21. Lova Luksia

Moderni 6-kerroksinen kerrostalo koostuu yhteensä 36 huoneistosta. Lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on upea kattoterassi saunaosastoineen sekä kuntosali ja pesula.

Messukodin sisustussuunnittelijoina ovat toimineet sisustusalan artesaaniopiskelijat Iida Aro ja Minttu Ukkonen, jotka halusivat yhdistää nuoren opiskelijan kodin moderneihin elementteihin kierrätettyjä ja uusilla väreillä ja kuoseilla muunnettuja huonekaluja, tekstiilejä ja somisteita. Suunnittelun lähtökohtina olivat ekologisuus, edullisuus, sekä laadukas kädenjälki. Oman näköinen ja kodikas koti on jokaisen toteutettavissa kohtuullisella budjetilla ja luontoa säästäen.

Kohde on suunniteltu nuorelle opiskelijalle, joka muuttaa omilleen ja kokoaa ympäristöönsä jotain vanhaa, sekä jotain uutta. Opiskelija on tehnyt niistä itsensä näköisiä, säilyttäen niissä elävät tarinat ja muistot. Ne täydentävät puusta muotoiltuja itse valmistettuja moderneja kalusteita. Tässä opiskelijan asunnossa kohtaavat nuoruuden haaveet ja toiveet, sekä lapsuudesta tutut ja turvaa tuovat elementit, mutta samalla uudet, raikkaat oman itsenäisen elämän valinnat ja innostus tulevaan. Opiskelijan asunto heijastaa hyvin myös tämän hetken maailmantilannetta ja trendejä.

Kaikki sisustuksessa käytetyt teokset ovat Luksian sisustusartesaanialan opiskelijoiden maalaamia. Teokset ovat syntyneet roskiin heitetystä ylijäämämateriaalista. Sisustus-esineet ovat kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta hankittuja ja niitä on muokattu sisustukseen sopiviksi.

Lovan kerrostalokohteen hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi viilennystarvetta vähentävät ikkunoiden aurinkosuojaukset. Talossa on aurinkopaneelit. Tutustu messukodin hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: Lova hiilijalanjälkilaskelma

Kohde-esittely

Talotyyppi: Kerrostalo
Huoneistoala (m²): 67,5
Huonelukumäärä 3h + kt
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Betoni
Julkisivumateriaali: Betonielementti / tiililaatta
Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 21 kg CO2e/m2/vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 2523 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 90

Kierrätyshuonekaluja käyttämällä ja muokkaamalla on pystytty toteuttamaan ennen kaikkea ekologinen, kestävä, edullinen ja opiskelijan kukkarolle sopiva, mutta myös kiinnostava, persoonallinen ja hauska sisustuskokonaisuus.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Lohjan Vuokra-asunnot Oy

Pääsuunnittelija

UKI Arkkitehdit Oy, Marjaana Harjapää

Rakennuttaja

Lohjan Vuokra-asunnot Oy

Rakennesuunnittelija

Sweco Rakennetekniikka Oy, Veijo Vallenius

Pihasuunnittelija

Nomaji Maisema-arkkitehdit Oy, Varpu Mikkoja ja Inkeri Niskanen

Sähkösuunnittelija

Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy, Jukka Nurmi

LVI-suunnittelija

Elvak Oy, Mika Jokitalo

Sisustussuunnittelija

Luksia artesaanialat, Iida Aro ja Minttu Ukkonen

Arkkitehtisuunnittelija

UKI Arkkitehdit Oy, Marjaana Harjapää

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

22. TA-Asumisoikeus Seilori

Asumisoikeusasumista parhaimmillaan! Asuntomessujen asumisoikeustalo tarjoaa viihtyisää ja yhteisöllistä asumista 34 huoneistossa.

23. TA-Asumisoikeus Colori

Kompaktin kaksion jokainen neliö on käytetty hyödyksi.