11 Villa Sten

Niin ikään rantatontille rakentuva toinen Jämerä-kivitalo yhdistää julkisivussaan tummaa rappausta ja vaaleaa puuta. Isot ikkunapinnat takaavat sen, että merimaisemasta pääsee nauttimaan myös sisätiloista. Sisustuksessa auttaa porvoolainen sisustussuunnittelija Sanna Piitulainen.

Villa Sten on lapsiperheen koti, jossa kohtaavat aidot materiaalit sekä kodikkuus. Myös perheen kissa on huomioitu suunnittelussa.

Rantatontilla sijaitsevasta talosta haluttiin mahdollisimman monesta tilasta näkymät merelle. Heti taloon sisään astuessa avautuvat näkymät merelle. Talon alakerta on porrastettu mukailemaan rinnetontin muotoa. Muutamaa askelmaa sisääntuloa alempana ovat oleskelutilat, avokeittiö, ja ruokailutila. Viisto sisäkatto, lattiapinnasta kattoon olevat ikkunat ja liukulasiovet talon levyiselle terassille tuovat tilaan valoa, ilmavuutta ja jatkuvuutta.

Kodin suunnittelussa on huomioitu toiminnallisuus, kompaktit neliöt sekä upeiden merimaisemien hyödyntäminen osana sisustusta. Aidot materiaalit ja runsas puun käyttö pehmentävät kivitalon tunnelmaa. Myös akustiikkaan on kiinnitetty huomiota, jotta arki olisi sujuvaa ja levollista.

Yläkertaan sijoitetussa päämakuuhuoneessa on suuri ikkuna, josta aukeaa maisema merelle. Tilassa on hotellimaista luksusta, jota laadukkaat materiaalit tukevat.

Nimensä Villa Sten on saanut tontilla sijaitsevasta suojeltavasta kivenlohkareesta.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jossa on paljon portaita. Sisäänkäynnille johtaa 4 porrasta. Sisällä tasanteen jälkeen on 6 porrasta alaspäin tai portaat ylös toiseen kerrokseen.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti Huoneistoala (m²): 137
Huonelukumäärä: 4 h + k + s + ak
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Kivi
Julkisivumateriaali: Rappaus
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 781

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Yksityinen

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Anne Fagerholm / Arkkitehtuuritoimisto ANFA

Rakennesuunnittelija

Aki Kananen / Jämerä Kivitalot Oy

Pihasuunnittelija

Sanna Moilanen / Toivepiha Oy

Sähkösuunnittelija

Magnus Nygård

LVI-suunnittelija

Ville Pöntinen / LVI-Suunnittelu Pöntinen

Sisustussuunnittelija

Sanna Piitulainen

Arkkitehtisuunnittelija

Jämerän suunnittelupalvelu ja Anne Fagerholm / Arkkitehtuuritoimisto ANFA

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

12 Cabin Havsstrand

Cabin Havsstrand on yksikerroksinen muoviton Honkatalojen ekopuutalo, joka sijaitsee kauniilla merenrantatontilla. Talo on saanut inspiraationsa vuosisadan puolivälin modernismista, ja sen muotoilu on ajatonta.

13 Villa Kruunu

Lakka-kivitalon lisäksi rantatontilla on yhdistetty puusauna-vierasmaja, joka on leikkimielisesti ristitty "anopin majaksi". Talon on suunnitellut arkkitehti Virve Rosberg ja sisustuksesta vastaa Johanna Hernesniemi.