15. Wing

Messututkimuksen vuoden parhaan pihan sija 3!

Honkatalojen Wing on arkkitehti Janne Kanteen suunnittelema hirsitalo. Sisustussuunnittelusta vastaavat Avabel Designin Anne-Mari Heinikangas ja Fabiola Liffländer halusivat ottaa huomioon ympäröivän luonnon. Valitut materiaalit toistavat visuaalisesti kallioiden, puiden ja peltojen sävyjä. Lopputulos on lämminhenkinen ja kodikas, mutta moderni kokonaisuus.

Wing on uuden ajan hirsitalo, jossa tavallista hirsitalon muotokieltä on rikottu persoonallisella tavalla. Wing-talossa luonnon valo on isossa roolissa. Valo tulvii sisätiloihin lattiasta kattoon ulottuvista HTWS-designikkunoista, jotka ovat Honkatalojen omaa tuotantoa. Ikkunajärjestelmä on patentoitu, markkinoiden turvallisin ja tyylikkäin laajojen lasipintojen ikkunajärjestelmä. Wing-talon laadukkuus ja tunnelma täytyy kokea.

Talo on suunniteltu luonnosta onnea ammentavalle asukkaalle, joka haluaa nähdä kodistaan Luonnonmaan upeat ja rauhoittavat maisemat. Kohteessa on haettu inspiraatiota ympäröivästä luonnosta ja meren läheisyydestä. Arkkitehtuuri on modernin pelkistettyä, arkkitehtoninen jännite syntyy tummien puupintojen sekä isojen lasipintojen keskinäisestä vuoropuhelusta samoin kuin pienimittakaavaisuudesta sekä pelkistämisestä. Suunnittelua on ohjannut alusta alkaen asiakkaan toive asumisen helppoudesta luonnon keskellä. Suuret lasipinnat avaavat näkymiä haluttuihin ilmansuuntiin ja ne myös tuovat luonnon sekä vuodenaikojen vaihtelut lähelle. Rakennuksen pohjamuoto on suoraa seurausta rakennuspaikalta avautuvien ilmansuuntien ja näkymien huomioimisesta sekä eri funktioiden sijoittelusta kompaktia tilaohjelmaa noudattaen.

Sisällä tilat ja sisustus on suunniteltu avariksi ja vaaleiksi sekä helppohoitoisiksi. Hyvät yöunet aikaansaadaan makuuhuoneen pimennyksellä, isoissa ikkunapinnoissa ulkopuoliset verhot pienentävät jäähdytyksen tarvetta. Sisutuksessa on otettu huomioon Luonnonmaan monimuotoinen luonto. Sisustuksessa on myös haluttu tuoda esille taidokkaita käsityötaitoja hirsirakentamisesta aina lasitaiteeseen. Talossa suomalainen käsityö kohtaa italialaisen designin.

Kohteen piha on metsämaisemaan sopiva, niukkaleleinen ja yksinkertainen, jolloin huomio kiinnittyy rakennukseen ja piha sulautuu maisemaan. Materiaalit ja kasvillisuus on valittu helppohoitoisuutta ajatellen sekä kokonaisuuteen ja luontoon sopien.

Lue lisää messukodin asukkaista ja heidän unelmakodistaan Kotilieden artikkelista.

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 112,5
Huonelukumäärä: 3h + k + s + kph + autotalli/varasto
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Lamellihirsi
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 116
Tontin pinta-ala (m²): 1270

Uuden ajan hirsitalo!

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Honkatalot

Pääsuunnittelija

Janne Kantee/Honkatalot

Rakennuttaja

Heikki Uusi-Jaakkola/HUJ Yhtiöt

Rakennesuunnittelija

Ville Hautala/Honkatalot

Pihasuunnittelija

Minna Toivanen/Minna Toivanen Design

Sähkösuunnittelija

Ilpo Virkki/Moisiolinna Group Oy

LVI-suunnittelija

Tommi Hyvärinen/Entek Oy

Sisustussuunnittelija

Anne-Mari Heinikangas/Avabel Design ja Fabiola Liffländer

Arkkitehtisuunnittelija

Janne Kantee/Honkatalot

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

16. Villa Nåde

Rannassa esillä on muutama loma-asunto. Kontion Villa Nåde on Skyhouse-mallistosta.

19. Torppa Rauhala

Torppa Rauhalan asukkaille alue on ennestään tuttu. Lammin kivitalo nousi perheen entisille mökkimaille.