Mediakeskus

IKEA on sisustanut Kuningattarenrannan messualueelle raikkaan ja valoisan työskentelytilan median edustajille. Sisustuksen pehmeät muodot ja luonnon läheiset värit luovat rauhoittavan tilan sekä etätyöskentelyyn että rentoutumiseen messupäivän lomassa.

Sisustuksen lähtökohdaksi IKEA otti tilan toimivuuden ja raikkauden. Kulmasohva on sijoitettu oleskelutilaan niin, että sohvalla istuessa voi ihailla kauniita ikkunasta avautuvia maisemia. Sohvan takaa kaartuva lattiavalaisin luo tilaan persoonallista ilmettä. Pyöreän sohvapöydän alatasolla on säilytyspakka sylitasolle, jota voi käyttää läppärin kanssa työskentelyyn. Seinän keltainen tehosteväri toistuu oleskelutilan tekstiileissä. Sohvan taakse sijoitetut viherkasvit jakavat tilaa oleskelualueen ja tarjoilupöydän välillä. Sohvaa kulmittain vastapäätä on sijoitettu kaksi nojatuolia. Tuolit ja sohva muodostavat mukavan oleskeluryhmän ja rahille jalat nostaen nojatulissa voi myös työskennellä tai rentoutua. Tuolien takana oleva kookas pyöreä peili avartaa tilaa. Valkoiset ääntä vaimentavat verhot sekä muut tekstiilit parantavat avaran tilan akustiikkaa. Nojatuolin taakse on sijoitettu säädettävä lattiavalaisin, joka takaa hyvän valaistuksen lukemista varten.

Keittiön jatkeeksi on sijoitettu korkea pöytä ja tukevat puiset baarijakkarat. Pöydän äärellä voi viettää lounastaukoa tai tehdä töitä ja jakkaroita siirtämällä se toimii myös tarjoilupisteenä. Pöydän takana on kolme hyllykköä, joissa mediakassit ovat näyttävästi esillä.

Työtila 1 on ajateltu yhden hengen työhuoneeksi. Huoneessa on säädettävä työpöytä, jolloin työskentely istuen tai seisten onnistuu mukavasti. Mustat säilytyskaapit ovat lukittavat. Kaunis villamatto sekä verhot luovat huoneeseen miellyttävän akustiikan. Muutama kasvi, monipuolinen valaistus sekä seinille valitut taulut luovat työhuoneeseen viihtyisää tunnelmaa. Lattiansuojus työtuolin alla takaa tuolin vaivattoman rullailun lattialla.

Työtila 2 on ajateltu kahden hengen työtilaksi. Työpisteet on sijoitettu ikkunan äärelle vastakkain, jotta molempien pöytien ääreltä voi ihailla maisemia. Säädettävät työpöydät takaavat mukavan työasennon. Pöytien vieressä on pyörillä liikuteltavat laatikostot, joiden yksi laatikko on lukittava. Huoneen pastellinen värimaailma on napattu suuresta meriaiheisesta maisemataulusta. Verhot ja matto parantavat tilan akustiikkaa. Lattiansuojukset mattojen päällä suojaavat mattoja ja helpottavat työtuoleilla liikkumista. Tässä huoneessa on myös pystynaulakko vaatesäilytystä varten.

Parvekkeella on siro pöytä tuoleineen. Lattialla on värikäs matto, ja lisää viihtyisyyttä luovat kasvit. Parvekkeen toisella reunalla on rentoutumiseen houkutteleva nojatuoli, siro sivupöytä sekä väreihin sopiva matto. Kasvit elävöittävät kokonaisuutta myös tällä puolen parveketta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Kerrostalo
Huoneistoala (m²): 72
Huonelukumäärä: 3 h + k + s
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Julkisivupaneeli
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 3721

IKEAn skandinaavinen sisustus on luonnollinen ja raikas. Tilan isot ikkunat kutsuvat työskentelemään meren äärellä.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Ikea

Rakennuttaja

Cubesta Oy

Pääsuunnittelija

Antti Heikkilä / Arkkitehtitoimisto Antti Heikkilä Oy

Rakennesuunnittelija

Jukka Pulkkinen / BD-Con Oy

Pihasuunnittelija

Outi Tuomivaara

Sähkösuunnittelija

Janne Yliriesto / Insinööritoimisto Palosaari Oy

LVI-suunnittelija

Jarkko Repo / Plan-Air Oy

Piharakentaja

Viherkuutio Oy

Sisustussuunnittelija

Julia Turunen / IKEA Vantaa

Arkkitehtisuunnittelija

Antti Heikkilä / Arkkitehtitoimisto Antti Heikkilä Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.