Loviisa 2023

Asuntomessut Loviisassa 7.7.–6.8.2023

Loviisa emännöi Asuntomessuja vuonna 2023. Messualue on Loviisanlahden itäiselle rannalle rakentuva uusi, merellinen KuningattarenrannanAvautuu uuteen ikkunaan asuinalue, joka on sijainniltaan poikkeuksellisen edustava. Kuningattarenranta tarjoaa mahdollisuuden omarantaiseen ja korkealaatuiseen asumiseen keskustan tuntumassa, alle kilometrin kävelymatkan päässä palveluista.

Alueella on 19 pientalotonttia, joista kymmenellä tontilla on oma ranta ja lähes kaikilta avautuu merinäköala ilta-auringossa kimmeltävälle Loviisanlahdelle. Merellistä asumista alueella edustaa yhdeksälle kelluvalle talolle kaavoitettu alue, joka mahdollistaa talon rakentamisen meren päälle. Pientalojen lisäksi tulossa on rivitalo, kaksi paritaloa ja kerrostalokohde.

Alueelta avautuvat myös upeat näkymät vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin. Historiasta muistuttaa myös pohjoispuolella sijaitseva maalinnoitus Ungern. Merenrantaa alueella on noin 1,8 kilometriä. Merellisen maiseman vastapainona ovat alueen laajat puistomaiset viheralueet ja Gröna Uddenin tammimetsä.