23. Rauhalanrinne

Messututkimuksen vuoden parhaan messukohteen, parhaan sisustuksen ja parhaan pihan sija 2!

Rauhalanrinne on toinen Lammin kivitalo alueella. Lapsiperheen toimivassa kodissa on avoin pohjaratkaisu ja suuret makuuhuoneet. Lämpimästä autotallista pääsee arkieteiseen ja yläkerrasta pyykit päätyvät suoraan pyykkikoriin pyykkikuilua pitkin. Pientä luksusta arkeen tuo erillinen pukeutumiskeskus eli kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen yhdistelmä.

Vauhdikkaan pikkulapsiperheen arkeen rakentuva Rauhalanrinne on suunniteltu jo tulevaisuus mielessä. On tärkeää, että tilaratkaisut palvelevat tässä hetkessä, mutta joustavat elämänmuutoksissa. Nyt yksi makuuhuoneista toimii vanhempien työtilana ja alakerran vieras-/leffahuone voi palvella muussakin käytössä. Arjen toimivuutta on tehostettu tässä kodissa huolellisesti mietityillä ratkaisuilla.

Kaarimainen pohjaratkaisu tuo eri sisäänkäynnit hienosti esiin ja rajaa tontin. Matalahden maisemat avautuvat esteettömästi terassien sijoituttua sivuille. Saunatiloista vilvoittelu onnistuu oman pihan rauhassa maisemia ihaillen.

Sisustustyyli on skandinaavinen ja kodikas. Pintamateriaaleissa vaalean ja beigen sävyjä ryhdittää tummempi harmaa, musta ja osittain myös kupari. Vaalea ja tumma vuorottelevat ja tuovat mielenkiintoa sisustukseen. Kalusteet ovat selkeälinjaisia ja materiaaleiltaan lapsiperheen arkeen sopivia. Lämmin tammiparketti luo kauniin pohjan yläkerran sisustukselle. Keittiössä upea taso ja ruokailutilan tehosteseinä toimivat katseenvangitsijoina. Aikuisten makuuhuoneessa ja vierashuoneessa pehmeyttä tuovat kokolattiamatot. Merellinen sijainti toistuu aikuisten makuuhuoneeseen valitussa tapetissa. Myös lapsen huoneessa on yhdellä seinällä raikas eläinaiheinen tapetti tuomassa väriä ja ilmettä. Valoisan kokonaisuuden kruunaavat olohuoneen isot ikkunat ja ulkoa avautuva maisema.

Kaunis rinnepiha on suunniteltu luonnonmukaiseksi ja helppohoitoiseksi. Pihalta löytyy pieni nurmialue, jossa perhe voi pelailla ja viettää aikaa yhdessä.

Lue lisää messukodin asukkaista ja heidän unelmakodistaan Kotilieden artikkelista.

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 189
Huonelukumäärä: 5h + k + s + avoterassi ja katettu terassi + autotalli ja varastot
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Kivi
Julkisivumateriaali: Rappaus
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 1236

Toimivuutta tänään ja huomenna

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Lammi-Kivitalot/Lammin Betoni Oy

Pääsuunnittelija

Kaarle Koivukangas/Insinööritoimisto Erkki Koivusalo Ky

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Tomi Mäkelä/Insinööritoimisto T. Mäkelä

Sähkösuunnittelija

Viljami Eriksson/Insinööritoimisto Eriksson Oy

LVI-suunnittelija

Jussi Laine/Lattialämpö Laivo Oy

Piharakentaja

Iloiset puutarhurit

Sisustussuunnittelija

Maskun Kalustetalo Oy ja Suunnittelutoimisto M Interior

Arkkitehtisuunnittelija

Jukka Ulvinen/Arkkitehtuuritoimisto Ulvinen Jukka

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

28. Naantalin Aurinkolinna

Jämerän kivitalorunkoinen Naantalin Aurinkolinna on täysin esteetön ja kynnyksetön huippumoderni älytalo. Sen arkkitehtuuri leikittelee niin muotojen, materiaalien kuin ikkunoidenkin kanssa.

29. Koti Neulanen

Koti Neulanen on kohtuuhintainen CLT-talo. Talo on rakennettu teräspilareiden päälle, mikä vaikuttaa positiivisesti talon hiilijalanjälkeen.