17 Villa Havet

Messujen kolmas Jämerä-kivitalo on selkeä ja modernilinjainen. Valaistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tämä koti on rakentunut pitkälti koirien ehdoilla, sillä esimerkiksi pintamateriaaleissa on huomioitu nelijalkaiset perheenjäsenet. Töitä tehdään erillisessä rakennuksessa.

Moderni ja ekologinen kivitalo on rakennettu rantatontille hyödyntäen kestäviä ja terveellisiä rakenneratkaisuja. Meren läheisyys on ohjannut toteutusta muun muassa korkeiden merelle avautuvien ikkunoiden sekä yksilöllisten meriaiheisten panelointien muodossa.

Yksikerroksinen rakennus muodostaa piharakennuksen kanssa katseilta suojaisan, mutta merelle päin maksimaalisesti avautuvan oleskelupihan. Asuinhuoneet ja aputilat ryhmittyvät avoimen ruokailu- ja oleskelutilan ympärille. Tilat on pyritty hyödyntämään tehokkaasti ja säilytystilaan on kiinnitetty erityisesti huomiota ja myös harrastusvälineille on varattu oma tila. Kohde on suunniteltu aikaa ja elämää kestäväksi. Päämakuuhuoneen yhteydestä löytyy vaatehuone sekä kylpyhuone. Lisäksi talosta löytyy huone perheen pohjalle ja trimmaushuone perheen koirien trimmaamista varten.

Sisustuksen tavoitteena on ollut arjessa toimiva, asukkaiden tarpeisiin vastaava ja ennen kaikkea asukkaidensa näköinen koti. Materiaalit ovat allergiaystävällisiä, ekologisia, laadukkaita, kestäviä ja helposti puhdistettavia. Yksityiskohdat ja sisustus jatkavat talon arkkitehtuuria. Vaaleita pintoja ryhdittävät mustat elementit. Huonekalujen joukosta löytyy aikaa kestäviä design-klassikoita. Suurlaattoja on hyödynnetty kylpytilojen lisäksi olohuoneen ja makuuhuoneen seinissä.

Pihalta löytyy erillinen sivurakennus, joka toimii työtilana, vierashuoneena ja kuntoilutilana. Sen suurista ikkunoista aukeaa upea rantamaisema kahteen eri suuntaan.

Ulkoisesti Villa Havet kunnioittaa virtaviivaisen modernismin perinteitä. Valkoista seinäpintaa rytmittävät puutehosteet.

Piha on suunniteltu osaksi merellistä luontoa. Kasvit ja materiaalit on valittu vastaamaan alueen tyypillistä kasvistoa ja karua maaperää. Erityispiirteenä tontissa on pitkä rantaviiva ja rakennuksen sijainti veden tuntumassa. Pihalle on sijoitettu erityyppisiä oleskelualueita. Alemmat terassit on tehty näyttävästä pohjoisen kuusesta ja ylin terassi on hartsipinnoitettua betonia. Terassit yhdistävät näyttävästi betoniaskelmista tehdyt portaat, joiden välissä on istutuskaistale.

Kohteen esteettömyystiedot

Yksikerroksinen kohde, johon laskeutuu kaltevuudeltaan yli 8 % oleva pihatie. Kaltevuutta ei päästy mittaamaan tarkemmin. Sisäänkäynnin kynnys on 65 cm. Kohdetta pääsee myös katsomaan terassin kautta. Kulkusuunnan mukaisesti kiertäessä reitillä on 72 cm leveitä kulkuaukkoja.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 178 + 20
Huonelukumäärä: 4 h + avok + s + ak/var + sivurakennus
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Kivi
Julkisivumateriaali: Rappaus
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 1348

Villa Havet - Haaveiden koti. Kestävää ja luonnonläheistä asumista ja olemista.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Jämerä Kivitalot Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Tomi-Pekka Lehtonen ja Eero Korhonen / Arkkitehtitoimisto Korhonen

Rakennesuunnittelija

Aki Kananen / Jämerä Kivitalot Oy

Pihasuunnittelija

Kairi Meos / Azalea

Sähkösuunnittelija

Henrik Melqvist

LVI-suunnittelija

Ville Pöntinen

Piharakentaja

VRJ group ja Nostokuljetus He-Wi Oy

Sisustussuunnittelija

Minttu Airaksinen-Mäkynen

Arkkitehtisuunnittelija

Jämerän suunnittelupalvelu ja Eero Korhonen / Arkkitehtitoimisto Korhonen

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

18 Villa Aurora

Kuusamo Hirsitalojen perinteinen hirsitalo ranskalaisella vivahteella on sekä ekologinen että ekonominen. Tilojen sijoittelu sekä isot ikkunat takaavat luonnon ja sisätilojen yhteyden sekä upeat, merelle avautuvat maisemat.

19 Kuningattarenhelmi

Finnlamellin kaksikerroksinen hirsitalo näyttää mereltä katsottuna aivan lyhdyltä. Tämä talo on saanut inspiraationsa edellisenä vuonna Naantalissa nähdystä Auroran Ruususta. Sisustus yhdistelee vaaleaa skandinaavisuutta tummaan puuhun.