8.8.2021 klo 15:01

Asuntomessukuukausi toi Lohjalle paljon positiivista huomiota

Järven lumo ja inspiroivat kodit keräsivät kävijöiltä kiitosta. Tapahtuman aikaan saama kiinnostus Lohjaa kohtaan näkyy muun muassa Lohjan asuntomarkkinoilla.

Monimuotoista asumista Lohjan keskustan välittömässä läheisyydessä upeissa järvimaisemissa esitellyt Hiidensalmen entinen saha-alue herätti ansaitusti ihastusta kävijöissä. Messukodeista lähti mukaan paljon ideoita ja inspiraatiota. Erityisesti pääkaupunkiseudulta saapuneet tunnistivat Lohjan potentiaalin asuinalueena.

”Paikalliset yrittäjät ovat kertoneet vilkkaasta kesästä ja tontti- ja kiinteistömarkkinoilla on ollut nähtävissä kovaa kasvua”, iloitsee Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Vihreät teot, yksi tämän vuoden pääteemoista, näkyivät alueella monin tavoin.

”Toteutimme alueen taloissa ympäristöministeriön uuden mallin mukaiset hiilijalanjälkilaskelmat ja saimme arvokasta tietoa tulevien rakentajien avuksi. Laskelmat osoittivat, että hiilijalanjälkeään voi pienentää merkittävästi, kun ilmastoystävällisyyden ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa, kertoo Asuntomessut Lohjalla -tapahtuman projektipäällikkö Mirka Härkönen.

Turvallisen tapahtuman järjestäminen keskiössä

Tavoitteena oli järjestää turvallinen tapahtuma eikä varsinaisia kävijämäärätavoitteita asetettu. Turvallisuusjärjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja kuukauden mittainen tapahtuma saatiin vietyä suunnitelmien mukaan läpi. Yhteydenpito Lohjan terveysviranomaisiin oli tiivistä ja esimerkiksi Avin tiukentuneet määräykset otettiin alueella käyttöön ennen niiden virallista voimaantuloa.

”Oli hienoa nähdä, kuinka onnistuneen ja turvallisen tapahtuman tekeminen oli niin messujen kuin näytteilleasettajienkin henkilökunnalle suorastaan sydämen asia. Myös yleisö ymmärsi poikkeustilannetta: turvavälien aiheuttamiin jonoihin suhtauduttiin hyvin ja maskeja näkyi erittäin runsaasti myös kävijöillä” kiittelee Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Asuntomessut jatkuvat verkossa


Asuntomessujen portit Lohjan Hiidensalmessa sulkeutuivat sunnuntaina, mutta Asuntomessukoteihin pääsee edelleen tutustumaan virtuaalimessuilla. Virtuaaliset Asuntomessut aukeavat lähipäivinä myös muille kuin lipun ostaneille. Paikan päällä käyneiden yli 80 000 lisäksi virtuaalimessuille odotetaankin edellisen vuoden kokemusten perusteella lähes 200 000 vierasta.

Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetyt virtuaalimessut mahdollistavat messuasuntoihin tutustumisen vaikka kotisohvalta. Kokemuksen perusteella monet messukävijät täydentävät messuvierailua verkossa, mutta puolet virtuaalimessuilla vierailleista oli aivan uusia kävijöitä.

Ensi vuoden Asuntomessut järjestetään Naantalissa 15.7.-14.8.2022.