Tuusula 2020

25. Kontio Hill House

Hill House on näkemys modernista nykyajan kaupunkihirsikodista. Pienelle tontille sovitettu kaksikerroksinen hirsitalo henkii luksusta ja edustaa toimivaa nykypäivän tarpeisiin suunniteltua tilankäyttöä. Hirsiarkkitehtuuri yhdistettynä luksushenkiseen aidoin materiaalein toteutettuun sisustukseen osoittaa suuntaa 2020-luvun hirsiarkkitehtuurille.

Talo on suunniteltu harrastavalle aktiiviselle perheelle, jolla voi olla myös koira. Heti pääsisäänkäynnin vierestä pääsee kätevästi kodinhoito- ja pesuhuoneisiin. Tavaroille on reilusti säilytystilaa ja jokaiselle asukkaalle tarvittaessa omaa tilaa ja rauhaa.

Kontio Hill House on näkemys modernista nykyajan kaupunkihirsikodista. Pienelle tontille sovitettu kaksikerroksinen hirsitalo henkii luksusta ja edustaa toimivaa nykypäivän tarpeisiin suunniteltua tilankäyttöä. Kontion moderni, markkinoiden edistyksellisimmän painumattoman hirren SmartLogin, mahdollistama hirsiarkkitehtuuri yhdistettynä luksushenkiseen aidoin materiaalein toteutettuun sisustukseen osoittaa suuntaa 2020-luvun hirsiarkkitehtuurille.

Talo on suunniteltu harrastavalle aktiiviselle perheelle, jolla voi olla myös koira. Heti pääsisäänkäynnin vierestä pääsee kätevästi kodinhoito- ja pesuhuoneisiin. Tavaroille on reilusti säilytystilaa ja jokaiselle asukkaalle tarvittaessa omaa tilaa ja rauhaa.

Suunnittelijan kommentti

Olavi Kujanen / Kontio: Talossa on haettu modernia linjakkuutta ja mukaan on tuotu paljon harkittuja arkkitehtonisia yksityiskohtia kuten leijuva katto, autokatoksen 3d-rimaseinä ja välipohjan yli ulottuvat ikkunat oleskelutiloissa. Talossa on paljon ikkunoita, mutta ne avautuvat pääasiassa suojaisalle sisäpihalle. Talo on valoisa ja avaran oloinen, mutta ei silti liian paljastava ja läpinäkyvä kadulle tai naapureihin päin. Tiloista on näkymiä useisiin ilmansuuntiin. Keskeisesti sijoitettu suojaisa terassi tuo tuulahduksen Indoor-outdoor living –ajattelua.

Asukastarina

Tämä hirsikoti on suunniteltu aktiiviselle nelihenkiselle perheelle, joka arvostaa hyvää arkkitehtuuria ja näkee kodin rauhoittumisen ja rentoutumisen paikkana.

Sisustussuunnittelu

Hirsitaloon sopivat hyvin luonnonsävyt ja -materiaalit. Tässä talossa on inspiroiduttu erityisesti ruskean eri sävyistä. Yksiväristä ja rauhallista tunnelmaa tekevät mielenkiintoiseksi erilaiset pintastruktuurit ja mielenkiintoiset materiaalit, kuten villakangas sängynpäädyissä ja sametti ruokapöydäntuoleissa.

Kaikki kiintokalusteet toimintoineen ovat tarkkaan harkittuja Kontio Living-kokonaisuuksia uusissa väreissä. Kontio Living-keittiöt on suunniteltu sopimaan Kontio-hirsitalojen tyyliin.

Pohjaratkaisun kuvaus

Kontion tyyliin pohjaratkaisu on tarkasti suunniteltu ja kaikki neliöt on hyödynnetty arjen toiminnallisuudet ja aktiivisen, paljon harrastavan perheen arki huomioiden. Oleskelutilat ja näkymät huoneista sijoittuvat pääasiassa viihtyisän sisäpihan puolelle luoden avaruutta ja tilantuntua.

Olohuone

Olohuoneen sisustuksessa annetaan tilaa komealle hirsiseinälle. Adean uusi Origami-sohva, Woodnotesin Uni-nukkamatto, Minotti Calder-sohvapöytä ja Lema Alton-nojatuoli Skannosta ovat rauhallisen luonnonsävyisiä. Verhot Eurokangas, tv-taso Kontio Living.

Keittiö

Tummanruskean keittiön uusi mielenkiintoinen sävy on Kontio Livingin Kahvipapu. Tummanruskea Silesone Merope-kvartsitaso täydentää värityksen.

Kylpyhuone

Vaalean kylpyhuoneen tekee mielenkiintoiseksi eläväpintainen Värisilmän Ghost grey-laatta, kaunis Silestone Calacatta Gold-allas ja mattakuparin sävyiset Grohen Brushed Warm Sunset DLO- hanat ja -suihkut.

Makuuhuone

Päämakuuhuoneen värimaailmaa määrittää Timberwisen Tammi Walnut Rustic-parketti. Herkullisen kokonaisuuden muodostavat Matrin Hilja Classic-sänky runsaine tekstiileineen sekä Woodnotesin Uni-nukkamatto. Verhot Eurokangas. Taulu Susanna Sivonen.

Taide

Päämakuuhuoneen seinällä on Susanna Sivosen maalaus. Nimi: Rakastan elämää, 2020.

Tauluun liittyvä runo:
”Oliko meillä muuten vielä puhetta siitä, miten hymysi on kaunis.
Kerroinko vielä, miten katseesi rohkaisee näkemään näkymättömän.
Muistinko mainita, miten olet vain siinä ja minulla on kaikki.
Hetkinä, jolloin kohtaamme,
rakastan elämää.”

