39. Jukkatalo Uusi Unelma

Yksitasoinen hyvin suunniteltu, kompakti kokonaisuus, jossa kaikki on tarkoituksellista. Taloon kytketty autotalli on kuin yksi huone. Huonekorkeus 290 cm tuo tiloihin avaruutta. Erillinen saunarakennus ja ulkoporeallas tuo arkeen luksusta. Jukkatalo Uusi Unelma on talo, jossa asukkaat ovat lähellä, mutta jokaiselle löytyy myös omaa rauhaa.

Rakentajaperheen blogi: Jukkatalon Uusi unelma, Instagram: @uusi_unelma

Pohjaratkaisu

Pohjaratkaisu on yksinkertaisen selkeä, jossa valo pääsee liikkumaan vapaasti. Jokaiselle perheenjäsenelle löytyy kuitenkin myös oma tila avaran olohuone-keittiö kokonaisuuden lisäksi. Kylpyhuoneita on riittävästi, ja järkevästi sijoiteltu, jotta niistä ei tule pulaa. Saunarakennus on loistava pakopaikka arjen keskellä ja helposti saavutettavissa.

Sisustus

Lähtökohtana olivat perheen toiveet käytännöllisestä ja selkeästä, värimaailmaltaan valkoiseen, mustaan ja harmaaseen nojaavasta sisustuksesta maustettuna kuitenkin väripilkuilla.

Perheen isä kommentoi alkuvaiheessa, että vähemmän on enemmän kalustuksen suhteen ja se on antanut selkeän linjan sisustukselle. Kodikuutta tietenkään unohtamatta.

Olohuone

Olohuone on keittiön ja eteisen kanssa yhtä suurta tilaa, jolloin taloon saapuja on heti kodin sydämessä. Avaruus ja valoisuus ovat valttia ja värikäs sohvaryhmä tuo lämmön ja kodikkuuden tilaan harkittujen yksityiskohtien kanssa. Taiteilija Iikka Hackmanin taulu Luottamus on katsenvangitsija, joka toistaa kauniisti sisutuksen tehostevärejä oranssia, mustaa ja harmaata.

Keittiö

Keittiö keskustelee tiiviisti olohuoneen kanssa ja on selkeämpi ja hillitympi kuin vierustoverinsa. Pääosissa iso saareke, jossa kelpaa laittaa ruokaa ja iso ruokapöytä, johon koko perhe mahtuu kerralla syömään.

Kylpyhuone

Saunarakennuksessa sijaitseva pesuhuone ja sauna yhdessä saunatuvan kanssa ovat valoisan talon vastakohta tummalla ja rouheammalla tunnelmallaan. Tilat kutsuvat rauhoittumaan tai viettämään aikaa joko perheen tai ystävien kanssa. Betoniset ja ruosteiset pinnat puhuttelevat kaikkia ja siksi niissä ei ole saunarakennuksessa säästelty. Kaiken kruunaa terassille katseilta suojaan sijoitettu poreamme.

Makuuhuone

Vanhempien makuuhuoneessa pientä arjen luksusta tuo muhkea sänky ja hohtava sininen tapetti, jonka kimalteet pääsevät oikeuksiinsa suuresta ikkunasta tulevan valon ansiosta.

Huoneesta on myös suora yhteys suureen vaatehuoneeseen ja omaan kylpyhuoneeseen.

Taide

Talon tarinan maalaus autotalliin ja olohuoneen "Luottamus"-taulu, Huonosti Maalatut Seinät, Iikka Hackman, huonostimaalatutseinat.fi
Seinätarrat ja julisteet, Art4u.

