9. Villa Nordic Stories

Arkkitehti Virve Rosberg suunnitteli ja asemoi talon järven ehdoilla, ja jokaisesta kodin tilasta onkin näkymä järvelle.

”Arkkitehtimme piirsi talon täydellisesti haastavalle tontille sopivaksi, ilmansuunnat ja rannan muodon huomioiden. Hän kuunteli tarkasti jokaisen perheenjäsenen toiveita siirtäen ne taitavasti suunnitelmaan. Halusimme ajattoman kodin, jonka tärkeimmät elementit ovat puu, kivi ja vesi - jotka ovat 100% luonnontuotteita. Tontin sijainti on ylivertainen, ja halusimme sille vertaisensa, upean, persoonallisen, juuri meidän tarpeisiimme suunnitellun talon.” - Villa Nordic Stories rakennuttajaperhe

Perheen pikkulapsiarki on nyt ohi, ja tilalla on aktiivisten ja urheilevien kouluikäisten tytärten ja vanhempien elämä. Talossa kunnioitetaan jokaisen omaa rauhaa ja niinpä uuteen kotiin toteutettiin selkeästi omat tilat vanhemmille ja nuorille, jotta nuoret saavat viettää ystäviensä kanssa omassa rauhassa aikaansa - vanhempien toki ollessa aivan vieressä. Yhteistä oleskelutilaa on paljon, ja tämä perhe viihtyykin hyvin keskenään kotioloissa!

Suunnittelun tavoitteena oli luoda toimiva ja näyttävä koti, joka tarjoaa upeat puitteet elämiseen ja olemiseen - sekä ihanaa luksusta vapaa-ajan viettoon. Hirsitalo oli perheelle alusta asti selvä valinta, mutta julkisivuissa haluttiin käyttää myös tyylikästä, suomalaista, liuskekivipintaa. Arkkitehti ja perhe ovat tunteneet toisensa pitkään, joten yhteinen sävel oli helppo löytää - ensimmäiset luonnokset olivat heti 'ne oikeat'.

Maanläheiset ja luonnolliset materiaalit luovat yhdessä toimivan pohjaratkaisun kanssa miellyttävän ja harmonisen asumisen kokonaisuuden. Värimaailma löytyy perheen äidin ja isän häälahjaksi saamasta maalauksesta ”Aurinkokello”, joka komeilee portaikon seinällä. Kokonaisuudesta haluttiin luoda yhdistelmä saaristoa ja tunturia - ajatuksena "Halusimme talon, jossa tuntuu siltä, kuin olisimme koko ajan lomalla!".

Tässä talossa on erityispiirteinä kodinhoitohuoneen puuttuminen, työhuoneen sijoitus talon kauimmaiseen nurkkaan, keittiön jakautuminen "pantryyn" ja olohuoneen yhteydessä olevaan nimekkeeseen sekä ihana, merihenkinen saunaosasto saunakamareineen!

Villa Nordic Storiesin hiilijalanjälkeä pienentävät esimerkiksi hirsirakenne sekä ilma-vesilämpöpumpun ja vesikiertoisen lattialämmityksen muodostama vähäpäästöinen lämmitysjärjestelmä. Tutustu messukodin hiilijalanjälkilaskelmaan täällä: Villa Nordic Stories hiilijalanjälkilaskelma

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 199
Huonelukumäärä 7h+halli+k+s+autotalli+autokatos
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Hirsi sekä suomalainen liuskekivi Hiilijalanjäljen vertailuarvo: 15 kg CO2e/m2/vuosi
Hiilijalanjälki tonneissa: 156 tn CO2e
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 107
Tontin pinta-ala: 687

Merta, Lappia ja Alppeja rakastavan aktiivisen perheen tukikohta, jossa arki tuntuu lomalta.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Ollikaisen Hirsirakenne Oy / Heidi Willman

Pääsuunnittelija

Studio Rosberg / Virve Rosberg

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Ollikaisen Hirsirakenne Oy / Tero Ollikainen

Pihasuunnittelija

Pihasuunnittelija Laura/JKL-Trading Oy / Laura Moilanen

Piharakentaja

Pihasuunnittelija Laura/JKL-Trading Oy / Joonas Kiiski

Sähkösuunnittelija

Spigot Oy / Otto Kantola

LVI-suunnittelija

Spigot Oy / Seppo Kukko

Sisustussuunnittelijat

Design Paja Oy /Johanna Hernesniemi

Arkkitehtisuunnittelija

Studio Rosberg / Virve Rosberg

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 1.7. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

10. Joutsela

Arkkitehti Pet Michaelin suunnittelema ja muotoilija Harri Koskisen sisustama upea kohde luo puitteet viihtyisään asumiseen Lohjanjärven rantamaisemissa.

11. Ormax Aurinko Hiidenkoti

Asunto-Osuuskunta Hiidenkoti on rakennuttanut Asuntomessualueelle Lohjan Hiidensalmeen kolme paritaloa.