Loviisa 2023

Kohteet

Kuningattarenrannan messukodeissa nautitaan merestä. Monella on omarantainen tontti, mutta vähintäänkin meri näkyy ikkunoista kaikilla. Messukodit esittelevät monipuolisesti rakentamista niin materiaalivalintojen kuin kokojensakin puolesta. Mukana on paitsi pientaloja, paritaloja, rivitalo sekä kerrostalo. Tervetuloa mukaan seuraamaan messukotien rakentumista, nimilinkit vievät suoraan eri messukotien omille Instagram-tileille!

1-2 As Oy Loviisan Lippulaiva

Lippulaiva on puurakentamisen taidonnäyte. Lippulaivan asukkaiden arki on huoletonta ja täynnä mahdollisuuksia. Venepaikka löytyy Loviisanlahden laiturista, kävellen pääsee nauttimaan kaupungin palveluista ja etätyöskentelyä varten löytyy oma tila talon ylimmästä kerroksesta. Tähän kerrostaloon valmistuu 33 asuntoa, joista 26 kappaletta on Loviisan Asunnot Oy:n vuokra-asuntoja. Seitsemän ylimmän kerroksen asuntoa ovat myynnissä. Avautuu uuteen ikkunaan

3-4 Kannustalon paritalot

6-7 Loviisan Majakka

9 Casa More

Sana more tarkoittaa kroatiaksi merta ja tämä koti viekin meitä Adrianmeren tunnelmiin. Moderni kivitalo kätkee suojiinsa erilaisia toimintoja, sillä sinne on tulossa muun muassa liikuntasali ja studio.

10 Villa KuningatarAvautuu uuteen ikkunaan

Tämän omarantaisen Jämerä-kivitalon asukkaille vesi on tärkeä elementti. Kotiin tulee uima-allas ja venevaja, josta säilytetään kaikenlaista vesiurheiluun liittyvää kuten esimerkiksi kanootteja. Kodin jokainen makuuhuone varustetaan omalla kylpyhuoneella.

11 Villa StenAvautuu uuteen ikkunaan

Niin ikään rantatontille rakentuva toinen Jämerä-kivitalo yhdistää julkisivussaan tummaa rappausta ja vaaleaa puuta. Isot ikkunapinnat takaavat sen, että merimaisemasta pääsee nauttimaan myös sisätiloista. Sisustuksessa auttaa porvoolainen sisustussuunnittelija Sanna Piitulainen.

12 Cabin HavsstrandAvautuu uuteen ikkunaan

Rannalle nousee yksikerroksinen muoviton ekopuutalo modernilla tvistillä. Talo on saanut inspiraationsa vuosisadan puolivälin modernismista, ja sen muotoilu on ajatonta. Koko Loviisanlahden puoleinen seinä on pelkkää ikkunaa. Sisustus on hyvin vintage-henkinen ja siinä nähdään paljon 50–60-luvun designia.

13 Villa KruunuAvautuu uuteen ikkunaan

Lakka-kivitalon lisäksi rantatontille tulee yhdistetty puusauna-vierasmaja, joka on leikkimielisesti ristitty "anopin majaksi". Talon on suunnitellut arkkitehti Virve Rosberg ja sisustuksesta vastaa Johanna Hernesniemi. Haaveissa on pehmeät ja lämpimät, murretut sävyt sekä tammen käyttö.

14 Nimi tulossa

Harjakattoisessa betonielementtitalossa hyödynnetään maksimaalisesti upea merimaisema. Harjakaton alle on rakennettu kekseliäästi lasten huoneet. Olohuoneen takka rakennetaan paikan päällä ja se nousee viiden metrin korkeuteen asti. Rantasauna lämpiää puilla ja tarjoaa hämyisän vastakohdan talon vaalealle sisustukselle.

15 Queen's StoneAvautuu uuteen ikkunaan

Täystiilitalo rakennetaan säänsuojaan eli terassit suojaavat sitä ympäri talon. Yhteen tasoon rakentamisessa on ajateltu talon toimimista kotina myös asukkaiden vanhentuessa. Mustan keittiön kanssa sisustuksen katseenvangitsijana toimii Muranosta tuotu värikäs kattokruunu. Talon lisäksi tontille rakennetaan huvimaja, joka toimii myös vieraiden majapaikkana.