Kohde-esittely

Talotyyppi: omakotitalo
Huoneistoala (m²): 166
Huoneiden lukumäärä: 7h+tupakeittiö+s+autotalli
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: puu
Julkisivumateriaali: puu
Energiatehokkuusluokka: B, Matalaenergiatalo

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Rakennuttaja

Pia Vesterbacka ja Jukka Keski-Jaskari

LVI-suunnittelija

Jukkatalo

Näytteilleasettaja

Jukkatalot / Markus Forsberg
www.jukkatalo.fi

Rakennesuunnittelija

Perustava / Jukkatalo Arto Leppänen

Arkkitehtisuunnittelija

Arkkitehtitoimisto Kekkonen & Vuorento Oy / Marjo Kekkonen

Pihasuunnittelija

Pia Vesterbacka ja Jukka Keski-Jaskari

Sisustussuunnittelija

Jukkatalo / Marjo Suuronen
www.jukkatalo.fi

Pääsuunnittelija

Arkkitehtitoimisto Kekkonen & Vuorento Oy / Marjo Kekkonen

Sähkösuunnittelija

Jukkatalo / Juhani Kivirinta

Viherrakentaja

Pia Vesterbacka ja Jukka Keski-Jaskari

Tekniset tiedot

Ulkotasot

Terassi: Corsica-täyskasettimarkiisi, Verholine oy, www.verholine.fi
Terassin lasikaide ja -seinä, Suomen lasitehdas, www.lasitehdas.com / Twinson classic harmaa 510 -terassilaudat, Puucomp, www.surfaces.fi / Ikkunoiden Visor-vekkikaihtimet, https://visor.fi

Runko

Puurunko

Julkisivut

Ulkoseinän pintamateriaalit Puu
Ulko-ovet Door Master nosto-ovet, www.doormaster.fi / Ulko-ovet, Piklas, www.piklas.fi
Ikkunat Piklas

Katto

Peltikatto

Seinät, lattiat, ikkunat, portaat

Seinät Ek-kipsilevy. Maalit: Eurodecor ja tapetit Rasch Sparkling ja Factory III- mallistot, RTV www.rtv.fi / Autotallin seinät maalattu Eskaron Safira 3 pohjamaalilla ja Safira 20 pintamaalilla, www.eskaro.fi
Lattiat Porcellanato-laatta Terratinta Kos Moln & Esagona Decor, Terratinta Partners Oy terratinta.fi

Väliseinät ja -ovet

Väliseinät Ek-kipsilevy, Vihta 13 musta lasi / RTV
Ovet Jeld Wen 411 Steady / RTV

Tilavarusteet

Vakiokiintokalusteet Kiintokalusteet, Keittiömaailma / Kodinkoneet, Miele, www.miele.fi / Vaatehuoneen kalusteet, Mirrorline, www.mirrorline.fi / Sulkutilan liukuovet, Suomen lasitehdas, www.lasitehdas.com / Hanat Oras, www.oras.com
Kylpyhuonekalusteet Lind Bath / RTV, Woodio-allas, https://woodio.fi
Muut tilavarusteet Ido Showerama 10-11 -suihkuseinä, Glow wc-istuin, www.ido.fi / Hanat Oras, www.oras.com / Narvi NC electric -kiuas, www.narvi.fi / Sauna lauteet Siparilan kuultavan harmaa laudelankku, www.siparila.fi

Talotekniikka

Lämmöntuotanto Ilma-vesilämpöpumppu
Lämmönjako talon sisällä Vesikiertoinen lattialämmitys

Sähköjärjestelmät

Tavanomainen sähköistys. Valaisimet Eglo Connect -älylamput. Sähköiset Rollock- ja Oviku-lukot.

Piha-alue

Pihan materiaalit Benders pihakivi
Kasvillisuus Tuija, kuunlilja, kuntta

Muut tiedot

Talon ja käyttöveden lämmitys tapahtuu energiatehokkaasti ilmavesilämpöpumpulla. Ilmanvaihtolaite tehostaa puhallinnopeutta automaatisesti kosteuden mukaan. Asunnon lämpökuormaa vähennetään ikkunoiden auringonsuojakalvoilla, jolloin ilmalämpöpumpuilla tehtävä jäähdytys ei tarvitse niin paljoa energiaa.

Seuraavaksi

40. Illyria

Suunnittelun tavoitteena oli luoda 4-henkiselle perheelle tilava, linjakas ja käytännöllinen unelmien koti, jossa viihdytään.

41. Honkarakenne Honka Huomen

Honka Huomen on älykäs hyvän elämän hirsitalo, joka pitää huolta asukkaistaan, itsestään ja ympäristöstä.