14 Talo LEDVANCE

Harjakattoisessa betonielementtitalossa hyödynnetään maksimaalisesti upea merimaisema. Harjakaton alle on rakennettu kekseliäästi lasten huoneet. Olohuoneen takka on rakennettu paikan päällä ja se nousee viiden metrin korkeuteen asti. Rantasauna lämpiää puilla ja tarjoaa hämyisän vastakohdan talon vaalealle sisustukselle.

Talo LEDVANCE on koti, joka palvelee lapsiperheen arjessa mahdollistaen etätyöt, kuntoilun ja mökkeilyn kotona. Pohjaratkaisussa on pyritty maksimoimaan eniten käytettyjen tilojen näkymät merelle päin. Talosta löytyy olohuone-keittiön lisäksi kotikuntoiluun sopiva hyvinvointihuone, lapsille omat huoneet sekä aikuisten rauhallinen makuuhuone, joka yhdistyy vaatehuoneen kautta kylpytiloihin.

Sisustuksessa tavoiteltiin luonnollista ja aikaa kestävää tunnelmaa, jota vuorokauden ja päivän mukaan muovautuva valaistus tukee. Pintamateriaalit toistuvat tilasta toiseen luoden harmonisen kokonaisuuden.

Yhden Kuningattarenrannan teeman "valaistuksella on väliä" mukaisesti talon valaistus on keskiössä. Sen lähtökohtana ovat valaistuksen erilaiset tarpeet ja huoneiden käyttötarkoitukset. Oikeanlaisella valaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa, korostaa esteettisiä muotoja sekä lisätä vireyttä ja turvallisuutta. Valaistusratkaisuissa on keskitytty erityisesti älyvalaistukseen.

Kapea tontti ja hurjat korkoerot loivat haastetta pihan suunnitteluun ja toteutukseen. Kohteessa on käytetty aurinkoisella pihalla viihtyviä havukasveja, rantamaisemaan sopivia saralajeja ja kunttaa. Pihassa on käytetty myös paljon alueelle tyypillistä punaista graniittia.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka pihatie on pitkä, jyrkkä ja tekee mutkan. Pihatien kaltevuus on 20 %. Sisäänkäynnillä on luiska, jonka kaltevuus on 17 %. Sisäänkäynnin kynnystä ei kartoitushetkellä päässyt mittaamaan.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 127 + parvi 15
Huonelukumäärä: 5 h + k + s + var
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Betoni
Julkisivumateriaali: Rappaus
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 1348

Valaistus, joka elää arjessa mukana.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

LEDVANCE Oy ja Keravan Energia Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Arkkitehtuuritoimisto Jukka Ulvinen

Rakennesuunnittelija

Mauno Mönttinen

Pihasuunnittelija

Pentti Räisänen

LVI-suunnittelija

Olli-Pekka Marin / Heatco Finland Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Arkkitehtuuritoimisto Jukka Ulvinen

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

15 Queen's Stone

Rantaan rakennettu Kuningattarenrannan ainoa täystiilitalo on arkkitehdin itse itselleen ja vaimolleen suunnittelema koti, jota terassit suojaavat ympäri talon. Talo on rakennettu kahteen tasoon, mutta ylempi kerros on ns. selviytymiskerros.

16 Finnlog WisdomHouse

Atriumpihainen CLT-talo on persoonallinen muunnos Asuntomessuilla Tuusulassa ihastuttaneesta Hetena-talomallista. Talossa on suuret ikkunat ja terassi meren suuntaan. Sisätiloissa nähdään modernia arkkitehtuuria ja lämmintä massiivipuuta.