22. Casa los Pinos

Casa los Pinos on osa kahden ekologisen paritalon kokonaisuutta. Avopatiolta avautuu merinäköala. Tiiran valkoisen ja mustan värin lisäksi saaristomännyn rusehtava puun sävy sekä tontin kallion harmaan sävyt toistuvat julkisivuissa. Sisustus- ja pintamateriaaleissa panostetaan korkeaan laatuuun.

Tämän kodin ikkunoista on maisema venesatamaan ja luonto avautuu ikkunoista tuoden esiin vuodenaikojen kauneuden ja vaihtelevuuden. Sisään astuessa kokee tulleensa sisään kahden aikuisen unelmaan, jossa aamukahvit juodaan aurinkoisella parvekkeella veneitä katsellen ja jossa istutaan iltaa ystävien kanssa maistellen upealla keittiösaarekkeella tarjolla olevia tapaksia.

Asunnossa on käytetty asukkaan oman yrityksen maahantuomaa, monipuolisesti suurina laattapintoina sekä myös työtasoina käytettävää kestävää ja ympäristöystävällistä keraamista laattaa. Työtasot työstetään yrityksen omassa veistämössä. Tässä kodissa tekijöiden kädenjälki hipoo täydellisyyttä, kaikki saumat ja kulmat on huolellisesti viimeistelty.

Asunto on suunniteltu kahdelle aikuiselle, jotka arvostavat laadukkuutta, tyylikkyyttä ja luonnosta napattua vahvaa värimaailmaa. Isoista ikkunoista tulviva valo, luonto, meren läheisyys ja asunnon sijainti korkealla kalliolla tekevät kohteesta uniikin ja omaperäisen sekä mahdollistavat asukkaille toiveidensa mukaisen hetkeen pysähtymisen ja tarpeen mukaisen irtioton arjen kiireistä.

Sisustuksessa on taidokkaasti yhdistetty laattapintoja ja lämmintä pähkinäpuuta ympäröivän maiseman sulautuessa yhteen sisustuksen kanssa. Sisustuksen värimaailma on yhdistelmä tummaa suklaata, vaaleaa tryffeliä, syvää paprikan sävyä, mustaa kromia, kalkkikiveä ja hiiltä, unohtamatta kuitenkaan vaaleaa valkoisen taittuvaa kitin sävyä. Tehosteina löytyy pronssin sävyistä peililasia ja pähkinäpuuta.

Meren puolelta piha myötäilee saaristoluontoa havupuineen. Etupuolen piha on laatoitettu ja pihalle on sijoiteltu istutusaltaita.

Kohde-esittely

Talotyypppi: Paritalo
Huoneistoala (m²): 96
Huonelukumäärä: 3h + k + s + parveke + lämmin varasto + autokatos
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puuverhous, rappaus
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 105
Tontin pinta-ala (m²): 800

Millä tavoilla laattaa voi käyttää sisustuksessa?

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Gresimport Oy

Pääsuunnittelija

Nina Helin/Bellarc Oy

Rakennuttaja

Bellarc Oy

Rakennesuunnittelija

Kimmo Jylhä/Insinööritoimisto Kimmo Jylhä

Pihasuunnittelija

Jukka Uotila/Tmi Havupiha

Sähkösuunnittelija

Pasi Sukuvaara/SähköRex Oy

LVI-suunnittelija

Teppo Soisalo/LVI-Soisalo Oy

Piharakentaja

Jukka Uotila/Tmi Havupiha

Sisustussuunnittelija

Seija Strand/Interior Design Seija Strand Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Nina Helin/Bellarc Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

23. Rauhalanrinne

Toinen Lammin kivitalo on Rauhalanrinne. Lapsiperheen toimivassa kodissa on avoin pohjaratkaisu ja suuret makuuhuoneet.

28. Naantalin Aurinkolinna

Jämerän kivitalorunkoinen Naantalin Aurinkolinna on täysin esteetön ja kynnyksetön huippumoderni älytalo. Sen arkkitehtuuri leikittelee niin muotojen, materiaalien kuin ikkunoidenkin kanssa.