Lovisa 2023

Drottningstranden

Drottningstranden är ett nytt bostadsområde som byggs upp mellan Lovisaviken och Skärgårdsvägen. En utsökt vy över den historiska nedre stan från 1700-talet öppnar sig över Lovisaviken. Stadens centrum är nära och den lilla stadens alla tjänster finns på gångavstånd. Bastion Ungern som finns norr om området, påminner också om gångna tider. Inalles har bostadsområdet nästan två kilometer av havsstrand. I motvikt till maritima vyer finns det stora grönområden och ekskogen Gröna Udden.

Bostadsområdet i söder gränsar sig till den vackra ekskogen Gröna Udden. Dessutom bidrar torgen och de stora grönområdena i närheten av stranden till bostadsområdets attraktion. Det byggs också en flytande lättrafikled över Lovisaviken som förenar den östra stranden med den västra. Längs pontonbron kommer man behändigt till Skeppsbron med dess vackra saltbodar och vidare till gamla stan och upp till Kvarnåsen.

Det byggs småhus, radhus, höghus och ett kvarter för flytande hus på bostadsområdet. Det finns naturligtvis också en småbåtshamn i den maritima miljön och planer finns även för ett flytande friluftsbad med bastu och café-restaurang.