2. Promodi

ProModin teknisestä suunnittelusta vastaava Sami Huttunen odottaa innolla, miten talo otetaan Asuntomessuyleisön keskuudessa vastaan. Idea ProModin kaltaiseen taloratkaisuun oli muhinut jo useamman vuoden, kun Sami pohti uusia ratkaisuja, joilla vastata asuntomarkkinoiden nykyiseen tilanteeseen. Liikuteltavalle, helposti muunneltavalle ja hinnaltaan kilpailukykyiselle talolle löytyy tilausta, ja siihen Promodi vastaa.

Kun suunnittelija Elena Yli-Talo liittyi ProModi-tiimiin, pääpiirteet oli jo lyöty lukkoon ja osa tilaelementeistä jopa rakennettu. Koska suuret rakennuspalikat oli jo luotu, suunnittelua oli helppo lähteä edistämään. Suunnittelussa Elenan kynänjälki näkyykin eniten julkisivujen rytmityksessä, rakennusten ja pihan toimintojen sijoittumisessa tontille sekä kattomuodoissa. Tontilla peruskallio jää näkyviin ja ilta-aurinko tulvii päärakennuksen sekä varaston terassille. Järven lumo antaa tilaa myös hyötykasvillisuudelle.

Kaikki kodin materiaalit ovat 95% kierrätettäviä, myös elinkaarensa lopussa. Lisäksi kodissa hyödynnetään aurinkopaneeleita ja ilmalämpöpumppua.

Koti sopii vuokralaiselle, joka arvostaa taidetta ja viihtyy esteettömässä ja viihtyisässä kodissa. Se on suunniteltu 2-6 hengen tarpeisiin, toimien myös etätöitä tekevälle sekä lapsiperheelle.

Kodissa on runsasta tilan tuntua, kun saranattomat ovet eivät valloita tilaa. Yhdistetystä kodinhoito- ja pesuhuoneesta pääsee reilun kokoiseen saunaan. Kodissa on yhdistetty olohuone ja keittiö, jonka kautta voi siirtyä terassille iltauringon kylpyyn. Lisäksi sieltä löytyy kolme erillistä huonetta, joihin on sijoitettu makuutilat, etätyötilat sekä lastenhuone tai luomistila. Moduulijonon päässä on toinen pienempi kylpyhuone, jonka vierestä vpääsee myös terassille.

Messukävijälle ProModi tuo esille uusia sisustuksen kokonaisuuksia, joissa myös rakenteet, kuten ovet, ovat osana sisustusta. Suunnittelussa haluttiin loihtia kolme erilaista tilaa, joista löytyisi kaikille mieleinen vaihtoehto.

Promodin hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi uusiutuvien ja kierrätettyjen rakennusmateriaalien hyödyntäminen sekä tehokas ilmanvaihdon lämmöntalteenotto. Tutustu messukodin hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: Promodi hiilijalanjälkilaskelma

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 105,5
Huonelukumäärä 4h+k+s+autotalli/varasto/katos
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Teräs
Julkisivumateriaali: Puu Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 19 kg CO2e/m2/vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 110 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala: 703

Vähähiilinen rakentaminen tarvitsee terästä. Teräsrakenneratkaisut ja taide tuovat tilaa ja viihtyvyyttä.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Aulis Lundell Oy,
www.aulislundell.fi

Pääsuunnittelija

Elena Ylitalo,

Rakennuttaja

Kohde on vuokrattavana

Rakennesuunnittelija

Sami Huttunen

Pihasuunnittelija

Vihertaso Oy

Sähkösuunnittelija

Sähkö Raimo Oy

LVI-suunnittelija

Caseva LVI suunnittelutoimisto Oy

Piharakentaja

Saukkolan Kaivuu ja kuljetus Oy

Sisustussuunnittelijat

Johanna Oras, Lotta Sirén, Nina Kellokoski, Leena Lundell www.liune.fi

Arkkitehtisuunnittelija

Elena Ylitalo

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyvästä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

3. Kannustalo Suomi

Kannustalon Suomi on saavutettavissa oleva unelmakoti.

4. Kastelli Veistos

Kastellin Veistos-mallistossa skandinaavinen graafisuus yhdistyy suomalaisille rakkaaseen kodikkuuteen ja tehokkaaseen toiminnallisuuteen.