16. Villa Idyll

Villa Idyll on suunniteltu kuvitteelliselle perheelle, joka rakastaa matkustaa ja liikkua sekä arvostaa laadukkaita ja aikaa kestäviä, harmonisia sisustusratkaisuja.

Talon yhteiset oleskelutilat sijaitsevat alakerrassa ja kaikki makuuhuoneet yläkerrassa. Alakerta on näin ollen kodin toiminnan ydin, kun taas yläkerta on pyhitetty rauhoittumiselle.

Katso tästä messukodin sisustussuunnittelija Mikko Toppalan haastattelu, jossa hän kertoo ajankohtaisista sisustamisen ilmiöistä ja mitkä seikat häntä inspiroivat Villa Idyllin sisustuksen suunnittelussa.

Pihan suunnittelu lähti ajatuksesta yhdistää hyötypuutarha ja koristepuutarha ranskalaisessa potager-hengessä. Istutusaltaissa on haettu runsautta ja rehevyyttä, tiiviisti ja siististi rajattuna. Piha on tehty perheelle, joka haluaa viettää aikaa puutarhassa hyötypuutarhan ja kesäisen kokkauksen parissa. Kasvihuone ja viljelylaatikot mahdollistavat todellisen lähiruoan viljelyn kaupunkiasumisen skaalassa, marjapensaat ja hedelmäpuut tuottavat satoa ja nuotiopaikalla voi tunnelmoida syysiltoina. Sisäänajopihan kiveyksellä on tilaa esimerkiksi koripalloilulle tai sählyn pelaamiselle.

Designtalo Idyll on hiilineutraali ECO2-koti, joka on ympäristötietoisen asiakkaan valinta. Designtalon ECO2-talojen rakenteissa on minimoitu muovinkäyttö ja lämmöneriste on valmistettu uusiutuvasta puukuidusta, joka tasaa sisäilman kosteutta luonnon omalla menetelmällä. Talon hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta.

Villa Idyllin hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi puurunko ja -verhoilu, ekovillaeristeet sekä ilma-vesilämpöpumpun ja vesikiertoisen lattialämmityksen muodostama vähäpäästöinen lämmitysjärjestelmä. Tutustu messukodin hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: Idyll hiilijalanjälkilaskelma

Messukoti on myytävänä.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 150
Huonelukumäärä 5 h + k + autokatos ja varasto
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Vaakapaneeli
Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 13 kg CO2e/m2/vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 102 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: A
E-Luku: 65
Tontin pinta-ala: 611

Käytännöllisyys, luonnonmateriaalit, harmoninen sävymaailma ja kansainvälisyys.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Designtalo / DEN Finland Oy

Pääsuunnittelija

DEN Finland Oy / Sami Leinonen

Rakennuttaja

Designtalo / DEN Finland Oy

Rakennesuunnittelija

DEN Finland Oy

Pihasuunnittelija

Loistava Design Oy / Tiina Töyrä

Sähkösuunnittelija

DEN Tekniikka / DEN Finland Oy

LVI-suunnittelija

DEN Finland Oy / Harri Karppinen

Piharakentaja

Tiina Töyrä / Loistava Design Oy

Sisustussuunnittelijat

Mikko Toppala Designs Oy / Mikko Toppala.
Lastenhuoneiden ja aktiviteettihuoneiden suunnittelun on tehnyt Kati Kokljuschkin, Sinne Room.

Arkkitehtisuunnittelija

DEN Finland Oy / Sami Leinonen

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyvästä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

19. Lova saunaosasto ja kattoterassi

Moderni 6-kerroksinen kerrostalo koostuu yhteensä 36 huoneistosta.

20. Lova Masku

Moderni 6-kerroksinen kerrostalo koostuu yhteensä 36 huoneistosta. Lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on upea kattoterassi saunaosastoineen sekä kuntosali ja pesula.