Loviisa 2023

UKK - usein kysytyt kysymykset

Saako koiran kanssa tulla alueelle?

Kyllä, mutta koiraa ei saa viedä kohteisiin sisälle. Poikkeuksen tähän tekevät opaskoirat.

Onko alueella lastenhoitopalvelu?

Kyllä. 2–6-vuotiaat lapset voi jättää hoitoon lapsiparkkiin. Palvelun hinta on 5€/alkava tunti. Huom.! Torstaisin lapsiparkki palvelee klo 20.30 asti. Alueella on myös leikkipuisto. Lastenhoitotila sijaitsee samassa kerrostalossa kuin kohteet 1-2.

Pääseekö lastenvaunujen kanssa kohteisiin?

Kohteisiin ei pääse vaunujen eikä rattaiden kanssa. Ne voi omalla vastuullaan jättää kohteen ulkopuolelle vierailun ajaksi.

Mihin moottoripyörä pysäköidään?

Moottoripyörät pysäköidään autojen kanssa samaan messuparkkiin (Johtajantie 2). Parkkialueelta löytyy ajovarusteille vartioimaton säilytystila, johon voi jättää varusteita omalla vastuullaan. Pysäköintialueelta on maksuton non-stop-bussikuljetus alueelle.

Onko polkupyörällä saapuville oma parkki?

Kyllä. Pyöräparkki löytyy messuporttien läheisyydestä. Pyöräparkkiin tuleva voi seurata pyöräparkkiopasteita katujen varrella. HUOM! Yleisen turvallisuuden vuoksi messualueelle ei saa viedä polkupyöriä eikä potkulautoja.

Voiko omalla veneellä tulla alueelle?

Loviisaan on helppo tulla omalla veneellä. Vierasvenesatama Laivasilta sijaitsee Loviisanlahden pohjukassa, Asuntomessualueen vastarannalla (60° 27,2’ N/ 26° 14,2’ E). Varsinaiselle messualueelle rantautuminen ja laitureihin tai muihin rakenteisiin kiinnittyminen on ehdottomasti kiellettyä. Asuntomessuille on vierasvenesatamasta lyhyt kävelymatka kelluvaa Kruununsiltaa pitkin. Reitti ei ole esteetön. Laivasillan puoleisella rannalla ei ole lipunmyyntipistettä, joten tarvitset ennakkoon ostetun lipun kulkeaksesi Kruununsillan kautta Asuntomessuille.

Moneltako messut aukeavat avajaispäivänä?

Messut aukeavat avajaispäivänä 7.7. klo 13.00. Ostamalla VIP-lipun pääset avajaisiin ja messualueelle jo klo 10. Tämän jälkeen messut ovat auki päivittäin klo 10.00-18.00, paitsi torstaisin, jolloin on artisti-ilta.

Moneenko asti messut ovat auki artisti-iltoina?

Torstain artisti-iltoina alue on auki klo 20.30 asti ja messukodit klo 20 saakka. Keikat alkavat klo 19 ja loppuvat klo 20. Myös lapsiparkki on auki klo 20.30 asti.

Pääseekö avustaja liikuntaesteisen mukana?

Kyllä.

Onko tapahtuma esteetön?

Alueelle sekä joihinkin kohteisiin pääsee esteettömästi. Tarkempia tietoja kohteiden esteettömyydestä löydät esteettömyysoppaasta.

Onko inva-parkki maksuton?

Kyllä on.

Voiko alueelta poistua kesken päivän ja sitten palata takaisin?

Ei, sillä lipun viivakoodi on kertakäyttöinen. Artisti-iltoina halukkaille jaetaan ranneke infopisteellä, joten välissä poistuminen on mahdollista. Huomaathan, että rannekkeella sisäänpääsy on vain pääportin kautta.

Miten pääsen virtuaalisille Asuntomessuille?

Virtuaaliset Asuntomessut löydät täältä. Palvelu vaatii sisäänkirjautumisen, mutta se on nopeaa ja maksutonta. Asuntomessut-mobiilisovellus on ladattavissa omasta sovelluskaupastasi ja sinne voi kirjautua samoilla tunnuksilla.

Voinko täyttää alueella oman vesipullon ja jos voin, missä?

Kyllä. Alueella on useita vesipisteitä. Vesipisteiden sijainnin voi tarkastaa kartasta.

Sairastuin/aikatauluun tuli muutos, enkä pääse messuille laisinkaan. Saanko rahat takaisin?

Lippukaupan ehtojen mukaan ostettua lippua ei voi peruuttaa. Vierailupäivän voi vaihtaa 24 h aikaisemmin. Messulippu ei myöskään ole henkilökohtainen, joten sen voi antaa eteenpäin.

Voinko ladata jossain sähköautoni?

Messuparkissa ei valitettavasti ole sähköautonlatauspistettä.

Mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Löytötavaroita voi Asuntomessujen aikana tiedustella infopisteeltä.

Mistä näen kaikki alueen näytteilleasettajat?

Kaikki näytteilleasettajat löytyvät listattuna Näytteilleasettajat-sivulla.

Pitääkö olla täysi-ikäinen, jos haluaa tulla kuuntelemaan musiikkia artisti-iltana?

Ei, artisti-iltojen keikat ovat ikärajattomia.

Saako Kuningattarenrannassa uida?

Ei, alueella on uimakielto.