Naantali 2022

Asuntomessualueen teemat

Luonnon kunnioitus

Luonnon kunnioitus on ollut mukana alueen suunnitteluvaiheesta lähtien. Lounatuulessa kadut kiemurtelevat kallioita väistellen ja alueen kunnallistekniikka on rakentunut luontoa varoen. Puita alueelta on kaadettu mahdollisimman vähän.

Saariston luonto saa jäädä näkyviin tulevien messutalojen pihoissa, sillä rakentajia on pyydetty huomioimaan alkuperäisiä maastonmuotoja ja säilyttämään kasvillisuutta mahdollisuuksien mukaan.

Saariston luonto

Aurinkoenergian edelläkävijä

Messukesänä 2022 sanonta ”Naantalin aurinko” tulee saamaan aivan uuden merkityksen Lounatuuleen rakentuvan aurinkoenergiapuiston myötä. Myös messukodit saavat virtaa Naantalin auringosta ja Asuntomessuilla tullaan näkemään älykkäitä energiainnovaatioita.

Auringonnousu

Saariston kodit kaupungin kyljessä

Lounatuulessa saaristo ja kaupunki kohtaavat. Lounatuuli on rauhallinen ja luonnonläheinen asuinalue, mutta kaupungin palvelut ovat lähellä eikä Turkuunkaan ole pitkä matka.

Ainutlaatuinen sijainti saaristossa mahdollistaa töihin lähdön vaikkapa veneellä ja tarjoaa upeat puitteet etätyölle. Lounatuulesta on helppo lähteä golfaamaan, melomaan tai marjametsään – virkistysmahdollisuudet ovat melkein kotioven takana.

merimaisema

Onnellisuus

Tutkimusten mukaan Suomi on maailman onnellisin maa ja naantalilaiset ovat Suomen onnellisimpien asukkaiden kärjessä. Mitkä asiat tekevät naantalilaisista onnellisia ja mitkä asiat Lounatuulessa lisäävät asukkaidensa onnellisuutta?

Yksi onnellisuutta lisäävä on varmasti lähiluonto: rantapuisto piknik-paikkoineen ja saunoineen. Onnea on kahvitauko metsässä tai laiturin nokassa. Onnellisuustutkimuksen ytimessä on yhteisöllinen, turvallinen ja palvelujen laatuun panostava Naantalin kaupunki.

metsä