Sisustuskierros

Uniikkia designia ja käsityötä - HEVI kivitalo Lumitiikeri - Sisustuskierros

Taidokas, uniikki design ja käsityön taidot esittäytyvät tässä Asuntomessukodissa. Puu ja kivi yhdistyvät taidokkaasti luoden harmonisen kokonaisuuden. Veistoksellinen portaikko on asunnon kohokohta.

Kohde 7 Lumitiikeri 1 sisustus

Sisustuksen väriskaala on rajallinen ja keskittyy värien sijaan struktuureihin ja eri luonnonmateriaalien yhdistämiseen. Skandinaavisen vaalean värityksen ja puupintojen lisäksi pyöreät muodot ja mustan kontrasti tuovat japandi-henkeä.

Suunnittelu

"Lumitiikerin sisustusratkaisuissa, niin materiaalien kuin kalusteidenkin osalta, lähtökohtana oli suosia suomalaista osaamista.

Suunnitteluprosessin lähtokohtana on minulle aina ensisijaisesti tilan käyttäjä, eli asukas sekä itse rakennus, mutta koska kyseessä on Asuntomessuprojekti, halusin lisäksi ottaa kantaa rakentamisen kulttuuriin tuomalla mukaan kotimaisten yritysten sekä erityisesti pien- ja perheyritysten kokemuksen ja osaamisen. Tavoitteenani oli luoda kokonaisuus, joka olisi eräänlainen oodi suomalaiselle osaamiselle, niin materiaalien, muotoilun kuin rakentamisen osalta. Tämä kohde suunniteltiin yhteistyössa kotimaisten toimijoiden kanssa, minun roolini oli kuratoida suomalaiset osaajat yhteen ja huolehtia siitä, että kokonaisuus on visuaalisesti eheä ja inspiroiva niin asukkaalle kuin messuvieraille."

Olohuone

Olohuoneen vaikuttavimmat elementit ovat seitsemään metriin yltävä kalkkilaastilla päällystetty kaareva seinä, suuret ikkunapinnat, tilan kaksi takkaa sekä marmoripintainen suurlaattalattia. Teknoksen täyshimmeät neutraalin sävyiset maalit, Decorativin voimakasstruktuuriset kalkkilaastipinnat sekä ABL-Laattojen mattapintainen marmorikuvioitu suurlaatta muodostavat eheän ja aikaa kestävän kokonaisuuden.

Kohde 7 Lumitiikeri 5 sisustus

Keittiö

Talon muutoin neutraalia ja haaleaa sävymaailmaa haluttiin rikkoa keittiön osalta, missä väritys vaihtuu astetta tummempaan. Vaalea marmorilattia kaipasi kontrastia mustaksi petsatusta tammiviilusta. Blau Interiorin räätälöimä keittiö on toteutettu mittatilauksena ja tekniikan osalta tanskalainen Witt mahdollisti tyyliin sopivat ja osittain täysintegroidut kodinkoneet. Seinäpinnalle jatkettiin rouheista betoniportaista napattua sävymaailmaa. Decorativin Marmorino-kalkkilaastin pariksi yhdistin Blaun mattaharmaan terrazzomarmori-tason.

Kohde 7 Lumitiikeri 4 sisustus

Kylpyhuone

Kylpyhuoneisiin haluttiin samaa luonnonmukaista ylellisyyttä, mitä talon muistakin tiloista löytyy. Kylpyhuoneiden suunnittelussa pyrin yksinkertaistamiseen, harmoniaan ja rauhoittavaan minimalismiin. Tämä tarkoitti rakenteellisilta ratkaisuilta kaiken ylimääräisen tekniikan piilottamista, mittatilauskalusteita sekä yhtenäisiä pintamateriaaleja. Kylpyhuoneissa seinä- ja lattiapinnat ovat joko materiaaliltaan tai sävyltään yhtenäiset. Alakerran kylpyhuoneessa jopa ABL-laattojen valmistama keraaminen taso altaineen yhdistyy saumattomasti ympäröiviin pintamateriaaleihin. Yläkerran kylpyhuoneessa tammiviiluisen kiintokalusteen päällä lepää Cosentinon Dektonista valmistama taso altaineen. Blau Interior toteutti kaikki kylpyhuonekalusteet mittatilauksena tammiviiluisena. Kylpyhuoneiden kruunu on Volan mattamustat seinähanat sekä suihkut.

Kohde 7 Lumitiikeri 2 sisustus

Taide

Kohteessa on esillä veistoksia, keramiikkaa ja taidetta kotimaisilta muotoilijoilta & taiteilijoilta. Mukana mm. Hanna Heinon ja Pasi Kärkkäinen veistokset; Keramiikka: Henriikka Leppänen keramiikka; Udumbara ruukut; Hanna Saaren leikkuulaudat; Seinätaide: Niina Kratz, Reeta Ek & Ari Pelkonen

Kohde 7 Lumitiikeri 3 sisustus

Katso kohteen tiedot

Seuraavaksi

Sisustuskierros

Taidetta ja akustiikkaa - Duplio B Aalto - Sisustuskierros

Katso, miten Duplio B Aallossa on hyödynnetty taitavasti taidetta osana toimivaa sisustusta.

Sisustuskierros

Ekologista ja vastuullista - Pikkupolku Retro - Sisustuskierros

Pikkupolku Retron sisustuksessa korostuvat sisustustrendien kärjet: ekologisuus, kierrätys ja vastuullisuus.