16. Villa Nåde

Rannassa esillä on muutama loma-asunto. Kontion Villa Nåde on skyhouse-mallistosta. Huvilan näyttävä kattorakenne on Kontion patentoima. Sisustukseen inspiraatiota ovat antaneet muun muassa tulevien asukkaiden aiemmin Aasiaan tekemät lomamatkat. Huvilan lisäksi tontille nousee erillinen tilava saunarakennus.

Kontio Sky House -mallistoon pohjautuvat huvila ja sauna edustavat nykypäivän lämmintä modernia vapaa-ajan arkkitehtuuria ja tyyliä. Kapealle ja pitkälle tontille sijoitetut rakennukset hyödyntävät tontin parhaalla mahdollisella tavalla saunarakennuksen antaessa suojaa pihalle. Mid-century modern -tyyliä edustavat rakennukset tulvivat valoa ja tuovat luonnon osaksi sisustusta. Sky-katto johdattaa katseen taivaisiin. Huvila on aktiivisen, paljon harrastavan perheen levähdyspaikka, josta pääsee nopeasti erilaisten harrastusten pariin.

Tehokkaan, Kontiolle tyypillisen tilasuunnittelun ansiosta rajattuun neliömäärään mahdutettiin mukavasti kaksi makuuhuonetta, eteinen, kylpyhuone ja kutsuva keittiö-oleskelutila. Pilarittomat katetut terassit on helppo kalustaa ja ne tuovat lisää tilavuuden tuntua. Pihaa suojaava sauna noudattaa samaa tyyliä. 15 neliöön mahtuu sauna, kylpyhuone sekä pieni oleskelutila makuupaikkoineen.

Hirsirakennus antaa kauniit raamit toteuttaa omaan tyylin sopiva sisustus. Sisustus korostaa modernia lämmintä vapaa-ajan tunnelmaa ja kauniita puupintoja. Kompaktin kokoisissa makuuhuoneissa on kokolattiamatto tuomassa pehmeyttä.

Hirsi on ekologinen rakennusmateriaali. Mänty sitoo itseensä ilmasta suuren määrän hiilidioksidia kasvaessaan. Hiilidioksidi pysyy sitoutuneena hirsiseiniin ja rakennuksen muihin puuosiin sen pitkän, jopa satojen vuosien elinkaaren ajan.

Kohde-esittely

Talotyypppi: Loma-asunto
Huoneistoala (m²): 57,8
Huonelukumäärä: 2 h + tupak + kh + eteinen
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Kontio SmartLog -hirsi
Energiatehokkuusluokka: A

Tyyli elää!

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Kontiotuote Oy

Pääsuunnittelija

Niina Näsälä/J-kos

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Kontio

Pihasuunnittelija

Niina Näsälä/J-kos

Sähkösuunnittelija

Aleksi Hurme/Sähkö-Hurme

LVI-suunnittelija

Lvi-Marski

Sisustussuunnittelija

Ville Hänti/Kontio

Arkkitehtisuunnittelija

Olavi Kujanen/Kontiotuote Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

19. Torppa Rauhala

Torppa Rauhalan asukkaille alue on ennestään tuttu. Lammin kivitalo nousi perheen entisille mökkimaille.

20. Neljäs Tiira

Neljäs Tiira kuuluu kahden ekologisen paritalon kokonaisuuteen. Avopatiolta avautuu merinäköala.