Lovisa 2023

Objekt

1 SNUGG Studio

Hemtrevligt semesterboende i en loft-inspirerad Airbnb-enhet. Lägenheten är belägen nära Lovisa centrum och hamnen, där det också finns efterfrågan på kortvarigt boende.

2 SNUGG Home

En varm och hemtrevlig bostad där man kan koppla av som motvikt till en hektisk livsstil. Hemmet önskades ha en naturlig och harmonisk atmosfär och man satsade på etiska och hållbara högkvalitativa möbler.

3 Kannustalo Iso Maininki

Lägenheten är utformad för en fiktiv familj med en tonårsdotter. I den intilliggande lägenheten i parhuset bor familjens mormor - huset möjliggör bekvämt samboende för två generationer.

4 Kannustalo Pikku Maininki

Lägenheten bebos av familjens mormor, vilket möjliggör bekvämt samboende för två generationer i parhuset. Inredningsdesignern Anne Melender har inrett hemmet i en hemtrevlig och tidlös stil som är karakteristisk för Kannustalo.

5 Minihus

I den mindre än 50 m2 stora träbyggnaden ryms ett kombinerat vardagsrum-kök och ett sovrum.

6 Loviisan Majakka - Tiiskeri

Radhuset i en våning har åtta lägenheter. Varje lägenhet har en fantastisk havsutsikt. Det öppna vardagsrummet och köket, de stora fönstren och terrassen som sträcker sig över hela lägenheten möjliggör en lyxig vardag utan det ansvar för underhåll som ett fristående hus medför.

7 Loviisan Majakka - Loisto

Det vuxna parets hem är två lägenheter som man kombinerat för att motsvara invånarnas önskemål. De höga fönstren som reser sig från golvytan ger det rymliga vardagsrummet och köket ett överflöd av naturligt ljus och integrerar havsutsikten i interiören.

8 Lovisea

Det unika flytande huset är byggt av massivträ CLT-element på en flytande grund. Tvåvåningshuset byggdes helt färdigt på land och bogserades före mässan till Drottningstrandens flytande gata.

9 Casa More

Byggschemat för Casa More har försenats på grund av flera faktorers samverkan. Av den anledningen kommer objektet inte att vara öppet för allmänheten under Bostadsmässan.

10 Villa Kuningatar

I detta Jämerä-stenhus, som är byggt på en strandtomt, är vatten ett viktigt element för invånarna. Hemmet har en pool och ett båthus för förvaring av olika vattensportartiklar, såsom kanoter. Alla sovrum har eget badrum för en tre personers familj.

11 Villa Sten

Det andra Jämerä-stenhuset som byggts på en strandtomt har en fasad som kombinerar mörk puts och ljust trä. Stora fönster garanterar att havsutsikten kan avnjutas även inomhus. En inredningsdesigner från Borgå hjälper till med inredningen.

12 Cabin Havsstrand

Cabin Havsstrand är en enplans, plastfri ekoträvilla från Honkatalot, som är belägen på en vacker strandtomt. Huset har inspirerats av 1950-talets modernism och har en tidlös design.

13 Villa Kruunu

Utöver Lakka-stenhuset finns en kombinerad träeldad bastu-gäststuga på strandtomten, skämtsamt kallad "svärmors stuga". Huset har ritats av arkitekten Virve Rosberg och för inredningen ansvarar Johanna Hernesniemi.

14 Talo LEDVANCE

I huset av betongelement och med sadeltak utnyttjas den fantastiska havsutsikten maximalt. Under taket har man på ett smart sätt byggt barnrum. Vardagsrummets öppna spis har byggts på plats och sträcker sig upp till fem meters höjd.

15 Queen's stone

Det enda tegelhuset på Drottningstranden är hemmet som arkitekten har ritat åt sig själv och sin fru. Terrasserna som skyddar för väder och vind går runt huset. Huset är byggt på två våningar, men övervåningen är det så kallade "överlevnadsvåningen".

16 Finnlog WisdomHouse

Det personliga CLT-huset med en atriumgård är en variation av Hetena-husmodellen som charmade på Bostadsmässan i Tusby. Huset har stora fönster och en terrass mot havet. Inomhus kan man se modern arkitektur och varmt massivt trä.

17 Villa Havet

Det tredje Jämerä-stenhuset på mässan har en tydlig och modern stil. Särskild uppmärksamhet har lagts på belysningen både inomhus och utomhus. Detta hem har i stor utsträckning byggts med tanke på hundarna i familjen.

18 Villa Aurora

Kuusamo Hirsitalos traditionella trähus med franska accenter är både ekologiskt och ekonomiskt. Rummens placering och stora fönster garanterar en koppling mellan naturen och inomhus samt en fantastisk utsikt över havet.

19 Kuningattarenhelmi

Finnlamellis tvåvånings trähus ser ut som en lykta sett från havet. Detta hus har inspirerats av förra årets Aurora Rosa i Nådendal. Inredningen kombinerar ljus skandinavisk stil med mörkt trä.

20 Villa Havu

Arkitekturen i huset på strandtomten påminner om båtförråd och skärgårdshus. I detta hem för en familj på fyra vill man bevara semesterstämningen även i vardagens stress. Det fantastiska läget garanterar att man inte behöver en separat sommarstuga.

21 Karpalo

Detta hus fungerar inte bara som hemmahamn utan också som arbetsutrymme, det är en plats för familjens och vänners sammankomster Härifrån är det lätt at leva båtliv och resa runt i den nära omgivningen . Belysningen är indirekt, stämningsfull och diskret utomhus, medan de stora fönstren ger naturligt ljus inomhus.

22 Villa Panelo

Arkitekten Heikki Luminen har ritat ett miljövänligt och plastfritt hus åt två vuxna. Huset är gjort av Panelo trä-sandwichelement. Energieffektiviteten förstärks av ett eget solkraftverk på taket. I hemmets inredning spelar ljus och genomtänkta färgval en viktig roll.

23 Jukkatalos Linnatuuli

Jukkatalos Linnatuuli är en plats där en trepersoners familj kan njuta av en smidig vardag och avkopplande fritid. I den stämningsfulla bastustugan på gården och i övrevåningens badrum med havsutsikt kan man njuta i full drag i hemmets lugn.

24 Lilla Hygge

Dekotalos Lilla Hygge förenar fritid och vardag. På övrevåningen finns familjens gemensamma utrymmen samt föräldrarnas sovrum. Som pricken över i:et har huset en fantastisk takterrass med bubbelpool.

25 Villa Kungen

Designhusets mest populära modell, Nordic Classic Käpylä 128 Plus, är ett kompakt hem för far och son. Man ville ha ett stort och öppet vardagsrum, så arbetsrummet kombinerades med vardagsrummet. Två sovrum gjordes om till ett stort rum.

Mediacentralen

På Bostadsmässtområdet Drottningstranden har man byggt en fräsch och ljus arbetsplats för medians representanter. Inredningen med mjuka former och naturnära färger skapar en lugn miljö för både distansarbete och avkoppling under mässdagen.