12 Cabin Havsstrand

Cabin Havsstrand on yksikerroksinen muoviton Honkatalojen ekopuutalo, joka sijaitsee kauniilla merenrantatontilla. Talo on saanut inspiraationsa vuosisadan puolivälin modernismista, ja sen muotoilu on ajatonta. Koko Loviisanlahden puoleinen seinä on pelkkää ikkunaa. Sisustus on hyvin vintage-henkinen ja siinä nähdään paljon 50–60-luvun designia.

Pienelle perheelle suunnitellussa kodissa keskiössä on ollut merimaiseman huomioiminen. Suuret ikkunat ja avarat näkymät on toteutettu niin, että yksityisyys säilyy ja rakennuksen meren puolelle syntyy suojaisa terassialue. Ylhäältä katsottuna talo muistuttaa H-kirjainta (Havsstrand). Pohjaratkaisussa haluttiin luoda yhtenäiset tilat seurusteluun ja yhteiseen ajanviettoon.

Myös ekologisuuteen on kiinnitetty huomiota. Rakennus on muoviton ekopuutalo. Tontilla olevia puita ja maastonmuotoja on pyritty mahdollisuuksien mukaan säilyttämään. Piha on pitkälti luonnonmukainen. Rakennuksen muoto, väritys ja julkisivumateriaalit on valittu niin, että rakennus istuisi rakennuspaikalle rakennuspaikkaa kunnioittaen.

Kodissa on huomioitu asumisen helppous ja meren läheisyys. Talosta löytyy erillinen tila etätyöskentelyyn ja päämakuuhuone on sijoitettu talon toiseen päätyyn omaan rauhaansa. Talon keskellä on suojaisa ja iso terassialue, joka toimii lämpimänä aikana olohuoneen ja ruokailutilojen jatkona.

Sisustuksesta pyrittiin rakentamaan ajaton ja kestävä. Materiaalivalinnoissa on suosittu luonnonmukaisuutta sekä kierrätysmateriaaleja. Värien puolesta sisustus on saanut inspiraatiota taloa ympäröivästä luonnosta.

Kohteen esteettömyys

Yksikerroksinen kohde. Sisäänkäynnille johtaa luiska, jonka kaltevuus on 15 %. Luiskan alussa ei ole riittävää kääntymistilaa ja aika lähellä luiskan alkua on tolppa. Sisäänkäynnin kynnys on 4 cm. Poistuminen sisääntulon kautta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 114
Huonelukumäärä: 4 h + k + s + at + var
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 1023

Muoviton ja ekologinen ekopuutalo meren rannalla. Ajaton arkkitehtuuri ja sisustus.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Honkatalot

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Jani Lahti / PlusArkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelija

Jaakko Kalliosaari / Honkatalot

Pihasuunnittelija

Vihersuunnittelu Cielo

Sähkösuunnittelija

Insinööritoimisto Neulanen

LVI-suunnittelija

Insinööritoimisto Entek

Sisustussuunnittelija

Asukkaat sekä yhteistyökumppanit

Arkkitehtisuunnittelija

Jani Lahti / PlusArkkitehdit Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

13 Villa Kruunu

Lakka-kivitalon lisäksi rantatontilla on yhdistetty puusauna-vierasmaja, joka on leikkimielisesti ristitty "anopin majaksi". Talon on suunnitellut arkkitehti Virve Rosberg ja sisustuksesta vastaa Johanna Hernesniemi.

14 Talo LEDVANCE

Harjakattoisessa betonielementtitalossa hyödynnetään maksimaalisesti upea merimaisema. Harjakaton alle on rakennettu kekseliäästi lasten huoneet. Olohuoneen takka on rakennettu paikan päällä ja se nousee viiden metrin korkeuteen asti.