Nådendal 2022

Ankomstinstruktioner

Med kollektivtrafik

Vi rekommenderar i första hand att man besöker mässområdet med kollektivtrafik.

Åbonejdens kollektivtrafiks Föli-bussar 6 och 7 från Åbo och Reso kör ända fram till mässporten under mässans öppettider. Linjerna körs med utsläppsfria elbussar. Även N2-linjen från Nådendals skärgård kör via Särkänsalmentie och sträckan från hållplatsen till mässområdet är mindre än en halv kilometer.

I Fölis trafik kan man betala med Fölis resekort eller med betalkort, man kan även köpa biljett från Föli-appen i förväg. Priserna är normala Föli-trafikavgifter, dvs en enkelbiljett för en vuxen kostar 3 euro och barn under 15 år kostar 1,50 euro/st. Barn under 7 år reser gratis med betalande vuxen eller passagerare med barn i barnvagn.

Alla turer på linje 6 och 7 går till mässporten under öppettider, det vill säga bussen anländer och avgår ungefär var 10:e minut. Kolla tidtabeller här.

Det är också lätt att nå mässområdet med cykel. Avståndet från Nådendals centrum till mässområdet är cirka fyra kilometer. En cykelparkering finns i närheten av mässporten.

Med vattenbuss

Vattenbussen avgår om morgnarna från Åbo till Bostadsmässans område. Under dagen trafikerar vattenbussen mellan Nådendals hamnområde och mässområdet. Du kan köpa biljett till vattenbussen i samband med köpet av mässbiljett i vår webbshop. Biljetterna till vattenbussen syns i det skede, då du flyttar över dina mässbiljetter till varukorgen. Ifall du redan köpt en mässbiljett, och vill även köpa en biljett till vattenbussen, kan du göra det här.

Obs! Man kan inte anlöpa Matalalahti strand på mässområdet med egen båt! Hamnen på mässområdet är endast för Båtmässan och vattenbusstrafiken!

Med taxi och parkeringstillstånd för rörelsehindrade

Ställ in adressen Lounatuuli 3, Nådendal i navigatorn. Om navigatorn inte identifierar adressen kan du använda adressen Särkisalmentie, Nådendal och följa skyltningen mot Bostadsmässan.

Menevä-taxi är Bostadsmässans samarbetspartner. Det är alltid gratis att beställa en Menevä-taxi och ingen tilläggsavgift uppbärs för förhandsbeställningar. Du kan beställa taxi på numret: 0800 02120, med Menevä-appen eller som förhandsbeställning utan tilläggskostnader direkt via länken.

Med egen bil

Parkering för privatbilar finns i Luolala. Ställ in adressen Viestitie Nådendal i navigatorn. En gratis pendelbuss trafikerar från parkeringen till och från mässområdet. Bussarna går nonstop och transporten ingår i parkeringspriset. Den första bussen till mässområdet avgår kl. 9.30.

Parkeringen kostar 10 euro vid förköp från webbutiken eller mässbyrån. Om biljetten betalas på plats kostar den 15 euro.