Piha

Piha-alue aidataan naapureita vasten. Reuna-alueille muodostetaan karikealue vapaamuotoisesti, mutta ajatuksella siten, että karikealueelle tehdään kaikki tarvittavat istutukset. Istutukset antavat suojaa ympäristöönsä nähden, rajaavat tilaa tai pehmentävät näkymiä. Piha-alueelle istutetaan 3 puuta ja muutoin istutukset ovat pensaita ja hieman monivuotisia perennoita/maanpeitekasveja. Keskialue on nurmea siten että koko nurmialue muodostaa yhtenäisen tilan, RIVI jota on helppo hoitaa.

Kalusteet

Adea, adea.fi, Matri, matri.fi, Skanno, skanno.fi

Valaistus

Skanno, skanno.fi

Tekstiili

Verhot Eurokangas, eurokangas.fi, vuodetekstiilit Matri, matri.fi, matot Woodnotes, woodnotes.fi.

Maalit

Maalit Teknos, teknos.com.

Muut

Astiat Iittala, iittala.com, ruukut ja sisustustavaraa Muubs/ Arkipelaga, arkipelaga.fi, keittiötuotteet Maku Kitchen Life, maku.kitchen, pyyhkeet Luin Living, luinliving.com.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakotitalo
Huoneistoala (m²): 126
Huoneiden lukumäärä: 4h + k + oh + s + autokatos
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: hirsi
Julkisivumateriaali: Kontio SmartLog™ -hirsi
Energiatehokkuusluokka: B, matalaenergiatalo

Sisustus on samaa henkeä ja tyyliä kuin moderni hirsitalo itsekin: selkeälinjainen, laadukas, ylellinen ja levollisella tavalla runsas.

Tekijät

Näytteilleasettaja

Kontio / Petri Hiltula
www.kontio.fi

Pääsuunnittelija

Eira Lampén / Kontio
www.kontio.fi

Rakennuttaja

Jyrki Lepistö / Kontio
www.kontio.fi

Rakennesuunnittelija

Kontio / Pasi Goman
www.kontio.fi

Pihasuunnittelija

Niina Näsälä arkkitehti, maisema-arkkitehti

Sähkösuunnittelija

Sähköurakointi Lahtinen / Marko Lahtinen

LVI-suunnittelija

Insinööritoimisto Airlon Oy / Sakari Mäenpää

Viherrakentaja

Greener viherpalvelu

Sisustussuunnittelija

Kontio Design Team (Kontio: Creative director Olavi Kujanen, Design manager Petri Hiltula, Kontio Living suunnittelupäällikkö Piia Räisänen. Studio Kalliomäki: sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki) www.studiokalliomaki.com

Arkkitehtisuunnittelija

Olavi Kujanen / Kontio www.kontio.fi

Tekniset tiedot

Runko

Hirsi, Kontio SmartLog™ -hirsi

Julkisivut

Ulkoseinän pintamateriaalit Kontio SmartLog™ -hirsi
Ulko-ovet Piklas
Ikkunat Piklas

Katto

Ruukki Classic peltikatto

Seinät, lattiat, ikkunat

Lattiat Ghost-laatta, Värisilmä ja Tammi Walnut Rustic-parketti, Timberwise.
Seinät Maalattu kipsilevy

Väliseinät ja -ovet, portaat

Lasiseinät Sisusta Lasilla Oy
Väliovet Jeld-Wen
Portaat Grado, Kide

Tilavarusteet

Tulisija Ontakka Lare 267L, Valmistuli www.valmistuli.fi
Vakiokiintokalusteet Kontio Living, sävy Kahvipapu www.kontio.fi/living. Tasot Cosentino Silestone
Kylpyhuonekalusteet Kontio Living -kalusteet, Cosentino Silestone -tasot
Muut tilavarusteet Olohuoneen leijuva TV-taso kuuluu uuteen Kontio Living -huonekalumallistoon.

Talotekniikka

LVI-järjestelmät Koneellinen ilmanvaihto, Vallox 145 MV
Lämmöntuotanto Maalämpö / kalliolämpö
Lämmönjako talon sisällä Vesikiertoinen lattialämmitys

Sähköjärjestelmät

LED valaistus

Piha-alue

Pihan materiaalit Greener viherpalvelut
Kasvillisuus Nurmi, Puut: kirsikka, pihlaja, ruotsinpihlaja, tuija, tuivio, koivuangervo, pallotuija, keijuangervo

Muut tiedot

Talossa on maalämpö. Kontio valmista hirret omalla tehtaallaan. Lähes kaikki puutavara tulee 200 kilometrin sätellä tehtaasta olevista metsistä, jolloin kuljetusmatkat ovat lyhyet. Kaikki hirsien valmistuksessa syntyvä puumateriaali hyödynnetään. Hirsiin pienistä puun osista tehdään paneeleita ja muita tuotteita. Hake hyödynnetään uusiutuvana energianlähteenä. Tehdas siis tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa. Tämän lisäksi puu sitoo kasvaessaan ilmasta hiilidioksidia, joka pysyy sitoutuneena puuhun rakennuksissa.

Seuraavaksi

Tuusula 2020

26. Terratinta-talo Puustellin Helmi

Paritalo Puustellin Helmi on elämisen helppoutta ja asumisen laatua.

Tuusula 2020

27. Lammi-kivitalot Duplio A - Tynell

Duplio Tynell on kaksikerroksinen paritalon puolikas, joka on suunniteltu aktiiviselle aikuiselle.