Lohja 2021

Tutustu messukoteihin

Millainen oli messukotien matka unelmista toteutukseen? Tulevien asukkaiden omissa sosiaalisen median kanavissa pääset seuraamaan kotiprojektia pintaa syvemmälle!

Asuntomessulipun Lohjalle ostaneet pääsevät tutustumaan messukoteihin tarkemmin myös virtuaalikierrosten ja kuvien myötä virtuaalisilla Asuntomessuilla. Henkilökohtainen pääsykoodi virtuaaliin toimitetaan sähköpostilla lippuostoksen kuitin yhteydessä.

Tutustu alueen karttaan tästä >>

Esteettömyyskartoitus >>

1. Villa Ilta on kaunis, puurakenteinen talo, joka tarjoaa suurperheen jäsenille niin omaa rauhaa kuin yhteistä tilaa. Erillinen saunarakennus tuo arkeen luksusta ja yövieraille oman sopen. Seuraa Instagramissa.

2. ProModi Elämäntilanteen mukaan muunneltava, siirreltävä ja kierrätettävä teräsrunkoinen Modi-koti. Seuraa Instagramissa ja tutustu lisää verkossa.

3. Suomi Kannustalon Suomi muokattuna perhe Jokirinteen ajattoman upeaksi messukodiksi Seuraa Instagramissa.

4. Kastelli Veistos Kastellin uutuusmallisto Veistos lanseeraa uuden kotimallin Lohjan asuntomessuille. Vuoden 2020 Veistos-mallisto on suunniteltu nykyajan tarpeisiin, niin toiminnallisuudeltaan kuin komealta ulkonäöltäänkin. Seuraa Instagramissa.

5. Lohjan Saarenta Kahden aikuisen kivitalokoti käytännöllisin ja avarin tilaratkaisuin, luonnon ja järvimaiseman ehdoilla. Rakennuksen moderni arkkitehtuuri, sekä lukuisat asumismukavuutta lisäävät ja estetiikkaa henkivät yksityiskohdat tekevät Lohjan Saarennasta kodin, jossa on helppo ja huoleton asua ja elää. Seuraa Instagramissa.

6. Kastelli Plazia Järven sydän on lapsiperhe Storbjörkin hurmaava ja toimiva koti. Seuraa Instagramissa.

7. Pyörre-talo Pyöreä kiertotalouden mallitalo, joka rakentuu kulttuuria rakastavan pariskunnan kodiksi. Seuraa Instagramissa ja tutustu lisää verkossa.

8. Talo Sensu Perhe Norrbyn rouhea ja persoonallinen koti hellii kaikkia aisteja. Talossa leikitellään luonnonmateriaaleilla ja panostetaan terveeseen sisäilmaan. Building Zen. Seuraa Instagramissa ja tutustu lisää verkossa.

9. Villa Nordic Stories Rakentajaperheen ja Ollikaisen hirsirakenteen yhteistyöllä syntyy upea, moderni hirsitalo, jonka ikkunoista avautuu huikea järvimaisema. Seuraa Instagramissa.

10. Joutsela Rakentajaperhe Hirvosen persoonallinen Lakka Kivitalo huomioi niin kahden asukkaansa kuin perheen vieraidenkin tarpeet. Seuraa Instagramissa.

11. Ormax Aurinko Hiidenkoti Lue lisää asunto-osuuskunnasta alempana tällä sivulla.

12. Hiidenkoti Masku ja Taiteen asunto -taidenäyttely Lue lisää asunto-osuuskunnasta alempana tällä sivulla

13. Jukkatalo Jalava on valoisa ja viihtyisä lapsiperheen koti, jonka oleskelutiloissa mahtuu mukavasti viettämään tärkeitä, yhteisiä hetkiä, mutta jossa jokaiselle perheenjäsenelle on myös omaa tilaa. Koko perheen kokkailu ja ruokailuhetkiin on sopivasti tilaa niin sisällä kuin terassillakin. Energiatehokkaan kodin rakentamisessa tehdään tulevaisuuden ratkaisuja mm. huomioimalla sähköautojen lataus ja uudet energiatavoitteet. Puurakenteisen talon hiilijalanjälki on pieni. Lue lisää blogistamme ja seuraa meitä myös Instagramissa.

