19 Kuningattarenhelmi

Finnlamellin kaksikerroksinen hirsitalo näyttää mereltä katsottuna aivan lyhdyltä. Tämä talo on saanut inspiraationsa edellisenä vuonna Naantalissa nähdystä Auroran Ruususta. Sisustus yhdistelee vaaleaa skandinaavisuutta tummaan puuhun. Rannassa on terassi ja oma venepaikka.

Koti on suomalainen unelma: moderni hirsikoti omalla rannalla kaupungin keskustassa. Talo tuo merellisen maiseman kodin sydämeen ja juhlistaa puusta rakentamista sen monissa muodoissaan. Olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat yhtenäistä avaraa tilaa. Makuuhuoneet ja työhuone sijaitsevat yläkerrassa omassa rauhassa.

Sisustuksessa on yhdistetty rohkeasti eri puumateriaaleja tummasta pähkinästä vaaleaan koivuun. Sisustus on ajaton, raikas ja kotoisa. Maanläheiset murretut sävyt tuovat tiloihin pehmeyttä. Keittiössä vaalea kivitaso luo kontrastia tummaan pähkinään ja raikastaa kokonaisuuden. Vanhempien makuuhuoneessa puusepän toteuttama sängynpääty toimii myös tilanjakajana. Tila tuntuu avaralta, kun vaatehuoneen ja makuuhuoneen väliin ei ole rakennettu seinää. Väliseinän isosta ikkunasta avautuu upea maisema merelle.

Piha on suunniteltu huomioiden koko perheen tarpeet, niin lasten kuin aikuistenkin. Pihan helmenä toimii hulppea merinäköala, joka haluttiin tuoda mahdollisimman hyvin esiin.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka sisäänkäynnille johtaa luiska. Luiskassa on kaksi kahden metrin osuutta kaltevuudella 8 %. Luiskan puolivälissä on tasanne, jonka vapaa halkaisija on 97 cm. Luiskan lopussa on myös 90 asteen käännös, jonka halkaisija on 97 cm. Sisäänkäynnin kynnystä ei päästy mittaamaan.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 136
Huonelukumäärä: 4 h + k + s + ak
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Painumaton kuusihirsi/lamellihirsi ja hirsipaneeli
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 1826

Mielenrauhaa muuttovalmiista hirsikodista.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Finnlamelli / DEN Finland Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Mika Carling / Rakennussuunnittelu Carling

Rakennesuunnittelija

Juha Koponen

Pihasuunnittelija

Vivi Andersson / GardenLiving

Sähkösuunnittelija

DEN Tekniikka / DEN Finland Oy

LVI-suunnittelija

DEN Tekniikka / DEN Finland Oy

Piharakentaja

Mikko Suomalainen / Vihertaso Oy / Greener Oy

Sisustussuunnittelija

Dima Latvalahti / Interior Design Latvalahti Oy

Arkkitehtisuunnittelija

DEN Finland Oy ja Salla Törmänen

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

20 Villa Havu

Omarantaiselle tontille rakennetun hirsitalon arkkitehtuuri tuo mieleen venevajat ja saariston talot. Tässä nelihenkisen perheen kodissa halutaan vaalia lomatunnelmaa myös arjen kiireissä. Upea sijainti takaa, ettei kesämökkiä tarvita erikseen.

21 Karpalo

Tämä talo toimii paitsi kotisatamana, myös työtilana, perheen ja ystävien kokoontumispaikkana sekä veneilyn ja lähimatkustamisen mahdollistajana. Valaistus on epäsuoraa, tunnelmallista ja hillittyä ulkona, isot ikkunat tarjoavat luonnonvaloa sisällä..