14. Villa Myötätuuli

Kontion kaksikerroksinen hirsihuvila, Villa Myötätuuli, on istutettu ympäröivään maisemaan ja kokonaan kalliosta koostuva tontti on pyritty pitämään mahdollisimman luonnonmukaisena. Samaa hillittyä linjaa noudatetaan Pia Kalliomäen suunnittelemassa sisustuksessa, jossa on ajattomuutta, selkeyttä ja vaaleita skandinaavisia sävyjä.

Kontio Hill House -mallistoon pohjautuva Villa Myötätuuli edustaa nykypäivän lämmintä modernia hirsiarkkitehtuuria. Arkkitehtuuriin on haettu inspiraatiota mid-century modern -tyylistä, jossa huomioidaan ympäröivä luonto ja suunnittelu lähtee asukkaista. Modernit yksityiskohdat, harkiten sijoitetut ikkunat ja materiaalien aitous ovat suuntauksen kulmakiviä. Rakennus on sijoitettu luonnonkauniille tontille niin, että suojeltu luonto säilyy mahdollisimman koskemattomana. Pihalla kaikki oleskelu ja liikkuminen on sijoitettu terasseille ja kulkureiteille.

Talon on rakennuttanut kolmihenkinen perhe, joka on ollut tiiviisti mukana suunnittelussa. He halusivat tuoda edellisestä kodistaan mukaan vaalean tyylin hirsitaloon mukautettuna.

Modernin hirsitalon sisustus on vaalea ja ajaton. Talossa ei ole ollenkaan valkoisia seiniä. Kalusteet ja tekstiilit ovat pääosin kotimaisten valmistajien valikoimista. Pintamateriaalit ovat luonnonmateriaaleja, kuten kiveä ja puuta. Irtokalusteisiin ja tekstiileihin on valittu villaa, puuvillaa, pellavaa ja nahkaa.

Rakennusten ympärillä on hieman rakennetumpi piha-alue, joka on yhdistetty muun muassa kuntan avulla reunoilla olevaan luonnontilaiseen kallioalueeseen. Pihat sulautuvat luontoon. Kasvillisuutena on käytetty luonnon maisemaan soveltuvaa kasvillisuutta.

Lue lisää messukodin asukkaista ja heidän unelmakodistaan Kotilieden artikkelista.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 156
Huonelukumäärä: 3h + vh + k + oh + rt + khh, 2 x kph + s + wc + autotalli
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Kontio SmartLog -hirsi
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 111
Tontin pinta-ala (m²): 1517

Tyyli elää!

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Kontiotuote Oy

Pääsuunnittelija

Niina Näsälä/J-kos

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Kontiotuote Oy

Pihasuunnittelija

Niina Näsälä/J-kos

Sähkösuunnittelija

Marko Lahtinen/Sähköurakointi Lahtinen

LVI-suunnittelija

Toni Haikkala/Heatco Oy

Sisustussuunnittelija

Piia Kalliomäki/Studio Kalliomäki

Arkkitehtisuunnittelija

Olavi Kujanen/Kontiotuote Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

15. Wing

Honkatalojen Wing on arkkitehti Janne Kanteen suunnittelema hirsitalo. Sisustussuunnittelusta vastaavat Avabel Designin Anne-Mari Heinikangas ja Fabiola Liffländer halusivat ottaa huomioon ympäröivän luonnon.

16. Villa Nåde

Rannassa esillä on muutama loma-asunto. Kontion Villa Nåde on Skyhouse-mallistosta.