14. Dekotalo Kuulas on arkkitehti Antti Heikkilän yhdessä Dekotalon asiantuntijoiden kanssa suunnittelema raikas ja valossa kylpevä, toimiva kokonaisuus, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia perheelle, työlle, edustukselle sekä harrastuksille. Seuraa Instagramissa ja lue lisää blogista.

15. Ainoa Fiksu on kompakti koti ilman hukkatilaa. Oma erillinen saunarakennus tarjoaa omaa rauhaa yövieraille tai vaikka itsenäistymässä olevalle nuorelle. Energiatehokas elementtirakentaminen on vihreä valinta. Elementtitehtaalla kierrätetään ja hyödynnetään lähes kaikki syntynyt jäte. Katon edullinen ilmansuunta mahdollistaa myös aurinkosähkön hyödyntämisen. Seuraa Instagramissa

16. Designtalo Idyll on näyttävä talo, joka on edukseen kaikkina vuodenaikoina upeassa järvimaisemassa. Talo palvelee isompaakin perhettä, ja tuo arkeen hyvää oloa ja asumisen helppoutta. Designtalo Idyll on hiilineutraali ECO2-koti, jonka rakenteissa on minimoitu muovinkäyttö ja lämmöneriste on valmistettu uusiutuvasta puukuidusta, joka tasaa sisäilman kosteutta luonnon omalla menetelmällä. Talon hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta. Seuraa Instagramissa

17. ja 18. Hoivatilat Toiveiden kortteli Lue lisää Toiveiden korttelista alempana tällä sivulla

19. Lova Masku Upeat saunatilat kattoterassilla tuovat uutta ulottuvuutta vuokra-asumiseen

20. Lova Masku Toimiva vuokra-asunto moneen makuun.

21. Lova Ihastele värikkäässä pikkukodissa Luksian opiskelijoiden kädentaitoja

22.–24. TA-Asumisoikeus Oy Kaksi viehättävää asuntoa sekä upea kattoterassi viljelylaatikoineen.

25. Villa Kokkokallio Kokkokallion uusi emäntä ja isäntä loihtivat viehättävälle sahanjohtajan vanhalle kodille ja konttorille uuden elämän. Seuraa Instagramissa ja Facebookissa.

26. Villa Hopeapuu Omarantaiselle tontille kauniisti sulautuva persoonallinen ja ekologisia arvoja kunnioittava Honkatalo. Seuraa Instagramissa.

Asunto-osuuskunta Hiidenkoti

Kolmesta paritalosta koostuvan asunto-Osuuskunta Hiidenkodista löytyy useampi koti, joissa pääsee vierailemaan. Ormax Aurinko Hiidenkoti (kohde nro 11) esittelee kaksi erilaista sisustusta.

Osuuskunnan kolmas vierailukohde on Masku Hiidenkoti (kohde nro 12) ja samasta talosta löytyy myös taidenäyttely. Taiteen asunto -näyttelyn on kuratoinut Hiidensalmen taidekoordinaattori Pasi Rauhala Länsi-Uudenmaan taitelijaseuran jäsentaiteilijoiden teoksista. Värikkäässä ja monipuolisessa näyttelyssä rennon abstraktit maalaukset kohtaavat pieniä ja yllättäviä yksityiskohtia sisältäviä kollaaseja ja veistoksia. Näyttely on hyvä tilaisuus tutusta alueen taiteilijoihin tai tehdä taidehankintoja omaan kotiin.

