Naantali 2022

Asuntomessut Naantalissa 15.7.-14.8.2022

Asuntomessut Naantalissa 15.7.-14.8.2022

Vuoden 2022 Asuntomessut järjestetään Naantalissa upealla Luonnonmaan saarella. Luonnonmaa on monille tuttu siitä, että siellä sijaitsee Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta. Ja kun puhutaan Naantalista, ei voi unohtaa Muumeja. Suosittu kesämatkakohde, Muumimaailma, on vain vartin ajomatkan päässä Asuntomessualueelta.

Lounatuuleksi nimetystä Asuntomessualueesta valmistuu ihastuttava, merellinen ja luonnonläheinen asuinalue, joka rakentuu saariston luontoa kunnioittaen jyhkeiden kallioiden päälle.

Noin 20 hehtaarin kokoiselle alueelle on tulossa monimuotoista pientaloasumista: 20 omakotitaloa, 5 loma-asuntoa sekä pari- ja rivitaloja. Yhteensä näyttelykohteita tulee olemaan 35.

Yksi ensi kesän teemoista on älykkäät energiaratkaisut. Siitä hyvänä esimerkkinaä toimivat oma aurinkovoimala sekä älymuuntamo. Optimaalisen paisteen aikana Asuntomessualueen aurinkopaneelien sähköntuotto voi olla kulutusta suurempaa.

Rantapuisto-kuva-verkkosivuille

Arkkitehtitoimisto Sabelström Arkitektkontor Oy:n havainnekuva Lounatuulen rannasta.

Lounatuuleen rakentuu myös tunnelmallinen venesatama noin 70 veneelle, rantapuisto ja lasten leikkipuisto vanhaan puutarhaan hedelmäpuiden alle. Lisäksi alueen läheisyyteen suunnitellaan parhaillaan uutta koulua ja päiväkotia. Lounatuuli on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa hidastetaan vauhtia ja nautitaan elämästä.