Tuusula 2020

6. Villa Sanni

Villa Sanni on maailman vanhimmalla puurakentamistekniikalla, pilaripalkkitekniikalla toteutettu urbaani, ekologinen ja elinikäisesti terve talo, jonka kruunaa huikeat näkymät luontoon olohuoneen jättimäisistä ikkunoista. Villa Sanni on nuoren perheen unelma-asunto.

Sanni ja Johanna ovat urheilullisia ja heille tärkeitä asioita ovat kodikkuus, toimivuus, esteettisyys sekä lähellä oleva luonto ja urheilumahdollisuudet.

Villa Sanni on paikka, jonne voi kylmänä talvi-iltana käpertyä ja jossa voi kuumana kesäpäivänä voi vilvoitella. Koti on lämmin ja raikas ja luonto on siellä vahvasti läsnä. Työpäivän jälkeen on ihana vain olla ja urheilusession jälkeen on mukava rentoutua. Iltaa on nautinnollista viettää ystävien kanssa. Aamulla voi herätä parvelta samaan aikaan kun luonto aukeaa kaihtimien takaa aamuauringon kanssa. Villa Sanni on Sannin ja Johannan unelmakoti.

Suunnittelijan kommentit

Villa Sannin sisustus on lämmin ja raikas. Se kuvastaa Sannia ja Johannaa.

Villa Sannin korkean olohuoneen pohjoiseen avautuva ateljeeikkuna antaa rakennukselle luonnetta ja valoa. Kompaktissa villassa parvi lisää mahdollisuuksia joustavaan tilankäyttöön. Tavoitteena on yhteisöllinen asuminen ekologisessa, elinikäisesti terveessä talossa, jossa on otettu huomioon esteettisyys ja älykkäät aktiivista arkea tukevat ja helpottavat toiminnot.

Sisustus on omalla tavalla minimalistinen, mutta samalla runsas - kalusteita ei paljoa kalusteita vaikka ne ovatkin isoja. Lämpö, luonto ja valoisuus ovat olleet avaintekijät suunnittelussa. Valitut värit tulevat luonnosta ja luovat yhtenäisen ja kiinnostavan kokonaisuuden.

Kiinnitä huomioita näihin:

  • Olohuone valtavine ikkunoineen on pakko kokea.
  • Keittiön kauneus yhdistettynä toiminnallisuuteen on ainutlaatuista tämän kokoisessa asunnossa.

Olohuone

Valtava löhösohva on käytännössä ainoa kaluste olohuoneessa - tämä olohuone ei tarvitse muuta.

Keittiö

Huikean suuri ja upea musta keittiö näin pienessä asunnossa on luxusta - puusepäntyönä tehty keittiönpöytä kruunaa kaiken.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneen antrasiitin väriset kalusteet valkoisen puupaneeliseinä kanssa tuovat oivan kontrastin lattian mustalle soiromaiselle liuskekivilattialle, joka jatkuu takaseinälle.

Parvi

Näkymä parvelta luontoon on huikaiseva.

Puutarha

Villa Sannin piha on kompakti ja se on suunniteltu kattamaan asukkaiden tärkeimmät toiminnot, sieltä löytyvät pelinurmikko, auringonottopaikka, katettu istuskelu- ja ruokailualue sekä grilli.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 86
Huonelukumäärä 3h + k + varasto
Kerrosluku: 1,05
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: B, Matalaenergiatalo

Villa Sanni on urbaani, ekologinen ja elinikäisesti terve talo.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille, mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Honkarakenne Oyj / Sanna Huovinen,
www.honka.fi

Pääsuunnittelija

arkkitehdit mustonen oy / Niina Svarström,
www.arkkitehditmustonen.fi

Rakennuttaja

Sanni Siltala ja Johanna Lundqvist,
villamikaelvillasanni.com

Rakennesuunnittelija

Insinööritoimisto Heikki Möttönen / Heikki Möttönen

Pihasuunnittelija

arkitehdit mustonen / Tapani Mustonen / Niina Svarström,
www.arkkitehditmustonen.fi

Sähkösuunnittelija

PQR Oy / Sami Astala,
www.pqr.fi

LVI-suunnittelija

LK Energiaratkaisut Oy / Leino Kuuluvainen,
www.lkenergiaratkaisut.fi

Viherrakentaja

Kermark Oy / Jukka Savolainen,
www.kermark.fi

Sisustussuunnittelija

Design Iisa Laatio Oy / Iisa Laatio,
www.iisadesign.fi

Arkkitehtisuunnittelija

arkkitehdit mustonen Oy / Niina Svarström & Tapani Mustonen,
www.arkkitehditmustonen.fi

Tekniset tiedot

Runko

Puu

Julkisivut

Ulkoseinän pintamateriaalit Puupaneeli 145 * 25 mm (Honkarakenne Oyj), joka maalattu Pihkatex luonnon maalilla (Suomen Luonnonmaalit Oy)
Ulko-ovet Honkarakenne Oyj
Ikkunat Honkarakenne Oyj, tuloilmaikkunat (Lammin ikkuna Oy), Ikkunoiden sähkötoimiset screenkaihtimet (Apollokaihdin Oy)

Perustukset ja alapohja

Perustus Perustuksena reunavahvistettu kantava laatta, joka on toteutettu XPS muoteilla. Talo on teräspaalujen päällä ja piha-alueet sekä putkilinjat on pilaristabiloitu.

Katto

Konesaumattupeltikatto lämmitettävillä jalkaränneillä (LujaPelti Oy)

Seinät, lattiat

Seinät Talon kantavat rakenteet toteutettu Honka Frame -pilaripalkkirakenteena.
Lattiat Lattia muodostuu reunavahvistetusta kantavasta laatasta, jossa eristeenä FinnFoam XPS eristettä (FinnFoam Oy) ja johon integroitu kuivaava lattiailmalämmitys (SafeDrying). Värjätty ja hiottu betoni (Betomix Oy).

Väliseinät ja -ovet, portaat

Portaat Portaat yläkertaan (Hovinikkarit Oy)

Tilavarusteet

Vakiokiintokalusteet Noblessa (Sete Oy)

Talotekniikka

Lämmöntuotanto Ilma-vesilämpöpumppu
Lämmönjako talon sisällä Ilmakiertoinen kuivaava lattialämmitys ja säätölämmityksenä sekä jäähdytyksenä rakenteisiin integroidut puhallinkonvektorit.

Muut tiedot

Painovoimainen hybridijärjestelmä. Korvausilmaikkunat, jotka varustettu lämpötilan mukaan säätyvillä venttiileillä, ääniloukolla ja sekoittajakammiolla. Harkkorakenteiset poistoilmahormistot. Poistoilmahormien päällä tuulitehostajat, joiden nopeus voidaan vakioida elektronisesti.

Kotiautomaatiojärjestelmä, jonka avulla ohjataan kaikkia kodin toimintoja. Ohjaus ohjauspaneeleista ja mobiililaitteista.

Seuraavaksi

Tuusula 2020

7. HEVI-kivitalo Lumitiikeri

HEVI-kivitalo Lumitiikeri tarjoaa asukkailleen paitsi upeat puitteet ja ratkaisut rentoutumiseen ja yhdessäoloon, myös aktiiviseen arkeen.

Tuusula 2020

8. Dekotalo Ruuti

Dekotalo Ruuti on koti lapsiperheelle, joka arvostaa laadukkaita materiaaleja ja rauhallista tunnelmaa.