15 Queen's Stone

Rantaan rakennettu Kuningattarenrannan ainoa täystiilitalo on arkkitehdin itse itselleen ja vaimolleen suunnittelema koti, jota terassit suojaavat ympäri talon. Talo on rakennettu kahteen tasoon, mutta ylempi kerros on ns. selviytymiskerros, jossa on kaikki tarvittavat toiminnot saunaa lukuun ottamatta. Mustan keittiön kanssa sisustuksen katseenvangitsijana toimii Muranosta tuotu värikäs kattokruunu. Talon lisäksi tontilla on huvimaja, joka toimii myös vieraiden majapaikkana.

Queen's Stone on saanut nimensä Kuningattarenrannasta, omassa rannassa sijaitsevasta isosta siirtolohkareesta sekä siitä, että talo on kiviaineksista rakennettu tiilitalo. Vain vesikaton ja yläpohjan rakenteet sekä rannan vierasmaja ovat puuta. Arkkitehtuuriltaan moderni täystiilitalo on myös huoltovapaa.

Kahdelle aikuiselle suunniteltu koti on sisustettu laadukkailla ja aikaa kestävillä kalusteilla, valaisimilla sekä materiaaleilla. Sisustuksessa haluttiin säilyttää asukkaiden oma tyyli. Siinä on yhdistetty nykyisiä ja uusia aikaa kestäviä tuotteita ja huonekaluja.

Talon suunnittelussa ja rakenteissa on erityisesti otettu huomioon meren rannan vaativat olosuhteet sekä suojaus säältä ja auringolta. Etelään ja länteen suuntautuvat sivut on suojattu katetuilla ja lasitetuilla laajoilla terasseilla. Tiilijulkisivu on suojakäsitelty impregnointiaineella, joka hidastaa veden imeytymistä tiileen ja estää siten kosteuden kulkeutumista rakenteisiin. Samalla se suojaa julkisivua likaantumiselta ja kasvustoilta.

Pihasuunnittelun tavoitteena on ollut luonnon monimuotoisuus, pihan helppohoitoisuus ja viihtyisyys. Istutettava kasvillisuus on kestävää ja monipuolista ottaen alueittain huomioon tontin erilaiset kasvupaikkaolosuhteet. Kasvivalinnoissa on erityisesti suosittu pölyttäjien sekä perhosten ravintokasveja. Kukkivia kasveja on koko kasvukauden, unohtamatta lehdistöjen koristearvoa ja erilaisia muotoja. Tavanomaiset nurmialueet ovat korvattu lajistoltaan huomattavasti monimuotoisemmilla kuntalla sekä kukkaniityillä. Talvivihreyttä tuovat kotimaiset havupensaat, niiden jalosteet sekä varjoisemmissa osissa kotimaiset alppiruusut. Pihamateriaalien valinnat on tehty erityisesti rakennuspaikka sekä niiden pitkäikäisyys huomioiden.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka sisäänkäynnille johtaa 18 porrasta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 151 + 10
Huonelukumäärä: 4 h + k + s + var + vierasmaja/rantamökki
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Kennoharkko Julkisivumateriaali: Tiili
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 1223

Huoltovapaa helppohoitoinen koti ja vapaa-ajan asunto.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Wienerberger Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Teppo Pietarinen / P&R Arkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelija

Insinööritoimisto Jouni Sorvoja Oy

Pihasuunnittelija

Camilla Waris / Ympäristösuunnittelu Camilla Waris Oy

Sähkösuunnittelija

Kenneth Ek / Oy Insinööritoimisto Duopoint Ab

LVI-suunnittelija

Emil Fredriksson / Oy Insinööritoimisto Duopoint Ab

Piharakentaja

Malena Jordas / Jordas Garden

Sisustussuunnittelija

Teppo Pietarinen / P&R Arkkitehdit Oy, Mila Pietarinen, Anna Segerstråle-Garmsiry / Isku Oy ja Piia Alanko / Sisustus Nalle Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Teppo Pietarinen / P&R Arkkitehdit Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

16 Finnlog WisdomHouse

Atriumpihainen CLT-talo on persoonallinen muunnos Asuntomessuilla Tuusulassa ihastuttaneesta Hetena-talomallista. Talossa on suuret ikkunat ja terassi meren suuntaan. Sisätiloissa nähdään modernia arkkitehtuuria ja lämmintä massiivipuuta.

17 Villa Havet

Messujen kolmas Jämerä-kivitalo on selkeä ja modernilinjainen. Valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tämä koti on rakentunut pitkälti koirien ehdoilla.