Tuusula 2020

14. Jukkatalon Tuulia

Modernin viihtyisä Jukkatalo Tuulia mukautuu monenkokoisen perheen kodiksi!

Tuulian sisustusvalinnat noudattavat maanläheistä ja rauhallista linjaa. Värityksessä on neutraaleja ja lämpimiä hiekkaa ja puuta, ryhtiä tuodaan mustilla kiintokalusteilla ja kotoisuutta luonnonmateriaaleilla ja kasveilla.

Olohuone-keittiö-yhdistelmän erikoisuus on ruokakomero, kun taas olohuoneen vaikuttavia yksityiskohtia ovat suuri huonekorkeus ja takka. Suuret, lattianrajasta nousevat ikkunat avaavat näkymät ulos ja tuovat valon sisään kauniisti.

Tämän kodin ulkoasu mukailee Jukkatalon uuden talomalliston ilmettä, jossa kapeille kaupunkitonteille suunniteltuja taloja rytmittää epäsymmetrinen harjakatto.

153 neliön pohja on fiksu ja toimiva. Tuulia mukautuu monen kokoisen perheen kodiksi. Tämän kodin ulkoasu mukailee Jukkatalon uuden talomalliston ilmettä, jossa kapeille kaupunkitonteille suunniteltuja taloja rytmittää epäsymmetrinen harjakatto.

Sisustussuunnittelijan kommentti

Messutalo Tuulia on tiloiltaan kompakti mutta helposti muunneltavissa suurenkin perheen erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi yläkerran aulaa voi hyödyntää moneen eri tarkoitukseen ( leikkitilaa lapsille, työpiste jne. ). Sisustus on sävyiltään ja materiaaleiltaan lämmin ja kotoisa. Musta väri kuitenkin ryhdittää kaikkia tiloja.

Asukastarina

Kodin suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon kuvitteellisen taiteilija äidin työskentely kotona. Hänen taiteensa näkyy lähes kaikissa kodin tiloissa.

Kenelle koti on suunniteltu

Tuuliaa asuttaa messujen ajan esimerkkiperhe, johon kuuluvat kotona työskentelevä taidegraafikko-äiti, työkseen paljon matkustava ja kotiharrastuksia arvostava isä sekä muutaman kuukauden ikäinen vauva. Vauvaa kotona hoitavan äidin ammatti näkyy alakerran vieras/makuuhuoneessa, joka on sisustettu taiteilijan ateljeeksi. Yksi ihastuttavista yläkerran makuuhuoneista on vielä varattu kotigallerialle, mutta tulevaisuudessa huone vapautuu mahdolliselle perheenlisäykselle.

Pohjaratkaisu

Jokainen tila on suunniteltu toimivaksi ja valoisaksi. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat saavat pohjan tuntuvan neliöitään vieläkin suuremmalta. Portaiden alapuolinen tila on hyödynnetty keittiön ruokakomerona. Pohja on suuniteltu niin, että se sopii monenlaisten perheiden tarpeisiin. Kodissa on erittäin toimiva toimiva mh+vh+ph kokonaisuus yläkerrassa.

Olohuone

Lämpöä kahden kerroksen korkuiseen olohuoneeseen tuo seinien mulperi sävy ja materiaaleissa messinki sekä rottinki. Isolle kulmasohvalle mahtuu viettämään aikaa perheen ja ystävien kesken.

Keittiö

Keittiö on kompaktin kokoinen, jossa kaikki toiminnot on lähellä. Portaiden alle jäävä tila on hyödynnetty ruokavarastona. Varastoon mahtuu mukavasti myös kierrätysastiat.

Kylpyhuone

Keittiö on kompaktin kokoinen, jossa kaikki toiminnot on lähellä. Portaiden alle jäävä tila on hyödynnetty ruokavarastona. Varastoon mahtuu mukavasti myös kierrätysastiat.

Poikavauvan huone

Tunnelmaa poikavauvan huoneeseen antaa seinien salaisuus sävy. Huone on sisustettu vauvan tarpeiden mukaan lämpimin puunsävyisin kalustein. Huoneessa on myös vanhemmille mukava tuoli vauvan kanssa oleiluun.