16 Finnlog WisdomHouse

Atriumpihainen CLT-talo on persoonallinen muunnos Tuusulan Asuntomessuilla ihastuttaneesta Hetena-talomallista. Talossa on suuret ikkunat ja terassi meren suuntaan. Sisätiloissa nähdään modernia arkkitehtuuria ja lämmintä massiivipuuta. Sisustuksesta vastaa Iloa360-suunnittelutoimiston Heli Virtanen.

17 Villa HavetAvautuu uuteen ikkunaan

Messujen kolmas Jämerä-kivitalo on selkeä ja modernilinjainen. Valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tämä koti rakentuu pitkälti koirien ehdoilla, sillä esimerkiksi pintamateriaaleissa on huomioitu nelijalkaiset perheenjäsenet. Töitä tehdään erillisessä rakennuksessa. Sisustussuunnittelijana toimii Minttu Airaksinen-Mäkynen.

18 Villa AuroraAvautuu uuteen ikkunaan

Kuusamo Hirsitalojen perinteinen hirsitalo ranskalaisella tvistillä on sekä ekologinen että ekonominen.  Tilojen sijoittelu sekä isot ikkunat takaavat luonnon ja sisätilojen yhteyden sekä upeat, merelle avautuvat maisemat. Suojaisa lasitettu terassi mahdollistaa sen ympärivuotisen käytön tuulisinakin kesäpäivinä, tilava avoterassi puolestaan tarjoaa paikan päivänpaistatteluun auringossa.

19 Kuningattaren HelmiAvautuu uuteen ikkunaan

Finnlamellin kaksikerroksinen hirsitalo näyttää mereltä katsottuna aivan lyhdyltä. Tämä talo on saanut inspiraationsa viime vuonna Naantalissa nähdystä Auroran Ruususta. Sisustus yhdistelee vaaleaa skandinaavisuutta tummaan puuhun ja sen takana on Dima Latvalahti. Rantaan tulee terassi ja oma venepaikka.

20 Lisätietoja tulossa

21 Karpalo

Tämä talo toimii paitsi kotisatamana, myös työtilana, perheen ja ystävien kokoontumispaikkana sekä veneilyn ja lähimatkustamisen mahdollistajana. Tilat voivat muuntua: kuntoilu- tai työtilasta voi tulla isoäidin tai vaihto-oppilaan majapaikka. Epäsuora, tunnelmallinen ja hillitty valaistus ulkona, hillitty valaistus myös sisällä – isot ikkunat tarjoavat luonnonvaloa. Valaistuksen virtalähteenä toimii uusiutuva aurinkoenergia.

22 Villa Mare

Arkkitehti Heikki Lumisen kahdelle aikuiselle suunnittelema ympäristöystävällinen ja muoviton talo tehdään Panelo puu-sandwich -elementeistä. Energiatehokkuutta lisää oma aurinkovoimala talon katolla. Kodin sisustuksessa pääroolissa ovat valo ja harkittu, mutta mahdollisesti yllättäväkin värimaailma. Yksilöllisyyttä ja energiaa tuo myös taide, jota on esillä monipuolisesti marmoripatsaista moderneihin teoksiin.

23 Linnatuuli

Jukkatalojen Linnatuuli on korkea, mutta energiatehokas. Tämä messukoti lämpiää maalämmöllä. Sauna löytyy omasta rakennuksestaan. Ja vaikka ei rantatontilla ollakaan tähän kotiin kuuluu oma venepaikka.

24 Lilla HyggeAvautuu uuteen ikkunaan

Dekotalojen Lilla Hyggessä yhdistyy vapaa-aika ja arki. Alakerrasta löytyy arkieteinen, autokatos, lasten makuuhuoneet, eteishalli, kirjasto-työhuone sekä harrastehuone, jossa saa rauhassa musisoida. Yläkerrassa vanhempien makuuhuone, keittiö ja olohuone, sekä pesutilat saunoineen. Kaiken kruunaa upea kattoterassi poreammeella.

25 Villa KungenAvautuu uuteen ikkunaan

Designtalon suosituin malli, Nordic Classic Käpylä 128 Plus, on isän ja pojan kompakti koti. Olohuoneesta haluttiin iso ja avara tila ja työhuone yhdistettiin olohuoneeseen. Kaksi makuuhuonetta muutettiin yhdeksi isoksi huoneeksi, jossa mahtuu mahtuu sekä pelaamaan että nukkumaan. Moderni ilmeinen talo on helppokäyttöinen ja -hoitoinen. Maltilliset neliöt ja toimiva pohja tarkoittavat myös edullisia asumiskustannuksia.