Loviisa 2023

Saapumisohjeet

Loviisaan on helppo matkustaa valtateitä pitkin, sillä kaupunkia halkovat sekä valtatie 7 että valtatie 6. Helsingistä Loviisaan on alle 90 kilometriä, Kotkasta 46 kilometriä.

Julkisilla

Kuningattarenrannan messualue sijaitsee aivan Loviisan keskustan tuntumassa. Loviisaan on helppo saapua bussilla muun muassa Helsingin ja Kotkan suunnasta. Päiväkohtaiset aikataulut löydät Matkahuollon sivuilta.

Huomioithan, että reittiliikenteen busseilla on useita pysähdyspaikkoja Loviisassa. Linja-autoasemalta on vain 600 metrin kävelymatka messuporteille. Lisäksi osa vuoroista ajaa Ungernin linnoituksen pysäkille, aivan messuporttien viereen. Osa busseista pysähtyy liittymän 66 kohdalla keskustan ulkopuolella.

Kävellen ja pyörällä

Asuntomessualue Loviisassa on lyhyen kävelymatkan päässä kaikista keskustan palveluista. Pyöräparkki sijaitsee messuportin välittömässä läheisyydessä (Mannerheiminkatu 19). Seuraa opasteita paikan päällä.

Kelluva kevyen liikenteen väylä eli Kruunusilta yhdistää Kuningattarenrannan alueen myös Loviisanlahden vastarannalla sijaitsevaan historialliseen alakaupungin alueeseen. Huomioithan, että sillan alakaupungin päässä on automaattiportti, josta kulkemiseen tarvitset ennakkoon ostetun messulipun. Alakaupungilla ei ole lipunmyyntipistettä. Automaattiporteista ei pääse kulkemaan esimerkiksi lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa.

Omalla autolla

Yksityisautojen pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Johtajantie 2.

Pysäköintialue avautuu klo 9.00 ja sulkeutuu klo 21.00. Artisti-iltoina torstaisin pysäköintialue on auki klo 21.30 saakka.

Pysäköintialueelta on bussikuljetus messualueelle ja takaisin. Bussit kulkevat tihein väliajoin klo 9.30 alkaen ja kuljetus kuuluu pysäköinnin hintaan. Iltapäivisin messubussin kyytiin voit nousta myös Loviisan torilta.

Pysäköintilippu on autokohtainen ja sen voi ostaa etukäteen verkkokaupasta hintaan 11 € (+ toimituskulut alk. 1€). Pysäköintialueelta ostettaessa lipun hinta on 15 €.

Huom! Kuningattarenrannan lähialueilla ei ole lainkaan pysäköintitilaa yksityisautoille. Lähistöllä pysäköintiin tarvitaan erillinen lupa. Liikenteen sujuvuuden vuoksi messuvieraiden tulisi pysäköidä vain messuparkissa.

Taksilla ja liikkumisesteisen pysäköintitunnuksilla

Taksit voivat ajaa aivan Asuntomessuporttien luo osoitteeseen Mannerheiminkatu 19. Invapysäköinnin osoite on Saaristotie 1.

Veneellä

Loviisaan on helppo tulla omalla veneellä. Vierasvenesatama Laivasilta sijaitsee Loviisanlahden pohjukassa, Asuntomessualueen vastarannalla (60° 27,2’ N/ 26° 14,2’ E).

Messuille on vierasvenesatamasta lyhyt kävelymatka kelluvaa kevyen liikenteen väylää eli Kruunusiltaa pitkin. Alakaupungin päässä ei ole lipunmyyntipistettä, joten tarvitset ennakkoon ostetun messulipun päästäksesi sillalle.

Loviisa bussikartta