Lohja 2021

Tutustu rakentuviin messukoteihin

Seuraa rakentajiemme matkaa ja ainutlaatuisten Asuntomessukotien valmistumista sosiaalisen median kanavissa!

Dekotalo Kuulas on arkkitehti Antti Heikkilän yhdessä Dekotalon asiantuntijoiden kanssa suunnittelema raikas ja valossa kylpevä, toimiva kokonaisuus, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia perheelle, työlle, edustukselle sekä harrastuksille. Seuraa Instagramissa ja lue lisää blogista.

Harmaja Suomi Kannustalon Harmaja muokattuna perhe Jokirinteen ajattoman upeaksi messukodiksi Seuraa Instagramissa.

Joutsela Rakentajaperhe Hirvosen persoonallinen Lakka Kivitalo huomioi niin kahden asukkaansa kuin perheen vieraidenkin tarpeet. Seuraa Instagramissa.

Kastelli Plazia Järven sydän on lapsiperhe Storbjörkin hurmaava ja toimiva koti. Seuraa Instagramissa.

Kastelli Veistos Kastellin uutuusmallisto Veistos lanseeraa uuden kotimallin Lohjan asuntomessuille. Vuoden 2020 Veistos-mallisto on suunniteltu nykyajan tarpeisiin, niin toiminnallisuudeltaan kuin komealta ulkonäöltäänkin. Seuraa Instagramissa.

Lohjan Saarenta Kahden aikuisen kivitalokoti käytännöllisin ja avarin tilaratkaisuin, luonnon ja järvimaiseman ehdoilla. Rakennuksen moderni arkkitehtuuri, sekä lukuisat asumismukavuutta lisäävät ja estetiikkaa henkivät yksityiskohdat tekevät Lohjan Saarennasta kodin, jossa on helppo ja huoleton asua ja elää. Seuraa Instagramissa.

Modi-koti Elämäntilanteen mukaan muunneltava, siirreltävä ja kierrätettävä teräsrunkoinen Modi-koti. Seuraa Instagramissa ja tutustu lisää verkossa.

Pyörre-talo Pyöreä kiertotalouden mallitalo, joka rakentuu kulttuuria rakastavan pariskunnan kodiksi. Seuraa Instagramissa ja tutustu lisää verkossa.

Talo Sensu Perhe Norrbyn rouhea ja persoonallinen koti hellii kaikkia aisteja. Talossa leikitellään luonnonmateriaaleilla ja panostetaan terveeseen sisäilmaan. Building Zen. Seuraa Instagramissa ja tutustu lisää verkossa.

Villa Hopeapuu Omarantaiselle tontille kauniisti sulautuva persoonallinen ja ekologisia arvoja kunnioittava Honkatalo. Seuraa Instagramissa.

Villa Ilta on kaunis, puurakenteinen talo, joka tarjoaa suurperheen jäsenille niin omaa rauhaa kuin yhteistä tilaa. Erillinen saunarakennus tuo arkeen luksusta ja yövieraille oman sopen. Seuraa Instagramissa.

Villa Kokkokallio Kokkokallion uusi emäntä ja isäntä loihtivat viehättävälle sahanjohtajan vanhalle kodille ja konttorille uuden elämän. Seuraa Instagramissa ja Facebookissa.

Villa Nordic Stories Rakentajaperheen ja Ollikaisen hirsirakenteen yhteistyöllä syntyy upea, moderni hirsitalo, jonka ikkunoista avautuu huikea järvimaisema. Seuraa Instagramissa.

Designtalo Idyll on näyttävä talo, joka on edukseen kaikkina vuodenaikoina upeassa järvimaisemassa. Talo palvelee isompaakin perhettä, ja tuo arkeen hyvää oloa ja asumisen helppoutta. Designtalo Idyll on hiilineutraali ECO2-koti, jonka rakenteissa on minimoitu muovinkäyttö ja lämmöneriste on valmistettu uusiutuvasta puukuidusta, joka tasaa sisäilman kosteutta luonnon omalla menetelmällä. Talon hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta.

Villa Ainoa on kompakti koti ilman hukkatilaa. Oma erillinen saunarakennus tarjoaa omaa rauhaa yövieraille tai vaikka itsenäistymässä olevalle nuorelle. Energiatehokas elementtirakentaminen on vihreä valinta. Elementtitehtaalla kierrätetään ja hyödynnetään lähes kaikki syntynyt jäte. Katon edullinen ilmansuunta mahdollistaa myös aurinkosähkön hyödyntämisen.

