16 Finnlog WisdomHouse

Atriumpihainen CLT-talo on persoonallinen muunnos Asuntomessuilla Tuusulassa ihastuttaneesta Hetena-talomallista. Talossa on suuret ikkunat ja terassi meren suuntaan. Sisätiloissa nähdään modernia arkkitehtuuria ja lämmintä massiivipuuta. Sisustuksesta vastaa Iloa360-suunnittelutoimiston Heli Virtanen.

Asuintilat sijaitsevat U:n muodossa osittain katetun atriumpihan ympärillä. Työhuone/toimisto on pääsisäänkäynnin vieressä. Makuuhuoneet sijaitsevat omilla käytävillään. Iso avara olohuone-keittiötila on kodin sydän. Isot liukuovet olohuoneessa laajentavat oleskelutiloja osittain atriumpihalle ja terassille.

Talosta ja terassilta on upeat merelle avautuvat näkymät. Asukas on ollut mukana suunnittelussa alusta alkaen, jotta talo tuntuu kodilta ja kaikki ratkaisut ovat toimivia. CLT-talon atriumpiha häivyttää sisä- ja ulkotilojen rajoja ja suojaisa lämmittimin varusteltu terassi kutsuu viettämään aikaa ulkotiloissa myös syksyn tullen.

Koti on persoonallinen ja rohkea yhdistelmä minimalismia sekä runsautta. Se on sisustettu asukkaan mukana pitkään kulkeneilla kalusteilla. Osa kalusteista on kunnostettu tai verhoiltu uudelleen tähän kotiin. Valoisassa olohuoneessa on monta sisustuksellista näyttävää elementtiä, joissa katse kiertää. Tilassa on paljon rouheita ja rohkeita pintamateriaaleja, kuten puuta ja betonia, yhdistettynä näyttäviin yksityiskohtiin, kuten kuparinväriseen takkaan. Kaiken keskiössä on kuitenkin valoisuus ja upea merellinen maisema, joka tulee osaksi talon sisätiloja isojen ikkunoiden kautta.

Ulkotilojen pääajatuksena on ollut luoda talolle merelliseen ympäristöön yhdistyvä piha, jossa merenrannalle ominaista luontoa korostetaan. Näkymät terassilta, nuotiopaikalta ja atriumpihalta avautuvat etelään ja lounaaseen ja ne on haluttu säilyttää avarina, joten kasvillisuus on matalaa. Atriumpihan sydämen muodostaa valettu istutusallas, jonka katseenvangitsijana on bonsai-havu sekä vesiaihe.

Kohteen esteettömyys

Yksikerroksinen kohde, jonka sisäänkäynnille on 5 porrasta. Sisäänkäynnillä ja sisällä on muutama yli 2 cm korkea moniportainen kynnys.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 161
Huonelukumäärä: 3 h + k + s + t + ak/var
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: CLT
Julkisivumateriaali: Puupaneeli
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 1170

Sinun näköisesi rakentamisen palvelut

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Finnlog

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Jari Siekkinen

Rakennesuunnittelija

Antti Matikainen / TimberBros

Pihasuunnittelija

Mari Ihalainen / TervasTalo

Sähkösuunnittelija

Otto Kantola / Spigot

LVI-suunnittelija

Jani Verronen

Piharakentaja

TervasTalo

Sisustussuunnittelija

Heli Virtanen / Iloa360

Arkkitehtisuunnittelija

Liis Sagadi / Finnlog

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

17 Villa Havet

Messujen kolmas Jämerä-kivitalo on selkeä ja modernilinjainen. Valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tämä koti on rakentunut pitkälti koirien ehdoilla.

18 Villa Aurora

Kuusamo Hirsitalojen perinteinen hirsitalo ranskalaisella vivahteella on sekä ekologinen että ekonominen. Tilojen sijoittelu sekä isot ikkunat takaavat luonnon ja sisätilojen yhteyden sekä upeat, merelle avautuvat maisemat.