Osuuskunnan talojen katot ovat Ormax Aurinkokattoja: laattamaisen Ormax EVO-kattotiilen ja kattoon integroitujen aurinkopaneelien kokonaisuus. Ratkaisu valittiin sen tehokkuuden sekä visuaalisuuden takia. Perinteisistä aurinkopaneeliratkaisuista poiketen Ormax Aurinkokatossa aurinkopaneeleja ei asenneta katon päälle, vaan ne ovat samalla osa vesikattoa. Näin katon ja samalla koko rakennuksen ilme säilyy linjakkaana.

Tutustu näihin Asuntomessujen historian ensimmäisiin osuuskuntamuotoisiin koteihin ja lue lisää osuuskunta-asumisesta yleensä täällä.

Kumppanuuskortteli

Kumppanuuskorttelin toteuttajat

Asuntomessualueen kerrostalokorttelin, ns. kumppanuuskorttelin, suunnitteluvaraus on Suomen Hoivatiloilla, joka toteuttaa kortteliin tilat ikääntyneiden asumiselle ja päiväkodille. Lisäksi messuihin mennessä rakentuu TA-yhtiöiden asumisoikeuskerrostalo ja Lohjan vuokra-asuntojen vuokrakerrostalo.

284393-12-sahapiha6-havainne-piha

Sahapiha 6, TA-asumisoikeustalo

TA:n kohde on laadukas kuusikerroksinen kerrostalo, johon tulee 34 modernia ja energiatehokasta asumisoikeusasuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat noin 40-neliöisistä kaksioista yli 80-neliöisiin neljän huoneen asuntoihin.

Ekologisen talon asuntoihin ei tule omia huoneistokohtaisia saunoja, mutta talon ylimpään kerrokseen rakentuu viihtyisä yhteissauna. Saunasta pääsee vilvoittelemaan kattoterassille ja nauttimaan upeista järvimaisemista.

Lue lisää osoitteessa ta.fi. Seuraa kohteen rakentumista osoitteessa https://ta.fi/asuntomessut

Hiidensalmi Lova taideseina

Sahapiha 4, Lohjan Vuokra-asunnot

Lovan vuokrakerrostalo nousee Hiidensalmen rantamaisemiin alle kahden kilometrin päähän Lohjan keskustasta. Moderni 6-kerroksinen kerrostalo koostuu yhteensä 36 huoneistosta. Lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on upea kattoterassi saunaosastoineen sekä kuntosali ja pesula.

Sahapihan kiinteistö rakennetaan energiatehokkaasti aurinkosähköä hyödyntäen. Talo on elementtitalo, jossa on huoneistokohtainen ilmanvaihto ja lasitetut parvekkeet.

Kohteen asuntojen haku avautuu huhti-toukokuussa 2021, tarkempaa tietoa hakuajoista saat seuraamalla yhtiön kotisivuja. Ennakkovarauksia ei oteta vastaan, vaan haku tapahtuu hakuajan alettua tasa-arvoisesti yhtiön kotisivujen ja sähköisen asuntohakujärjestelmän kautta.

Tutustu kohteen virtuaaliesittelyyn. Lue lisää Lovan sivuilta.

hoivatilat-768x447

Sahapiha 2, Suomen Hoivatilat

Hoivatilat rakentaa oman kohteensa kumppanuuskortteliin, Taapeliaukion reunalle. Laadukas rakennus tarjoaa puitteet ikäihmisen palveluasumiselle, josta huolehtii Attendo sekä toimivat tilat Pilke-päiväkodin pienille asiakkaille. Korttelin autoton ja vehreä yhteispiha on turvallinen kaiken ikäisille. Kohteen rakentumista voit seurata verkkosivulla ja somessa.

Hoivatilojen verkkosivulle >>

Facebook

Instagram

Lisätietoja kumppanuuskorttelista:

Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Asuntomessut Lohjalla 2021, p. 050 590 8020, mirka.harkonen@lohja.fi

Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 050 531 6776, heikki.vuorenpaa@asuntomessut.fi