Piha

Jukkatalon Tuulia piha-alue on suunniteltu taloon muuttavalle aktiiviselle lapsiperheelle. Pihalta haluttiin toiminnallisuutta ja selkeyttä sekä omaa rauhaa ympäristön luomilta paineilta. Perheen yhteisiin hetkiin pihalle suunniteltiin toiminnallisempi puoli Oleskelupuuterassin jatkeeksi. Leikki ja pelinurmi perheen pienimmille ja ”Ulkopuntti” Kuntoilupiha aktiivisempaan kuntoiluun omalla kotipihalla. Rauhallisempiin hetkiin pihan toiselle puolelle suunniteltiin Rentola terassi, johon tullaan asentamaan Lähdeallas (pore). Rentolalta etupihalle johtaa suorakaiteen mallisesti ladotut askelmalaatat, joita ympäröi liuskekivikate. Autokatoksen, Varaston ja niiden väliin rakennetun aidan avulla talon eteen muodostuu sisäpihamainen kokonaisuus, jota pehmittää pihalle valittu kasvillisuus. Istutualtaisiin asennettavat pihavalot luovat tunnelmaa ja turvaa, altaiden heinäistutusten toimiessa myös ”verhoina” talon ikkunoiden edessä.

Taide

ELLA HÄLLFORS (maalaukset ja grafiikat)
ART4U (OH:n vaneritaulut, ruokakomeron liitutaulutarra ja KHH:n taulu)

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 153
Huonelukumäärä 4h, k+rt+oh, s, autokatos
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Teräsbetoni, Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: B

Tekijät

Näytteilleasettaja

Jukkatalo / Essi Gregori
www.jukkatalo.fi

Pääsuunnittelija

ARK Timlin / Eevamaria Timlin
www.arktimlin.fi

Rakennuttaja

Jukkatalo / Essi Gregori
www.jukkatalo.fi

Rakennesuunnittelija

Perustava Oy/ Arto Leppänen
www.perustava.fi

Pihasuunnittelija

Viherkuutio/ Minna Harju
www.viherkuutio.fi

Sähkösuunnittelija

Juha Kunnari
www.jukkatalo.fi

LVI-suunnitelija

Jukkatalo/ Mikko Virpi
www.jukkatalo.fi

Viherrakentaja

Pihatuomi Oy/ Markku Tuomi

Sisustussuunnittelija

Jukkatalo/ Sari Helin
www.jukkatalo.fi

Arkkitehtisuunnittelija

Arktimlin/ Eevamaria Timlin
www.arktimlin.fi

Tekniset tiedot

Ulkotasot

Parvekkeet: Rudus Antikko, Luoto, Laineri, porraskivi, betonilaatta

Runko

Teräsbetoni, Puu

Julkisivut

Ulko-ovet HDF ovet Piklas
Ikkunat alumiini/puu Piklas

Perustukset ja alapohja

Teräsbetoni

Katto

Ruukki Classic

Seinät, lattiat

Lattiat Yleislattiat: Lamella parketti / RTV, Lattialaatat: Uniquestone/RTV, KHH: Carnaby / RTV, KH: Turenne / RTV
Seinät Tapetit Marble Art, Seinän pintarakenteet: maalattu ek-kipsilevy, Seinälaatta/RTV

Väliseinät ja -ovet

Ovet Jeldwen, Piklas
Potraat Lappiporras

Tilavarusteet

Tulisija Nordpeis/ Valmistuli
Vakiokiintokalusteet Keittiömaailma
Kylpyhuonekalusteet Keittiömaailma

Talotekniikka

Lämmöntuotanto Sähkölämmitys
Lämmönjako talon sisällä Vesikiertoinen lattialämmitys

Sähköjärjestelmät

Perussähkö järjestelmä + Älykoti järjestelmä

Piha-alue

Pihan materiaalit Kivet Rudus, Oriveden mustaliuskekivikate, nurmikko, aita puurakenteinen, tukimuureja ei ole
Kasvillisuus Isotuomi pihlaja, kotkansiipisaniainen, hurmehappomarja, serbiankuusi, purppuraheisiangervo, norsunheinä, kuparisara, isosiniheinä
Valot Garden light
Leikkipaikka Lappset
Poreallas kuumalähde.fi

Muut tiedot

Kohteessa on poistoilmalämpöpumppu Nibe F750+Sam 41 ja vesikiertoinen lattialämmitys, jolla on korkea hyötysuhde. Kohteessa on myös tulisija.
Roskakatos integroitu varastoon.

Seuraavaksi

Tuusula 2020

15. Kastelli Kuori 125

Talo on koti kahdelle aikuiselle ja heidän nuorelle tyttärelleen, jotka viettävät mielellään aikaa kotona lukien, seurustellen ja rentoutuen.

Tuusula 2020

16. Finnlamelli Linnamajuri

Finnlamelli Linnamajuri on kokoaan suurempi, ilmava ja sopivasti sisäänpäin käpertynyt hirsikoti.