24. TA-Asumisoikeus talosauna-osasto ja kattoterassi

Sahapihan Huippu on kohtaamispaikka kaikille talon asukkaille. Kattoterassi ja yhteissauna tarjoavat mahdollisuuden laajentaa elämää myös oman kodin seinien ulkopuolelle.

Tilavasta yhteissaunasta on upeat maisemat Lohjanjärvelle, ja saunan jälkeen voi vilvoitella kattoterassilla vaikkapa grillailun merkeissä! Katolla on jokaiselle talon 34 huoneistolle myös oma viljelypalsta, jossa voi kasvattaa hyötykasveja tai kukkia. Kattoterassin kalustus on suunniteltu säänkestäväksi ja useampi seurustelupaikka kutsuu talon asukkaita viettämään yhteistä aikaa.

A-energialuokan asumisoikeuskerrostalon hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi älykäs lämmityksen optimointi ja huoneistokohtainen sähkön- ja vedenkulutuksen seuranta. Talossa on aurinkopaneelit, ja autokatoksissa on valmiina kymmenen sähköautojen latauspistettä. Tutustu messukodin hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: TA-Asumisoikeus hiilijalanjälkilaskenta

VIHREÄ TEKO -kisan voittaja

TA-Yhtiöt voitti Asuntomessuilla Lohjalla järjestetyn Vihreä Teko -kilpailun. Raadin perustelut: Yhtiö on jo vuosien ajan määrätietoisesti ja järjestelmällisesti kehittänyt kohtuuhintaista asuntotuotantoaan ympäristövaikutukset kokonaisvaltaisesti huomioivaan suuntaan. On tärkeää, että myös pieni- ja keskituloisille tarjotaan mahdollisuuksia asua ilmasto- ja ympäristöystävällisesti ja viihtyisästi. Kaikelta asuntotuotannolta, kohtuuhintaiseltakin, on edellytettävä laatua ja osallistumista rakentamisen päästöjen vähentämiseen. TA-Asumisoikeus Oy osoittaa Lohjalla tason, johon jokaisen kerrostalohankkeen Suomessa tulisi vähintään yltää!

Kohde-esittely

Talotyyppi: Kerrostalo
Huoneistoala (m²): talosaunaosasto 33 m2, kattoterassi 149 m2
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Betoni
Julkisivumateriaali: Tiili
Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 21 kg CO2e/m2/ vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 2962 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: A
E-luku: 73

Asumisoikeusasumista parhaimmillaan!

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

TA-Asumisoikeus Oy

Pääsuunnittelija

UKI Arkkitehdit Oy, Sasu Alasentie

Rakennuttaja

TA-Rakennuttaja Oy

Rakennesuunnittelija

Sitowise Oy, Marko Voutilainen

Pihasuunnittelija

Nomaji maisema-arkkitehdit Oy, Varpu Mikola ja Inkeri Niskanen

Sähkösuunnittelija

Sähkösuunnittelu Kortemaa Oy, Tomi Lintula

LVI-suunnittelija

LVI-toimisto Haapalainen Oy, Kai Saira

Sisustussuunnittelija

TA-Asumisoikeus Oy / Messutiimi / Anu Vähäkallio

Arkkitehtisuunnittelija

UKI Arkkitehdit Oy, Roni Koski-Tuuri

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

25. Villa Kokkokallio

Villa Kokkokallio on Ulkopuolelta suojeltu, vuonna 1928 sahanjohtajan asunnoksi ja konttoriksi rakennettu hirsitalo, jota nyt kunnostetaan kunnioittaen sen koko pitkää historiaa.

26. Villa Hopeapuu

Villa Hopeapuussa haluttiin maksimoida maiseman ja luonnonvalon hyödyntäminen - kuitenkin niin, että yksityisyys ja turvallisuudentunne säilyvät. Tavoitteena oli luoda innostava talo, johon ei kyllästy ikinä!