13 Villa Kruunu

Lakka-kivitalon lisäksi rantatontilla on yhdistetty puusauna-vierasmaja, joka on leikkimielisesti ristitty "anopin majaksi". Talon on suunnitellut arkkitehti Virve Rosberg ja sisustuksesta vastaa Johanna Hernesniemi. Haaveissa on pehmeät ja lämpimät, murretut sävyt sekä tammen käyttö.

Villa Kruunun asukkaat ovat rakentaneet unelmiensa kodin Loviisaan. Meren lähelle kaivanneen perheen kodissa on erillinen rantasauna, joka luo mökkitunnelman luonnon siimeksessä. Rantasaunaan voi mennä rauhoittumaan ja siellä on mahdollisuus oleskella, yöpyä sekä tehdä töitä – saunomisen lisäksi.

Talo on suunniteltu tontin mukaisesti upea ympäristö ja merinäkymät huomioiden. Suunnitteluvaiheessa tuli asukkaiden näkemysten ja toiveiden mukainen idea kahdesta toisiinsa yhdistetystä suorakaiteen muotoisesta massasta. Toinen kurkottaa pidemmälle rinteeseen ja siihen sijoittuvat ylätasolla oleskelutilat ja alatasolla makuuhuoneet. Toinen massa on pienempi, ja siihen sijoittuvat aikuisten hotellihuonemainen makuuhuone ja alatasolla iso kodinhoitotila sekä tekniikkaa. Näyttävä sisääntulo on sijoitettu ylätasolle autokatoksen takaa lähtevien portaiden päähän.

Ikkunat muodostavat isompia ja pienempiä maisematauluja kotiin antaen valon kulkea tiloissa mielenkiintoisesti. Tässä kodissa on tilaa olla yhdessä ja tilaa käpertyä omiin oloihin.

Sisustuksen tavoitteena oli lämminhenkinen, moderni ja aikaa kestävä kokonaisuus, jossa arjen toiminnallisuus on huomioitu tarkasti. Kivitaloon haluttiin pehmeää tunnelmaa, joka huomioitiin runsaalla puun käytöllä ja sävymaailman suunnittelulla. Puusepän toteuttamat kiintokalusteet koko talossa on suunniteltu toiminnallisuus edellä. Kotiin haluttiin myös rohkeita yksityiskohtia, jotka näkyvät enimmäkseen laattavalintojen kautta.

Rinnepihan tähtenä toimivat esille jätetty louhittu kallio sekä upeat ikkunoista avautuvat maisemat. Pihaan ei haluttu nurmikkoa, vaan piha koostuu isoista terasseista sekä hyvin valituista kivimateriaaleista. Kovia pintoja on pehmennetty kasveilla ja ympäristöön sopivilla havuilla.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka sisäänkäynnille oli kartoitushetkellä tekeillä luiska. Luiska tulossa oletetusti kaltevuudella 11 %. Luiska on pitkä, mutta keskivälillä on tasanne. Sisäänkäynnillä on 6 cm kynnys. Poistuminen sisääntulon kautta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 187 + 23
Huonelukumäärä: 6 h + k + var + ak sekä saunarakennus 1 h + s
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Kivi
Julkisivumateriaali: Rappaus
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 1244

Kivisydän meren rannalla

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Lakka Kivitalot / Lakka Rakennustuotteet Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Virve Rosberg / Studio Rosberg

Rakennesuunnittelija

Kristian Nieminen / K. Nieminen Oy

Pihasuunnittelija

Vivi Andersson / Garden Living Oy

Sähkösuunnittelija

Pasi Nuottakari

LVI-suunnittelija

Neemi Voutilainen / Entek Oy

Piharakentaja

Pia Arhilahti / Viherpalvelu Greener

Sisustussuunnittelija

Johanna Hernesniemi / Studio Hernesniemi

Arkkitehtisuunnittelija

Virve Rosberg / Studio Rosberg

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

14 Talo LEDVANCE

Harjakattoisessa betonielementtitalossa hyödynnetään maksimaalisesti upea merimaisema. Harjakaton alle on rakennettu kekseliäästi lasten huoneet. Olohuoneen takka on rakennettu paikan päällä ja se nousee viiden metrin korkeuteen asti.

15 Queen's Stone

Rantaan rakennettu Kuningattarenrannan ainoa täystiilitalo on arkkitehdin itse itselleen ja vaimolleen suunnittelema koti, jota terassit suojaavat ympäri talon. Talo on rakennettu kahteen tasoon, mutta ylempi kerros on ns. selviytymiskerros.