12. Talo Pukkila

Talo Pukkila on nimetty päänäytteilleasettajan mukaan ja tässä puurakenteisessa atrium-mallisessa talossa nähdäänkin runsaasti laattapintaa. Talon sisääntulo on täysin esteetön, sillä portaiden sijaan siinä on liuska. Yksitasoinen talo on suunniteltu kustannustehokkaaksi kodiksi, joka toimii niin kahden aikuisen kotina kuin lapsiperheen kotinakin.

Talo on yksitasoinen ja kustannustehokas koti, joka soveltuu niin pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Talon sisääntulo on täysin esteetön: portaiden sijaan taloon kuljetaan liuskaa pitkin. Talossa on upea saunaosasto, josta pääsee helposti nauttimaan rauhoittavasta luonnosta niin atriumpihalle, kuin päätyterassille.

Talossa on lupa olla oma itsensä: jokaiselle on oma paikkansa rauhoittavan luonnon keskellä. Kestävät materiaalit on helppo puhdistaa, ja näin jää enemmän aikaa perheelle ja harrastuksille.

Sisustuksessa luonnonläheisyys, kestäväkehitys sekä aikaa kestavät pinnat olivat tärkeitä kriteereitä materiaaleja valittaessa. Merellisyys, maanläheisyys ja aurinko ovat läpi rakennuksen toistuvia teemoja. Olohuoneessa puunsävyt antavat rauhoittavan taustan kullan, messingin sekä mustan kiiltäville pinnoille.

Helppo ja käytännöllinen piha-alue ei vaadi valtavasti työtä arjen kiireen keskellä.

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 133,5
Huonelukumäärä: 4h + k + s + autokatos/varasto
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 101
Tontin pinta-ala (m²): 600

Kestävä, kaunis, ympäristöystävällinen. Keraaminen laatta helpottaa arkea sekä sisällä että ulkona.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Pukkila Oy Ab

Pääsuunnittelija

Nina Helin/Bellarc Oy

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Juhani Maarala/J-RAK Oy Ab

Pihasuunnittelija

Maiju Tynjälä/Entti Oy

Sähkösuunnittelija

Petri Salminen/Junnin Sähkö Oy

LVI-suunnittelija

Antti Jalava/Anacon Oy

Piharakentaja

Mika Aaltonen/Piha Group Oy

Sisustussuunnittelija

Satu Englund/Pukkila Oy Ab

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

14. Villa Myötätuuli

Kontion kaksikerroksinen hirsihuvila, Villa Myötätuuli, on istutettu ympäröivään maisemaan ja kokonaan kalliosta koostuva tontti pyritään pitämään mahdollisimman luonnonmukaisena.

15. Wing

Honkatalojen Wing on arkkitehti Janne Kanteen suunnittelema hirsitalo. Sisustussuunnittelusta vastaavat Avabel Designin Anne-Mari Heinikangas ja Fabiola Liffländer halusivat ottaa huomioon ympäröivän luonnon.