15. Ainoa Fiksu

Ainoa Fiksu on tavallisen ihmisen saavutettavissa oleva unelma. Fiksu-mallin talossa on huomioitu asukkaiden useimmin toivomia ratkaisuja omiin koteihinsa: avarat keittiö/olohuonetilat, isot ikkunat ja tehokas neliöden käyttö. Sisustuksen pääajatus on kotimaisuus (kotimaisten yrittäjien tuotteita esillä), laadukkuus ja luonnonmateriaalit. Myös kierrätettyjä ja tuunattuja tuotteita on esillä. Luksusta arkeen taas tuo erillinen piharakennus saunoineen ja porealtaineen. Piharakennuksessa on mahdollisuus pitää etätyöpistettä ja majoittaa mahdollisesti vieraita yöksi. Asumismukavuutta lisää talon yhteydessä oleva autokatos varastoineen.

Kodissa asuu kuvitteellinen 3-henkinen perhe, joka Viihtyy kotona sekä arvostaa laatua, kotimaisuutta ja kestävää kehitystä. Harrastuksena perheellä on taidemaalaus. Kotona vietetään aikaa sekä sisällä että viihtyisällä terassilla ja pihalla.

Messukodissa nähdään maanläheisiä sävyjä, luonnonmateriaaleja sekä laadukkaita kalusteita ja tuotteita kotimaisilta yrityksiltä. Tavoitteena on ollut luoda seesteinen ja viihtyisä sisustus. Stailauksessa punaisena lankana on kotimaiset yritykset ja yrittäjät sekä laadukkaat materiaalit.

Pohjaratkaisu on todella tehokas - ei hukkaneliöitä! Kodin sydän eli keittiö-olohuone on todella avara korkean huonekorkeuden ja isojen ikkunoiden ansiosta. Erillinen sauna ja pukuhuone mahdollistaa vieraiden jäämisen yöksi, sekä mukavien saunailtojen järjestämisen pimenevässä illassa porealtaan äärellä ja katetun terassin suojissa.

Ainoa Fiksun hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi puurunko ja -verhoilu, ekovillaeristeet sekä ilma-vesilämpöpumpun ja vesikiertoisen lattialämmityksen muodostama vähäpäästöinen lämmitysjärjestelmä. Tutustu messukodin hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: Ainoa Fiksu hiilijalanjälkilaskelma

Messukoti on myytävänä.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 110
Huonelukumäärä 4h + k + s + autokatos/varasto
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Lautaverhous
Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 16 kg CO2e/m2/vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 89 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 112
Tontin pinta-ala: 615

Saavutettavissa olevia unelmia tavalliselle ihmiselle. Kotimaisuus, kestävä kehitys,laadukkaat materiaalit.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Ainoakoti / DEN Finland Oy

Pääsuunnittelija

Den Finland Oy / Sami Leinonen

Rakennuttaja

Rauta Lappalainen Oy / Kalevi Rantalaiho

Rakennesuunnittelija

DEN Finland / Harri Niemelä

Pihasuunnittelija

Sähkösuunnittelija

Ville Veijo

LVI-suunnittelija

DEN Finland Oy / Otto Vähäsöyrinki

Piharakentaja

Vihertyöt: Viherkeskinen Oy Kivityöt ja muut pihatyöt: Olari Viherpalvelut KY

Sisustussuunnittelijat

Pintamateriaali- ja värisuunnitelma: K-Rauta Merituuli / Karoliina Lantto.
Stailaus Anna Biström ja Kaisa Kartela.

Arkkitehtisuunnittelija

DEN Finland / Mönttinen Marketta

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

16. Villa Idyll

Villa Idyll on suunniteltu kuvitteelliselle perheelle, joka rakastaa matkustaa ja liikkua sekä arvostaa laadukkaita ja aikaa kestäviä, harmonisia sisustusratkaisuja.

19. Lova saunaosasto ja kattoterassi

Moderni 6-kerroksinen kerrostalo koostuu yhteensä 36 huoneistosta.