1. Koti Onni / Veke

Koti Onni / Veke on on Naantalin Vuokratalojen rakennuttama neljän talon yhtiö, jossa autokatoksissa on viherkatot ja asunnoilla sähköauton latauspiste. Lämmitys on maalämmön ja aurinkoenergian hybridi. Kesäisin maalämpö viilentää. C-talon kalustuksen on suunnitellut Veken Jenni Hynnä. Tarjolla on ideoita pieneen kotiin ja saavutettavia sisustusunelmia jokaiseen elämänvaiheeseen.

Rakennukset on sijoiteltu maaston mukaan nousevana ”kyläryhmänä” siten, että rakennusten väliin muodostuu suojaisa oleskelu- ja leikkialue. Samalla voimakkaita maastonmuokkauksia, sokkeleita ja tukimuureja on voitu välttää. Piha-alueet on suunniteltu maaston nykyisiä pinnanmuotoja ja kasvillisuutta tukevalla tavalla ja uudet piha-alueet toteutettu nykyisen maiseman ehdoilla saaristopihaksi.

Rakennusten ulkoinen arkkitehtuuri on pelkistettyä ja sävytykseltään luonnonmukaisia harmaan sävyjä vaaleasta tummaan. Avokuistimaisia viitteitä antavien sisäänkäyntikatosten väritys on toteutettu murretuilla sävyillä siten, että muodostuu talokohtaista poikkeavuutta ja identiteettiä kiinteistön eri rakennusten välille. Rakennukset ovat pääosin harjakattoisia ja osassa rakennuksista viherkatto.

Sisustusten tavoitteina molemmissa asunnoissa on ollut luoda viihtyisät ja kodikkaat kokonaisuudet. Pienessä kodissa on myös olennaista kalustaa kohde järkevästi ja niin, että se on mahdollisimman toimiva.

Kodissa on käytetty kiehtovia väripareja, luonnonmateriaaleja sekä mustaa tehosteena. Pohjaratkaisu on kompakti, mutta toimiva. Lukuisat ikkunat tuovat valoa ja korkea olohuonetila tuo avaruutta sekä tilan tuntua. Neutraalit pintamateriaalit antavat tilaa sisustukselle.

Rakennukset lämmitetään pääasiassa maalämmöllä, jota tuetaan omalla aurinkoenergiaa hyödyntävällä energiantuotannolla.

Kohde-esittely

Talotyypppi: Paritalo
Huoneistoala (m²): 86
Huonelukumäärä: 4h + kt + s
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Puu ja betoni
Julkisivumateriaali: Puu ja julkisivulaminaatti
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 105
Tontin pinta-ala (m²): 5054

Viihtyisät kodit pihapiirissä kallioisella mäntyrinteellä.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Naantalin Vuokratalot Oy

Pääsuunnittelija

Jaakko Stolt/ARK Vahtera Oy

Rakennuttaja

Naantalin Vuokratalot Oy

Rakennesuunnittelija

Jyrki Laine/Insto Preitilän Rakennetekniikka Oy

Pihasuunnittelija

Anu Kiimamaa/ARK Vahtera Oy

Sähkösuunnittelija

Iiro Karawatski/Karawatski Oy

LVI-suunnittelija

Juha Lehtonen/LeVia Oy

Piharakentaja

Aaltonen Mika/Rakennus-Salama Oy, aliurakointi Piha Group Oy

Sisustussuunnittelija

Jenni Hynnä/Veken kaluste Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Anu Kiimamaa, Teuvo Virtanen, Jaakko Stolt/ARK Vahtera Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

2. Koti Onni / Veke

Koti Onni / Veke inspiroi sekä esittelee saavutettavia sisustusunelmia lapsiperheen pieneen ja ajattomaan kotiin. Kalustus: Jenni Hynnä / Sisustajan huonekalukauppa Veke. Kohde on osa Naantalin vuokratalojen rakennuttamaa, neljän talon yhtiötä.

3. Honka Haiku

Honka Haiku syntyi kolmen suunnittelijan yhteisprojektina. Terveellisen hirsitalon kruunaa upea spa-osasto ja kallion muotoja syleilevä terassi istuu täydellisesti maisemaan.