11. Kastelli Kultaranta

Kastelli Kultaranta koostuu kolmesta rakennuksesta. Tontilla on talon lisäksi varasto ja paviljonki. Katosten alta löytyvät tilat kahdelle autolle ja pyörille. Pihan pergola saa päälleen viherkaton. Apukeittiö ja arkieteinen tekevät arjesta sujuvampaa. Sanna Siik-Keskisarjan sisustama talo esittelee paljon kotimaista osaamista.

Koti on suunniteltu kolmihenkiselle perheelle, joka rakastaa yhdessä oloa. Skandinaavinen, moderni lapsiperheelle sopiva sisustus. Helppohoitoiset pinnat ja materiaalit viimeistelevät kokonaisuuden.

Kultaranta-kodin inspiraatio kumpuaa suomalaisesta rantamaisemasta, jonne talo istuu erityisen kauniisti. Arkkitehtuuriin on tuotu elementtejä rantaluonnon vertikaaleista muodoista ja rannalle sijoitettuna koti sulautuu kauniisti meren ja horisontin linjoihin.

Laajat, asunnosta lähes saumattomasti jatkuvat terassipinnat ja terassiin liitetty lasipaviljonki mahdollistavat pohjolan kauniista kesäilloista nauttimisen pitkälle syksyyn. Vielä iltojen pimetessä hiipuva sininen valo pääsee virtaamaan maisemallisten lasipintojen kautta sisätilaan. Laaja katos ja fiksu pohjaratkaisu tuovat yksityisyyden tuntua suurien ikkunapintojen äärelle.

Sisätiloissa Kultaranta-kodin virtaava arkkitehtuuri ja hyvä tilasuunnittelu jatkavat konstailematonta, raikasta linjaa. Tavaroille ja toiminnoille löytyy selkeät ja helposti siistinä pidettävät paikkansa. Kodin moderni arkkitehtuuri ja alueen luonto inspiroivat myös sisustustussuunnittelua. Näiden pohjalta on syntynyt skandinaavisen moderni sisustus.

Piha-alueella olemassa jo ollutta kasvillisuutta on pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon. Hyötykasvit on sijoitettu terassin tuntumaan. Näin vihreästä kaiteesta voi kerätä marjat aamun smoothieihin ja illanistujaisten jälkiruokiin.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 123
Huonelukumäärä: 4h + k + s + autokatos/varasto + lasipaviljonki
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puinen pystyverhouspaneeli
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 99
Tontin pinta-ala (m²): 1174

Isot ikkunat, hyvin hyötykäytetyt asuinneliöt, tyylikäs taloon arkkitehtuuriin sopiva sisustus.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Kastelli-talot Oy

Pääsuunnittelija

Eevamaria Timlin/Ark Timlin Oy

Rakennuttaja

Kastelli-talot Oy

Rakennesuunnittelija

Ari Torvinen/Kastelli-talot Oy

Pihasuunnittelija

Minna Uskali/Vihervinkki

Sähkösuunnittelija

Jussi Kesti/Kastelli-talot Oy

LVI-suunnittelija

Samu Heikkilä/Airlon Development Oy

Piharakentaja

Mika Aaltonen/Pihateam Viherpalvelut

Sisustussuunnittelija

Sanna Siik-Keskisarja/Kastelli-talot Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Eevamaria Timlin/Ark Timlin Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

12. Talo Pukkila

Talo Pukkila on nimetty päänäytteilleasettajan mukaan ja tässä puurakenteisessa atrium-mallisessa talossa nähdäänkin runsaasti laattapintaa.

14. Villa Myötätuuli

Kontion kaksikerroksinen hirsihuvila, Villa Myötätuuli, on istutettu ympäröivään maisemaan ja kokonaan kalliosta koostuva tontti pyritään pitämään mahdollisimman luonnonmukaisena.