19. Torppa Rauhala

Messututkimuksen vuoden parhaan messukohteen sija 3!

Torppa Rauhalan asukkaille alue on ennestään tuttu. Lammin kivitalo nousi perheen entisille mökkimaille. Isoista ikkunoista avautuu huikaisevan kaunis merimaisema. Talo on suunniteltu niin, että se tarvittaessa muuttuu helposti lapsiperheen kodiksi, vaikka nyt siihen asettuukin aikuinen pariskunta, jonka lapset ovat jo lentäneet pesästä.

Torppa Rauhala on saanut nimensä talon isännän isovanhempien tilalta. Alkuperäinen Rauhalan torppa sijaitsi kohteen lähellä paikassa, jossa on nyt messualueen uusi leikkipuisto. Rakkaisiin maisemiin nouseva moderni talo on suunniteltu kahden aikuisen kauniiksi kodiksi, jossa koiraharrastus, etätyöt ja vapaa-aika yhdistyvät mutkattomasti toimivaksi arjeksi. Matalahdelle avautuva maisema on otettu suunnittelussa huomioon alusta saakka. Isot ikkunapinnat tuovat meren ja valon sisään kaikkialle: pääsisäänkäynnille, keittiön aamiaistiskille, ylä- ja alakerran oleskelutiloihin – jopa autokatokseen. Alakerran saunan lauteilla istuessa maisema avautuu sekä alas lahdelle että metsäisen mäen rinteeseen. Luonto on haluttu ottaa kokonaisvaltaisesti osaksi näyttävän talon sisustusta.

Aikuiseen makuun toteutettu koti on selkeä, ylellinen ja lämminhenkinen. Värimaailma on sopivan hillitty, mutta ei väritön. Merihenkisiä värejä, kuten vaaleaa puuta, valkoista, hiekan sävyjä ja tummaa sinistä on käytetty tehosteseinissä ja tekstiileissä. Keittiön tummansininen sävy yhdistettynä messinkidetaljeihin on näyttävä ja upea. Luonnolliset materiaalit ja sävyt istuvat luonnon keskelle parhaiten. Ilmavat huonekalut sijoittuvat niin, että maisema ei peity ja ulos voi katsella kaikista tiloista. Materiaalivalinnoissa korostuu helppohoitoisuus ja koirankestävyys. Upeat saaristomaisemat avautuvat kolmeen suuntaan ja luonto tulee lähelle. Lasitetut terassit kruunaavat luonnonläheisyyden molemmissa kerroksissa.

Helppohoitoinen ja luonnonmukainen piha on suunniteltu siten, että tontin upeat maisemat avautuvat oleskelualueilta. Saaristolaisluonto kutsuu viettämään aikaa pihalla ja nautiskelemaan. Istutuksien kasvivalinnat kunnioittavat ympäröivää luontoa.

Lue lisää messukodin asukkaista ja heidän unelmakodistaan Kotilieden artikkelista.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 187
Huonelukumäärä: 5h + k + s + autokatos
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Kivi
Julkisivumateriaali: Rappaus
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 1182

Moderni koti perheen perintömaille

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Lammi-Kivitalot ja Lammin Betoni Oy

Pääsuunnittelija

Kaarle Koivukangas/Insinööritoimisto Erkki Koivusalo Ky

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Minna Milan/Insinööritoimisto Milan Oy

Pihasuunnittelija

Jukka Kantola/Flör Kukka ja Puutarha Oy

Sähkösuunnittelija

Mika Pöllänen/MIR-Sähkö Oy

LVI-suunnittelija

Matti Lehtinen/Turun LVI-Tekniikka Ky

Piharakentaja

Kari Kajanoja/Flör Kukka ja Puutarha Oy

Sisustussuunnittelija

Susanna Kivilahti/Sisustustoimisto Rooma

Arkkitehtisuunnittelija

Kaarle Koivukangas/Insinööritoimisto Erkki Koivusalo Ky

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

20. Neljäs Tiira

Neljäs Tiira kuuluu kahden ekologisen paritalon kokonaisuuteen. Avopatiolta avautuu merinäköala.

21. Lounatuulen Tiira

Lounatuulen Tiira kuuluu kahden ekologisen paritalon kokonaisuuteen. Avopatiolta avautuu merinäköala.