Jukkatalo on valoisa ja viihtyisä lapsiperheen koti, jonka oleskelutiloissa mahtuu mukavasti viettämään tärkeitä, yhteisiä hetkiä, mutta jossa jokaiselle perheenjäsenelle on myös omaa tilaa. Koko perheen kokkailu ja ruokailuhetkiin on sopivasti tilaa niin sisällä kuin terassillakin. Energiatehokkaan kodin rakentamisessa tehdään tulevaisuuden ratkaisuja mm. huomioimalla sähköautojen lataus ja uudet energiatavoitteet. Puurakenteisen talon hiilijalanjälki on pieni.

Asunto-osuuskunta Hiidenkoti

Asunto-Osuuskunta Hiidenkoti rakennuttaa Asuntomessualueelle kolme paritaloa. Tutustu näihin Asuntomessujen historian ensimmäisiin osuuskuntamuotoisiin koteihin ja lue lisää osuuskunta-asumisesta yleensä täällä.

Kumppanuuskortteli

Kumppanuuskorttelin toteuttajat

Asuntomessualueen kerrostalokorttelin, ns. kumppanuuskorttelin, suunnitteluvaraus on Suomen Hoivatiloilla, joka toteuttaa kortteliin tilat ikääntyneiden asumiselle ja päiväkodille. Lisäksi messuihin mennessä rakentuu TA-yhtiöiden asumisoikeuskerrostalo ja Lohjan vuokra-asuntojen vuokrakerrostalo.

284393-12-sahapiha6-havainne-piha

Sahapiha 6, TA-asumisoikeustalo

TA:n kohde on laadukas kuusikerroksinen kerrostalo, johon tulee 34 modernia ja energiatehokasta asumisoikeusasuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat noin 40-neliöisistä kaksioista yli 80-neliöisiin neljän huoneen asuntoihin.

Ekologisen talon asuntoihin ei tule omia huoneistokohtaisia saunoja, mutta talon ylimpään kerrokseen rakentuu viihtyisä yhteissauna. Saunasta pääsee vilvoittelemaan kattoterassille ja nauttimaan upeista järvimaisemista.

Lue lisää osoitteessa ta.fi. Seuraa kohteen rakentumista osoitteessa https://ta.fi/asuntomessut

Hiidensalmi Lova taideseina

Sahapiha 4, Lohjan Vuokra-asunnot

Lovan vuokrakerrostalo nousee Hiidensalmen rantamaisemiin alle kahden kilometrin päähän Lohjan keskustasta. Moderni 6-kerroksinen kerrostalo koostuu yhteensä 36 huoneistosta. Lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on upea kattoterassi saunaosastoineen sekä kuntosali ja pesula.

Sahapihan kiinteistö rakennetaan energiatehokkaasti aurinkosähköä hyödyntäen. Talo on elementtitalo, jossa on huoneistokohtainen ilmanvaihto ja lasitetut parvekkeet.

Kohteen asuntojen haku avautuu huhti-toukokuussa 2021, tarkempaa tietoa hakuajoista saat seuraamalla yhtiön kotisivuja. Ennakkovarauksia ei oteta vastaan, vaan haku tapahtuu hakuajan alettua tasa-arvoisesti yhtiön kotisivujen ja sähköisen asuntohakujärjestelmän kautta.

Tutustu kohteen virtuaaliesittelyyn. Lue lisää Lovan sivuilta.

hoivatilat-768x447

Sahapiha 2, Suomen Hoivatilat

Hoivatilat rakentaa oman kohteensa kumppanuuskortteliin, Taapeliaukion reunalle. Laadukas rakennus tarjoaa puitteet ikäihmisen palveluasumiselle, josta huolehtii Attendo sekä toimivat tilat Pilke-päiväkodin pienille asiakkaille. Korttelin autoton ja vehreä yhteispiha on turvallinen kaiken ikäisille. Kohteen rakentumista voit seurata somessa.

Facebook

Instagram

Lisätietoja kumppanuuskorttelista:

Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Asuntomessut Lohjalla 2021, p. 050 590 8020, mirka.harkonen@lohja.fi

Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 050 531 6776, heikki.vuorenpaa@asuntomessut.fi