormax EVO tumma harmaa RR23, Ormax BMI Group
Integroidut aurinkopanelit katolla, Ormax Evo Aurinkokatto, Solarstone

Seinät, lattiat

Lattiat KPH, KHH, PH, LH: Kaamos grey 10x10 -laatta, RTV Muut tilat: Pro Matrix grey 60x60 -laatta, RTV

Väliseinät ja -ovet

Ovet Eclisse Pocket Door Syntesis Line -liukuovet

Tilavarusteet

Tulisija Ruby-Fires Nuovo LED-takka, Suomen Sisustustakka Oy
Vakiokiintokalusteet Topi-Keittiöt
Kylpyhuonekalusteet Topi-Keittiöt / Sasu´s Playhouse
Muut tilavarusteet Kylpyhuoneet: Sasu´s Playhouse

Talotekniikka

LVI-järjestelmät Koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla
Lämmöntuotanto Kaukolämpö
Lämmönjako talon sisällä vesikiertoinen lattialämmitys
Muu Ilmalämpöpumppu

Piha-alue

Pihan materiaalit Kiviainekset ja betonikivet Rudus Oy, Liikennealueet Torinokivi Oleskelupiha Luotokivi, Talon vierus Louhikivi, Nurmimatto, Istutusalueiden kate Somero
Kasvillisuus Erilaisia ikivihreitä, heinäkasveja, hedelmäpuita sekä pihapuita
Valaistus MS-Valaistus Oy, Norlys Lofoten pylväs-, seinä- ja kattovalaisimet, Seletti Monkey ulkovalaisimet

Muut tiedot

Katolla integroidut aurinkopanelit RIVI Koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla RIVI Kaukolämpö, Fortum Järvenpään Biovoimala
Siesta Lasiterassi, Siesta Group Oy
Ramppi: Rudus Oy, Askelkivet
Indonesialainen vesiaihe terassilla / Sasu´s Playhouse

Seuraavaksi

Tuusula 2020

25. Kontio Hill House

Pienelle tontille sovitettu kaksikerroksinen hirsitalo henkii luksusta ja edustaa toimivaa nykypäivän tarpeisiin suunniteltua tilankäyttöä.

Tuusula 2020

26. Terratinta-talo Puustellin Helmi

Paritalo Puustellin Helmi on elämisen helppoutta ja asumisen laatua.