25 Villa Kungen

Designtalon suosituin malli, Nordic Classic Käpylä 128 Plus, on isän ja pojan kompakti koti. Olohuoneesta haluttiin iso ja avara tila, joten työhuone yhdistettiin olohuoneeseen. Kaksi makuuhuonetta muutettiin yhdeksi isoksi huoneeksi, jossa mahtuu mahtuu sekä pelaamaan että nukkumaan. Moderni-ilmeinen talo on helppokäyttöinen ja -hoitoinen. Maltilliset neliöt ja toimiva pohja tarkoittavat myös edullisia asumiskustannuksia.

Villa Kungen on inspiroiva esimerkki isän ja pojan kodista, jossa yhdistyvät tummanpuhuva sisustus, kompaktit neliöt ja kohtuulliset kustannukset. Muuttovalmis messukoti on käytännönläheinen, mutta tyylikkään näyttävä – asukkaidensa tyyliä heijastellen.

Asukkaiden toiveena oli mustavalkoinen sisustus ja kiintokalusteet toivottiin mustana. Tummat kiintokalusteet tuovat näyttävyyttä tilaan. Tekstiileillä ja vaaleilla irtokalustuksella tuotiin tilaan pehmeyttä. Myös pienissä määrissä käytetty puumateriaali tuo pehmeyttä kokonaisuuteen. Keittiö ja olohuone on avointa tilaa, jolloin ruokaa laittaessa voi seurustella muiden kanssa tai katsoa televisiota samalla.

Kylpyhuone on tummasävyinen ja rauhallinen. Saunan ylälauteet on korvattu tuoleilla, jotka ovat asukkaiden itse tekemät kierrätysmateriaalista.

Piha on pitkälti luonnonmukainen ja helppohoitoinen metsäpiha.

Kohteen esteettömyys

Yksikerroksinen kohde, jonne johtaa kaltevuudeltaan suurimmillaan 16 % pihatie. Sisäänkäynnillä on 8 metriä pitkä luiska, jonka kaltevuus on 6 %. Sisäänkäynnillä on porrastettu 6 cm korkea kynnys. Poistuminen sisääntulon kautta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 117
Huonelukumäärä: 4 h + k + s + at/var
Kerrosluku: 1 Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Ulkoverhouspaneeli
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 888

Isän ja pojan muuttovalmis koti.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Designtalo / DEN Finland Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Mika Carling / Rakennussuunnittelu Carling

Rakennesuunnittelija

DEN Finland Oy

Pihasuunnittelija

Malena Jordas / Jordas Garden

Sähkösuunnittelija

DEN Tekniikka / DEN Finland Oy

LVI-suunnittelija

DEN Tekniikka / DEN Finland Oy

Sisustussuunnittelija

Dima Latvalahti / Interior Design Latvalahti Oy

Arkkitehtisuunnittelija

DEN Finland Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

Mediakeskus

IKEA on sisustanut Kuningattarenrannan messualueelle raikkaan ja valoisan työskentelytilan median edustajille. Sisustuksen pehmeät muodot ja luonnon läheiset värit luovat rauhoittavan tilan sekä etätyöskentelyyn että rentoutumiseen messupäivän lomassa.