23. TA-Asumisoikeus Colori

Asuntomessujen asumisoikeustalo tarjoaa viihtyisää ja yhteisöllistä asumista 34 huoneistossa. Kaukolämmöllä lämpenevä A-energialuokan kerrostalo hyödyntää aurinkoenergiaa sekä moderneja ratkaisuja. Talon erikoisuutena on ylimmän kerroksen maisemasauna järvinäkymin sekä tilava kattopuutarha viljelylaatikoineen.

Lisäksi talon yhteispiha kutsuu ympäröivien rakennusten asukkaat ulkona oleskeluun ja kohtaamisiin. Pihan monipuolinen kasvillisuus, oleskelupaikat ja toiminnot tarjoavat tekemistä ja seurattavaa jokaiselle. Kylämäisen pihan keskeinen kohtaamispaikka on pihakaivo, johon kattovesiä kerätään kasteluvedeksi viljelyksille. Pihalta on välittömät yhteydet laajemmalle viheralueelle.

Tämän kompaktin Colori-kaksion jokainen neliö on käytetty hyödyksi. Tilava lasitettu parveke tuo asuntoon lisää tilaa ja talon yhteistilat mahdollistavat sen, että elämä jatkuu oman kodin seinien ulkopuolella. Esimerkiksi pyykkihuolto hoituu talon pesulassa. Koti on suunniteltu yhdelle asukkaalle, joka arvostaa helppoa asumista ja laadukasta arkea. Koti ei rajoitu vain asunnon seinien sisään vaan elämä jatkuu talon yhteisissä tiloissa kattoterassilla grillaillen ja näköalasaunasta nauttien!

A-energialuokan asumisoikeuskerrostalon hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi älykäs lämmityksen optimointi ja huoneistokohtainen sähkön- ja vedenkulutuksen seuranta. Talossa on aurinkopaneelit, ja autokatoksissa on valmiina kymmenen sähköautojen latauspistettä. Tutustu messutalon hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: TA-Asumisoikeus hiilijalanjälkilaskenta

VIHREÄ TEKO -kisan voittaja

TA-Yhtiöt voitti Asuntomessuilla Lohjalla järjestetyn Vihreä Teko -kilpailun. Raadin perustelut: Yhtiö on jo vuosien ajan määrätietoisesti ja järjestelmällisesti kehittänyt kohtuuhintaista asuntotuotantoaan ympäristövaikutukset kokonaisvaltaisesti huomioivaan suuntaan. On tärkeää, että myös pieni- ja keskituloisille tarjotaan mahdollisuuksia asua ilmasto- ja ympäristöystävällisesti ja viihtyisästi. Kaikelta asuntotuotannolta, kohtuuhintaiseltakin, on edellytettävä laatua ja osallistumista rakentamisen päästöjen vähentämiseen. TA-Asumisoikeus Oy osoittaa Lohjalla tason, johon jokaisen kerrostalohankkeen Suomessa tulisi vähintään yltää!

Kohde-esittely

Talotyyppi: Kerrostalo
Huoneistoala (m²): 41,5
Huonelukumäärä 2h + kt
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Betoni
Julkisivumateriaali: Tiili
Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 21 kg CO2e/m2/vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 2962 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: A
E-luku: 73

Asumisoikeusasumista parhaimillaan!

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

TA-Asumisoikeus Oy

Pääsuunnittelija

UKI Arkkitehdit Oy, Sasu Alasentie

Rakennuttaja

TA-Rakennuttaja Oy

Rakennesuunnittelija

Sitowise Oy, Marko Voutilainen

Pihasuunnittelija

Nomaji maisema-arkkitehdit Oy, Varpu Mikola ja Inkeri Niskanen

Sähkösuunnittelija

Sähkösuunnittelu Kortemaa Oy, Tomi Lintula

LVI-suunnittelija

LVI-toimisto Haapalainen Oy, Kai Saira

Sisustussuunnittelija

TA-Asumisoikeus Oy / Messutiimi / Anu Vähäkallio yhteistyössä Jean Vernet

Arkkitehtisuunnittelija

UKI Arkkitehdit Oy, Roni Koski-Tuuri

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

24. TA-Asumisoikeus talosauna-osasto ja kattoterassi

Sahapihan huippu on kohtaamispaikka kaikille talon asukkaille.

25. Villa Kokkokallio

Villa Kokkokallio on Ulkopuolelta suojeltu, vuonna 1928 sahanjohtajan asunnoksi ja konttoriksi rakennettu hirsitalo, jota nyt kunnostetaan kunnioittaen sen koko pitkää historiaa.