24 Lilla Hygge

Dekotalon Lilla Hyggessä yhdistyvät vapaa-aika ja arki. Alakerrasta löytyy arkieteinen, autokatos, lasten makuuhuoneet, eteishalli, kirjasto-työhuone sekä harrastehuone, jossa saa rauhassa musisoida. Yläkerrassa on vanhempien makuuhuone, keittiö ja olohuone sekä pesutilat saunoineen. Kaiken kruunaa upea kattoterassi poreammeella.

Lilla Hygge on kaksikerroksinen koti perheelle, jonka elämässä tapahtuu paljon ja etenkin kodin ympärillä. Lapset tarvitsevat tilaa leikeille, musikaalinen isä ansaitsee oman tilansa toteuttaa intohimoaan ja arvostettu lastenkirjailija äiti saa vihdoinkin arvoisensa kirjoitustilan, jossa luoda uutta ja innostavaa. Kirjastosta avautuvat pariovet takapihan terassille ja isoista ikkunoista lankeaa valo mukaansa tempaavien tarinoiden sivuille.

Kodin sydän on yläkerrassa sijaitseva koko perheen yhteinen tila, jonka suurista ristikkoikkunoista avautuu upea näkymä merelle. Tämä valoisa ja avara olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan yhdistelmä on ruuanlaittajan unelma, sillä toimivan saarekkeellisen keittiön lisäksi olohuoneen puolelta löytyy myös varaava takka leivinuunilla. Saunan ja kylpyhuoneen yhteydessä olevasta pukuhuoneesta on olohuoneen lisäksi pääsy kattoterassille, jonka poreammeessa voi nauttia avautuvasta merimaisemasta ja tähtitaivaasta.

Koti on suunniteltu vastaamaan asukkaidensa tarpeisiin ollen muunneltavissa muuttuvien elämäntilanteiden mukaan. Mukana on sopiva ripaus luksusta, jotta arki tuntuu sujuvalta ja hieman liian hyvältä ollakseen totta.

Toimivan kodin takaa autokatoksesta avautuva erillinen arkieteinen sekä kodinhoitohuone. Myös yläkerrasta löytyvä toinen pyykinpesukone helpottaa perheen arkitoimintoja.

Sisustuksen ihanat värit, materiaalit ja rennot ratkaisut luovat kodikkaan tunnelman, ja juuri sen ” hyggen”, josta on kysymys, kun perhe viettää arkea ja aikaansa yhdessä. Olohuoneen suuri sohva on olohuoneen sydän, jossa koko perhe mahtuu ottamaan rennosti, katsomaan yhdessä TV:tä tai pelaamaan lautapelejä ja nauttimaan takkatulen loimusta. Suurelle sohvapöydälle voidaan kattaa monenlaista tarjoilua. Rentoutumista tukevat useat viherkasvit ja luonnonmateriaalit sekä upea taide, jossa on otettu huomioon värien yhteneväisyys muiden tilojen kanssa.

Kirjailijan työhuone on täynnä taikaa. Tapetoidut seinät ovat kuin loputon kesäniitty. Siellä ideat ja tarinat todella syttyvät eloon, punoutuvat tarinoiksi ja teksteiksi. Isojen terassiovien kautta näkyvä merimaisema rauhoittaa sekä auttaa keskittymään. Alakerrassa sijaitsevasta työhuoneesta on suora pääsy talon takaterassille nauttimaan vaikka aurinkoisena kesäpäivänä kupillisen kahvia kirjoittamisen lomassa. Avattavan sohvan ja pimennysverhojen ansiosta huoneessa voi myös majoittaa vieraita.

Julkisivun arkkitehtuurissa jyrkkä harjakatto ja kapea vaalea pystyverhous istuttavat rakennuksen Kuningattarenrannan merelliseen henkeen ja luovat rakennukselle skandinaavisen yksinkertaisen tyylin. Mustat ovet ja ristikkoikkunat tuovat julkisivuun modernia kontrastia ripauksella toivottua uusvanhaa ilmettä.

Piha on pääosin luonnonmukaista kunttaa. Hortensiaistutukset, käytävien pihakivetykset sekä iso kiviaita kruunaavat luonnollisen ja kodikkaan tontin.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka sisäänkäynnille johtaa luiska. Luiskan kaltevuus on 8 %. Luiska kääntyy puolivälissä 90 astetta tasanteen kohdalla. Kääntymiseen varattu tila on halkaisijaltaan 145 cm. Sisäänkäynnillä on porrastettu 8 cm kynnys.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 159
Huonelukumäärä: 6 h + k + s + ak/var
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 949

Merellinen muuntautuva koti, joka mahdollistaa kotona työskentelyn ruokkien kirjailijan sielunmaisemaa.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Deko-Talo Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Valtteri Välimäki / Tuulitutka Oy

Rakennesuunnittelija

Petri Niemelä / MPK-Suunnittelu Oy

Pihasuunnittelija

Mona Kalpala / Vihersuunnittelu VSC Oy

Sähkösuunnittelija

Antti Rintanen / Apeko Oy

LVI-suunnittelija

Marko Luukkonen / Insinööritoimisto Airlon Oy

Piharakentaja

Toikan Kivi Oy

Sisustussuunnittelija

Koto Sisustussuunnittelu

Arkkitehtisuunnittelija

Julia Heinonen / Deko-Talo Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

25 Villa Kungen

Designtalon suosituin malli, Nordic Classic Käpylä 128 Plus, on isän ja pojan kompakti koti. Olohuoneesta haluttiin iso ja avara tila, joten työhuone yhdistettiin olohuoneeseen. Kaksi makuuhuonetta muutettiin yhdeksi isoksi huoneeksi.

Mediakeskus

IKEA on sisustanut Kuningattarenrannan messualueelle raikkaan ja valoisan työskentelytilan median edustajille. Sisustuksen pehmeät muodot ja luonnon läheiset värit luovat rauhoittavan tilan sekä etätyöskentelyyn että rentoutumiseen messupäivän lomassa.