18 Villa Aurora

Kuusamo Hirsitalojen perinteinen hirsitalo ranskalaisella vivahteella on sekä ekologinen että ekonominen. Tilojen sijoittelu sekä isot ikkunat takaavat luonnon ja sisätilojen yhteyden sekä upeat, merelle avautuvat maisemat. Suojaisa lasitettu terassi mahdollistaa sen ympärivuotisen käytön tuulisinakin kesäpäivinä, tilava avoterassi puolestaan tarjoaa paikan päivänpaistatteluun auringossa.

Koti on suunniteltu pariskunnalle, jonka lapset ovat jo muuttaneet kotoa, sekä heidän koiralleen. Tilasuunnittelussa tähdättiin kompaktiin ratkaisuun unohtamatta kuitenkaan avaruutta, valoa, asumisen väljyyttä sekä viihtyisyyttä. Arkkitehtuuri on funktionaalista ja linjakasta. Ympäröivä luonto on tärkeä osa kokonaisuutta.

Alakerrassa on avoin pohjaratkaisu, jonka läpi luonnonvalo pääsee kulkemaan esteettömästi, ja joka on helposti muunneltavissa erilaisiin tilanteisiin soveltuvaksi. Yläkerrassa makuuhuoneen ja yläaulan saa tarvittaessa yhdistettyä yhdeksi suureksi oleskelutilaksi liukuovien avulla. Taloon on haluttu tilaa vain sen verran kuin perhe välttämättä tarvitsee, ei pitkään käyttämättöminä tai tyhjinä olevia huoneita.

Villa Auroran sisustusta kuvaa parhaiten ranskalainen ilmaisu chic-décontracté - herkullisen tasapainon löytäminen tarkoin suunnitellun ja suunnittelemattoman näköisen sisustuksen välillä. Se on kuin ranskalainen muoti: yksinkertainen ja hillitty, mutta pienten yksityiskohtien johdosta silti yllättävä ja suuria tunteita herättävä. Villa Auroran sisustuksesta välittyy elämänilo ja sen asukkaisen persoonallisuus.

Jo olemassa olevia huonekaluja ja sisustuselementtejä on käytetty soveltuvin osin. Yleisvaikutelma on valoisa, yksinkertainen, ajaton ja raikas. Katseenvangitsijoita käytetään harkiten, ja ne saavat herättää voimakkaita tunteita. Yläkerran kylpyhuoneen kylpyamme on sijoitettu upean maiseman eteen ja se luo tilaan spa-tunnelmaa. Valitut materiaalit ovat laadukkaita.

Pääosin luonnonmukainen piha-alue on kolmessa tasossa ja rajoittuu meren rantaan.

Hirsi on luonnollisesti hengittävä rakennusmateriaali, jonka hiilijalanjälki on pienempi verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin. Rakennuksen päälämmönlähteenä toimii maalämpö, jota tukemassa lisäksi ilmalämpöpumppu.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka sisäänkäynnille tehty luiska. Luiskan kaltevuus vaihtelee 8 % - 40 %. Sisäänkäynnin kynnys on 50 cm. Terassin kynnykset ovat 5,5 cm ja terassin kulkuaukko 72 cm. Poistuminen sisääntulon kautta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 124
Huonelukumäärä: 2 h + k + rt + oh + at
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Painumaton lamellihirsi
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 1520

Elegantti ja ekologinen hirsitalo, joka ammentaa saaristolaishistoriasta ja on ranskalaisittain Chic!

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Kuusamo Hirsitalot Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Riikka Souru / IDEAA Design

Rakennesuunnittelija

Kuusamo Hirsitalot Oy

Pihasuunnittelija

Minna Harju / Viherkuutio Oy

Sähkösuunnittelija

Antti Välitalo / Insinööritoimisto Neulanen Oy

LVI-suunnittelija

Antti Välitalo / Insinööritoimisto Neulanen Oy

Piharakentaja

Toffe Sundvik / Toffen Rakennus ja Kaivuu Oy

Sisustussuunnittelija

Henna Räisänen / Onni Interiors sekä Maria Pennanen

Arkkitehtisuunnittelija

Riikka Souru / IDEAA Design

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

19 Kuningattarenhelmi

Finnlamellin kaksikerroksinen hirsitalo näyttää mereltä katsottuna aivan lyhdyltä. Tämä talo on saanut inspiraationsa edellisenä vuonna Naantalissa nähdystä Auroran Ruususta. Sisustus yhdistelee vaaleaa skandinaavisuutta tummaan puuhun.

20 Villa Havu

Omarantaiselle tontille rakennetun hirsitalon arkkitehtuuri tuo mieleen venevajat ja saariston talot. Tässä nelihenkisen perheen kodissa halutaan vaalia lomatunnelmaa myös arjen kiireissä. Upea sijainti takaa, ettei kesämökkiä tarvita erikseen.