26. Villa Hopeapuu

Villa Hopeapuussa haluttiin maksimoida maiseman ja luonnonvalon hyödyntäminen - kuitenkin niin, että yksityisyys ja turvallisuudentunne säilyvät. Tavoitteena oli luoda innostava talo, johon ei kyllästy ikinä!

Omarantaiselle tontille sulautuva uniikin ekopuutalon arkkitehtisuunittelun lähtökohtana oli maaston muotojen, maiseman ja luonnonvalon hyödyntäminen. Lisäksi rakentamisen ideologia perustui muovittomaan rakenteeseen, joka hengittää kauttaaltaan. Painovoimainen ilmanvaihto ja mahdollisimman huoltovapaa julkisivu olivat myös lähtökohtina Villa Hopeapuun suunnittelussa. Isoa piha-aluetta somistaa upea niitty, joka itsessään on varsinainen ekoteko!

Rakentajaperhe osallistui aktiivisesti uuden kotinsa suunnitteluun ja rakentamiseen. Talosta onkin saatu heille sopiva koti, jonka toimivat, käytännölliset ja yksinkertaisen kauniit ratkaisut ovat pitkäikäisiä. Sisustuksesta haluttiin skandinaavisen selkeä, mutta kotoisan lämminhenkinen. Rakennus avautuu järvelle suuren ikkunaseinän kautta mutta seinäpinnat muodostavat suojaisen kodin, jossa riittää niin valoa ja avaruutta kuin suojaa ja turvallisuuden tunnetta.

Pihassa on korostettu luonnonmukaisuutta, kustannustehokkuutta ja helppohoitoisuutta. Pihalle on perustettu niitty, joka kattaa n. 950 neliötä tontin pinta-alasta. Niitty tarjoaa ravintoa ja suojaa pölyttäjille sekä hyönteisille eli niityn perustaminen itsessään on jo ekoteko. Lisäksi niittykasvillisuus ehkäisee eroosiota.

Villa Hopeapuun hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi puurunko ja -verhoilu, ekovillaeristeet, painovoimainen ilmanvaihto sekä ilma-vesilämpöpumpun ja vesikiertoisen lattialämmityksen muodostama vähäpäästöinen lämmitysjärjestelmä. Tutustu messukodin hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: Villa Hopeapuu hiilijalanjälkilaskelma

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 127,5
Huonelukumäärä 2mh + keittiö/olohuonetila + s
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Lehtikuusi
Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 13 kg CO2e/m2/vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 81 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 109
Tontin pinta-ala: 1727

Villa Hopeapuu kunnioittaa ideologiaa kestävän elämäntavan ja rakentamisen osalta.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Pääsuunnittelija

F6 Arkkitehdit Oy / Tarja Uotila

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Uudenmaan Pohjatutkimus / Mikko Kouri

Pihasuunnittelija

Rakennuttaja sekä Maanrakennus Sami Saarinen

Sähkösuunnittelija

KVS Oy / Jussi Vainio

LVI-suunnittelija

LVI Kalske Oy / Jari Ketola

Piharakentaja

Maanrakennus Sami Saarinen / Sami Saarinen

Sisustussuunnittelija

Havsen Oy / Eya

Arkkitehtisuunnittelijat

F6 Arkkitehdit Oy / Tarja Uotila ja dSign Vertti Kivi & CO / Juha Rista

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

27. Villa Lippa

Upea Villa Lippa löytyy Asuntomessujen oheiskohteesta, Kisakalliosta.